A Citroën titkos fejlesztése

Vadonatúj fejlesztést vetett be a Citroën Sébastien Loeb C4 WRC-jén, amellyel az elsőnek rajtoló autó pályatakarítását segítik elő.

Az első spoiler aljára, a két kerék elé apró keféket szereltek, amelyek lesöprik az autó elől a finom murvát, így a kerék sokkal jobban tapad.

Mint ismeretes, a rali világbajnokságon nagy problémát okoz a murvás versenyeken elsőnek rajtolni, hiszen ekkor a pályát még finom murvaréteg borítja. Az első autók ezt a murvát söprik le a pályáról, így a később rajtolók keményebb talajon, jobb tapadás mellett tudnak versenyezni.

Mivel a résztvevők minden versenyen a világbajnokság állásának megfelelő sorrendben rajtolnak az első napon, a második és a harmadik napon pedig a versenyben vezető páros indul elsőnek, ez a probléma többször hozta hátrányos helyzetbe Sébastien Loeböt.

„A pályatakarítás megoldására több technikai megoldással is kísérleteztünk” – mondta Némo Broomstick, a projekt főmérnöke. „Több tesztet is végrehajtottunk, speciális víz alatti szélcsatornában, és végül a mini seprűk mellett döntöttünk. Ezeket teveszőrből készítettük, ami különösen jól alkalmazható a hétvégi sivatagi szakaszokra. Ennek a különleges technikai megoldásnak köszönhetően reméljük, hogy növelni tudtuk Sébastien és Daniel győzelmi esélyeit” – áll a Citroën csapat hivatalos sajtóközleményében, amelyet a mai napon adtak ki.

Fontos, hogy MA kiadott sajtóanyagról van szó.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program