A hosszúkések napja – Szardínia Rali 1. nap

Már az első gyorsaságin is hullottak a sztárok a Szardínia Ralin, ahol szombaton mindössze három állandó (top) IRC-résztvevő zárt pontszerző helyen.

„Az első gyorsasági vízválasztó lesz” – mondta Vizin Laci bácsi, a verseny egyetlen magyar résztvevője a pályabejárás után, és mint oly sokszor, most is igaza lett.

A verseny legnagyobb sztárja, a pár napja már rali világbajnoki futamgyőzelemmel is rendelkező Sébastien Ogier alig pár kilométerrel a rajt után állt félre, hogy defektes kerekét kicserélje, majd nem sokkal később a Peugeot 207-es motorhibája miatt végleg feladta a versenyt. Az IRC pontverseny harmadik helyén álló Guy Wilks lecsúszott az útról és vagy negyven méter múlva állt csak meg, ahol egy fa elég komoly kárt tett az autóban. Wilkset pedig két törött csigolyával kellett korházba szállítani.

De ezzel még nem ért véget a dráma, hiszen a akár a győzelemre is esélyes Andreas Mikkelsen is az első gyorsaságin borította fel a Ford Fiesta S2000-est.

Az állandó IRC-résztvevők közül később még Franz Wittmann is csatlakozott a felborultak sorához.

Jól szerepelt viszont az első napon a Peugeot Italia versenyzője, Paolo Andreucci, aki a Szardínián nagyon fontos, kedvező rajpozícióját kihasználva állt az élre az első napot. Kris Meeke szintén egy Peugeot 207-essel volt leginkább a nyomában, sőt egy ideig a vezetést is át tudta venni Andreuccitól, de a két utolsó szakaszon az olasz volt a jobb, így Meeke 7,4 másodperccel az olasz mögött a második helyen áll.

Juho Hänninen egész nap a pályatakarítás rémségeivel küzdött a Skoda Fabiával, de a finn tempóját mutatja, hogy ennek ellenére csak 11,3 másodperccel van lemaradva Andreucci mögött a harmadik helyen.

Csapattársa, Jan Kopecky az első gyorsasági után még az élen állt. Kedvezőbb rajtpozíciója miatt akár ott is maradhatott volna a nap végéig, ám a második gyorson egy sziklán összetörte autója jobb elejét, és 41,2 másodperc hátránnyal csak a negyedik helyen zárta a napot.

Thierry Neuville először tapasztalhatta meg milyen négykerékhajtású autóval murván versenyezni, és közel három perc hátránnyal az ötödik helyen áll.

Teemu Arminen volt a verseny egyik meglepetése, aki egy N-es Subaru Imprezával a hatodik, közel két perc előnnyel a második N-es PG Andersson előtt. A szupersvéd egy defekttel kezdte a versenyt, de utána egészen beletalált az Evo X-es Mitsubishibe.

Egész nap fékhiánnyal küzdött Bruno Magalhaes, aki a tízedik helyen zárta az első napot hat és fél perc hátránnyal.

Vasárnap az első tíz fordított sorrendben rajtol, ami átalakíthatja az erősorrendet.

A Szardínia Rali állása az első nap után:

  1. Andreucci–Andreussi, Peugeot 207 S2000, 1:13:34,2
  2. Meeke–Nagel, Peugeot 207 S2000, +7,4
  3. Hänninen–Markkula, Skoda Fabia S2000, +11,3
  4. Kopecky–Stary, Skoda Fabia S2000, +41,2
  5. Neuville–Klinger, Peugeot 207 S2000, +2:55,4
  6. Arminen–Nikkola, Subaru Impreza, +3:46,3
  7. Andersson–Fredriksson, Mitsubishi Lancer, +5:31,7
  8. Ricci–Barone, Subaru Impreza, +5:35,4
Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.