A Toyota a rali vb-t és az IRC-t is fontolgatja

Elképzelhető, hogy a Toyota visszatér a rali világbajnokságra, vagy az IRC-re, esetleg mind a kettőre.

A japán gyár a gazdasági válságra hivatkozva, tavaly szállt ki a Formula–1-ből, ahol az eltöltött évek és az elköltött dollármilliók ellenére sem tudott dobogós helyezésnél jobb eredményt felmutatni.

Most azonban más autósportágakat vizsgálnak, ahol a sporttevékenységüket folytathatják. A lehetséges cél a túraautó és a rali lehet. Ezért Pascal Vasselon, a Toyota Motorsport vezetője ellátogat a Portugál Ralira, később pedig egy IRC-futamot is felkeres.

A Toyota számára nem ismeretlen a raliversenyzés, hiszen korábban a Celica A csoportos és a Corolla WRC változatával több sikert is elértek. 93-ban, 94-ben és 99-ben is megnyerték a márka világbajnokságot. 90-ben és 92-ben Carlos Sainzcal nyerték meg az egyéni vb-t, amit 93-ban Juha Kankkunennel, 94-ben pedig Didier Auriollal is megismételtek.

A Toyota korábban híres volt arról, hogy a gyári csapata mellett, importőrein keresztül több privát versenyzőt is támogatott, kiváló technikai hátteret biztosítva neki.

A 2011-től életbelépő szabályok szerint pedig csak minimális különbség lesz a WRC-k, illetve az IRC-n szereplő Szuper–2000-es autók között. Vagyis a Toyota egyetlen modell kifejlesztésével két sorozatban is képviseltethetné magát.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a Toyota Motorsport jelenleg is meglévő, kölni központját eredetileg a rali csapatuk számára hozták létre. Amikor pedig kiszálltak a Formula–1-ből, ennek a központnak az értékesítése szóba sem került, tehát jelenleg is megvan.

A Toyota mellett a Mini és a Volkswagen is érdeklődik a rali világbajnokság iránt, ahol jelenleg két gyártó, a Citroën és a Ford képviselteti magát gyári szinten.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program