A Skoda 2012-ben a vb-n?

Olasz lapértesülések szerint a Skoda jövőre kizárólag a Monte-Carlo és a Barum Ralin indít gyári csapatot és az erőit a 2012-es rali világbajnokságra koncentrálja, ahol a meglévő Fabia S2000-es alapjaira épülő WRC-vel venne részt.

A hírre azért senki se vegyen mérget, mindenesetre logikus lépés lenne. A cseh gyár az idén rengeteg pénzt és energiát ölt a Fabia fejlesztésébe, amely a Szuper–2000-ben kétséget kizáróan az egyik legjobb autó lett.

Jövőre a WRC-ket a Szuper–2000-es autókból építik és gyakorlatilag az első lökhárító és a hátsó szárny módosításával átalakítható lenne a Fabia S2000-es Fabia WRC-vé. Egyedül az 1,6-os turbómotor hiányzik a cseh gyárnak az ütőképes autóhoz, de a Volkswagen Csoportnak előbb-utóbb el kell készítenie egy ilyet, amit akár a raliban, akár a túraautóban tud használni.

A hírforrás csak találgatja, hogy mi lesz a Skoda két gyári versenyzőjével, Juho Hänninennel és Jan Kopeckyvel. Mindkettőjüknek szerződése van a cseh gyárral és a két IRC-futam mellett akár már jövőre is rajthoz állhatnak a vb-n. Hänninen korábban kifejtett, hogy csak a Skodán múlik a jövője, de szeretne minél több vb-futamon rajthoz állni.

Ha a Skoda 2012-ben be akar szállni a vb-re, akkor logikus lépés lenne jövőre mind a két versenyzőjét indítani vb-futamokon, hogy minél több tapasztalatot szerezzenek.

A gyári csapat mellett a Skoda brit importőre már korábban jelezte, hogy szeretne az IRC-n maradni Guy Wilksszel, míg az idén három futamgyőzelmet arató Freddy Loix is úgy nyilatkozott, hogy jövőre több IRC-futamon fog rajthoz állni.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax