A tempó megvolt Genkben

A leggyorsabb körrel és húsz helyezést javítva szerezte meg a tizedik pozíciót Kovács Zsombor Belgiumban.

Két héttel a portimaoi világdöntő előtt Genkben, a BNL Golden Trophyn állt rajthoz az MHH Kart Team versenyzője. Az ígéretes időmérő és selejtezők után a döntőben a rajtnál kilökték, így a harmincadik helyre esett vissza, ahonnan, többek között a leggyorsabb kört is megfutva, a tizedikre sikerült felkapaszkodnia.

A hétvégének nem volt különösebb tétje, de a világdöntő előtt mindenképpen hasznos volt a versenyrutin és a versenykilométerek gyarapítása.

“A genki pályát már ismertem és a mezőny is erős volt, ezért kiváló felkészülési versenynek ígérkezett a világdöntő előtt — mesélte Kovács Zsombor. — Csütörtökön kezdtük az edzéseket, száraz pályán, majd péntek délelőtt vizes, délután pedig megint száraz pályán folytattuk. Mind a két talajon jó munkát végeztünk, gyors voltam.

Szombaton az időmérőn a csoportomban az ötödik, összesítésben pedig a tizedik legjobb időt futottam. Mind a két előfutamban a hetedik helyről indulhattam, az elsőn ötödik, a másodikon nyolcadik lettem.

A döntőben a nyolcadik helyről rajtoltam, ami az első kanyarban a külső sort jelentette. Nem sokkal a rajt előtt esett egy kevés eső, ami miatt nedves volt a pálya, de még slick gumikkal lehetett rajta menni. Lehet, hogy a belsőíven rajtolókat ez zavarhatta meg, de a teljes külső sort kilökték, köztük engem is.

A harmincadik helyre estem vissza, ahonnan a tizedikre tudtam feljönni úgy, hogy a döntő leggyorsabb körét is én futottam. Ha a rajtnál nem löknek ki a dobogó, de akár a győzelem is elérhető lett volna. Ez mindenképpen biztató a világdöntő előtt. Abszolút elégedett vagyok a hétvégével, most már tényleg csak a világdöntőre kell koncentrálnom.”

EREDMÉNYEK

Kovács Zsombor, Max Senior:

  • Összesített eredmény: 10.
  • 2. előselejtező: 8.
  • 1. előselejtező: 5.
  • Időmérő: 10.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft.

További információ:

www.facebook.com/menya.hu

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.