A szerelők csodát tettek: Vizin versenyben maradt

Kisebb csoda folytán késés nélkül tudott kiállni a Valais Rali szombat reggeli szervizparkjából Vizin László és Zsiros Gábor, akiknek a Subarujában pénteken ment tönkre a váltó. Éjszaka váltó nélkül tolták be az autót a parc fermébe, reggelre pedig Bécsből megjött a tartalék alkatrész, amelyet a szervizcsapat rekordidő alatt beszerelt, így Vizinék nem csak hogy versenyben maradtak, de késés és büntetés nélkül hagyhatták el a reggeli szervizparkot.

Vizin_Sui_09 (Medium)

Vizin László: – Tegnap este úgy raktuk be az autót a parc fermébe, hogy hátha csoda történik és reggelre lesz váltónk. A csoda megtörtént. Köszönet érte Gál Zolinak, akit a ralis berkekben mindenki csak Gacaként ismer, hogy tegnap éjszaka Veszprémben beült az autójába, kiment Bécsbe, felvette a Stohl Racingnél a tartalék váltót és egy 1400 km-es túrával megérkezett vele a szervizparkba.

Mi reggel megkértük a sportbírókat, hogy segítsenek kitolni az autót, hiszen a parc fermében csak a versenyzők és a sportbírók nyúlhatnak az autóhoz. Nagyon kedvesen segítettek is. Jó ötszáz métert kellett tolni, ami két kilométernek tűnt.

Vizin_Sui_11 (Medium)

A reggeli szervizpark 15 perces volt, úgy számoltuk, hogy négy-öt perc kell ahhoz, hogy az autót kitoljuk, a szerelők szerint 20-22 perc a váltó cseréje, így én tíz percen belüli késéssel már maximálisan elégedett lettem volna. Ehhez képest a fiúk nagyon jó munkát végeztek és késés nélkül tudtunk kiállni a szervizparkból, ami számomra egy kisebb csoda volt. Nagyon köszönöm Szabó Joci, Schäffer Gyuri, Szebényi Dávid, Fetter Feri és Kazinczky Levi munkáját. Fantasztikusan dolgoztak.

Vizin_Sui_04 (Medium)

Ezek után az autó kiválóan működött. A mai pályák nagyon kemények voltak, és látszott, hogy két tréningből nem tudok gyorsan menni, a második körre mindig sokat javultunk.

Nagyon figyeltünk az etapokra is. Tegnap belefutottunk két gyorshajtásba és a harmadik után kizárás jár. Kiderült, hogy a kilométeróránk nem jó, mert amikor ötvenet mutat, akkor 65-tel megyünk, úgyhogy mindig át kellett számolni a sebességünket.

 

Heten maradtunk a szériaautó-kupában, a hetedik helyen állunk. Ha már mindenki ilyen sokat dolgozott azért, hogy versenyben maradjunk, akkor mindenképpen szeretnénk célba érni. Ez nem lesz könnyű, mert a holnapi (szombat) nap lesz a nehezebb 140 km gyorsasági szakasszal, amiből 30 km murva. Lesz egy 38 km-es gyorsasági is, úgyhogy még kemény feladat áll előttünk.

A Valais Rali szombati programja

november 9. szombat
GY11 Champex 1 (Les Valettes-Champex) 9,53 km, 9:40
GY12 Bruson 1 (Le Châble-Champsec) 16,96 km, 10:25
GY13 Verbier 1 (Lourtier-Verbier) 15,52 km, 10:55
GY14 Les Cols (Sembrancher-Le Guercet) 37,13 km, 11:35
GY15 Champex 2 (Les Valettes-Champex) 9,53 km, 13:35
GY16 Bruson 2 (Le Châble-Champsec) 16,96 km, 14:20
GY17 Verbier 2 (Lourtier-Verbier) 15,52 km, 14:50
GY18 Col des Planches (Sembrancher-Arbarey) 25,15 km, 15:30Vizin_Sui_05 (Medium)

A Rali-Európa-bajnokság szériaautó kupa állása, versenyzők: 1. Aigner 138, 2. Orsák 117, 3. Bonnefis 95, 4. Arai 91, 5. Hadik 54, 6. Tempestini 52, 7. Gasperetti 39, 8. Lefevere, Harrach, Jakes 38, 11. Vizin 38, 12. Svedas, Butvilas 37, 14. Bruschetta 36, 15. Consani 34

A Rali-Európa-bajnokság szériaautó kupa állása, navigátorok: 1. Heigl 99, 2. Fournier 95, 3. McLoughlin 91, 4. Watzl 69, 5. Smeidler 67, 6. Kertész 54, 7. Pulpea 53, 8. Kostka 50, 9. Zsiros 47, 10. Ferrari 39

Vizin_Sui_15 (Medium)

A csapat együttműködő partnerei: AXIÁL KFT., HÓD-MEZŐGAZDA ZRT., VALKON 2007 KFT., KAMARÁS-DUNA KFT., MEVI KFT., SYGNUS KFT., IS INTERNATIONAL, DC GÉPSZER KFT., GD GÉP ÉS DARU KFT., H-ITB KFT., KNIPL KFT., PAKET007 KFT., 92LETICIA BT.

További információk: vizinrally.wordpress.com

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért világbajnokok ellen bizonyított

Soha sem kellett még ennyi világ-, Európa- és olasz bajnok ellen bizonyítania Krózser Menyhértnek, aki pályafutása legerősebb mezőnyébe csöppent a WSK Super Master Series harmadik fordulóján. A Brilliant Driver Program versenyzője azonban cseppet sem illetődött meg, az időmérő csoportjában egy 5. hellyel tette le a névjegyét.

﹡ WSK Super Master Series – 3. futam, Franciacorta (Olaszország), 2024. február 16–18.

A KZ kategória a gokartversenyzés csúcsa, ahol nem ritka, hogy valaki akár húsz év tapasztalattal is versenyezzen. Éppen ezért szokták a kategóriát két csoportra, KZ-re és KZ2-re osztani. Előbbiben a rutinos, eredményes versenyzők indulnak – például a korábbi KZ2-es világ- és Európa-bajnokok –, míg a KZ2-t alapvetően utánpótlás kategóriának szánják. Ritkán versenyez egy mezőnyben a KZ és a KZ2, azonban ahol ezt megteszik, ott igazi tűzijátékot láthatnak a szurkolók.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

Ez történt Franciacortában, a WSK Super Master Series harmadik futamán, ahol rekordszámú, 85 fő nevezett KZ2-be (ez volt az összevont kategória neve). De nem csak sokan voltak, hanem erősek is, hiszen szokatlan módon több egykori világ-, Európa és olasz bajnok is rajthoz állt.

Krózser Menyhért, ahogyan megszokhattuk tőle, örült a kihívásnak és hogy a gokartversenyzés legjobbjaival mérheti össze tudását. Az időmérőn alaposan oda is tette magát és csoportjában 5., míg összesített értékelésben 15. lett.

Az előfutamok során kuplunghibával küzdött, ami miatt a rajtjai nem voltak tökéletesek, ennek ellenére három top 9-es eredményt ért el. A második előfutamban azonban kilökték, így ott utolsó helyen végzett. Ez eléggé rányomta a bélyegét a további szereplésére, hiszen ennek az egy mozzanatnak köszönhetően 15 helyet veszített az előfutamok során és a 29.-en jutott tovább.

Az elődöntőben és a döntőben fékhiba hátráltatta ugyan, de így is mind a kétszer – ahogy már megszokhattuk tőle – javított a pozícióján és végül a 25. helyen fejezte be a döntőt.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

„Ez volt a legerősebb mezőny, amiben valaha versenyeztem – mondta Krózser Menyhért. – A franciacortai pályát ismerem és szeretem is, nagyon készültem erre a hétvégére.

Az időmérő jól sikerült. Ennyi világ- és Európa-bajnok között a 15. helyezés szerintem nagyon jó eredmény. Főleg, ha belegondolsz abba, hogy volt olyan ellenfelem, aki már akkor ebben a kategóriában versenyzett, amikor én elkezdtem gokartozni. Gondolhatod, hogy mekkora rutinjuk van, de éppen ezért volt nagy kihívás ellenük versenyezni.

Nagyon bosszantott, amikor a második előfutamban kilöktek, egy teljesen érthetetlen manőverrel. Ezzel sokat buktam, ha olyan eredményt tudtam volna elérni, mint a többi előfutamon, akkor a 14–15. helyen juthattam volna tovább.

Az előfutamokon kuplung problémám volt, ami a rajtnál hátráltatott, vasárnap pedig a fék nem működött rendesen.

Mindent egybevetve, úgy érzem, hogy a hétvégéből kihoztam a lehető legtöbbet, iszonyúan sokat lehet fejlődni ilyen ellenfelek között, ilyen harcias környezetben. Két hét múlva még jobb leszek.“

A WSK Super Master Series március 1–3-a között zárul Krózser Menyhért egyik kedvenc pályáján, Sarnóban.

Krózser Menyhért, BDP Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 85
Időmérő csoport: 5.
Időmérő: 13.
CE előfutam: 8.
CD előfutam: 34. (baleset miatt kiesett)
AC előfutam: 7.
BC előfutam: 9.
Előfutamok összesített: 29.
A Elődöntő: 14.
Elődöntő utáni összesített: 27.
Döntő: 25.

A Brilliant Driver Program együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program