A vén szarokat akarom

A historic is rali.

„Minek ide ezek a vén szarok?” – kérdezte az egyik vezetője sportágunknak a Mecsek Rali előtt, amikor arról folyt a vita, hogy a historic autók az Eb-kandidálás végett a mezőny előtt rajtoljanak.

Jó, hát még soha sem látott historic ralit sem Magyarországon, sem pedig külföldön, és valószínűleg azt is elfelejtette, hogy ő maga is historic korabeli ember már, úgyhogy ezt a fogyatékát talán meg is bocsáthatjuk.

Ez a gondolat jutott eszembe, amikor a héten felröppent a hír, hogy több rendező is visszamondta a historic rali rendezést, és a 2010-es bajnokság mindössze három futamra csökkent.

Az Intéző Bizottság egy szavazáson gyorsan megerősítette azon elképzelését, mely szerint a rali 1, a rali 2 és a historic közös versenyeken kell, hogy szerepeljen, de hát tudjuk, hogy az MNASZ-ben amit ma megszavaznak, az nem feltétlenül van úgy holnap is.

Miután sokadmagammal nem értettem, hogy milyen oka lehet a historic száműzetésének, megpróbáltam utánajárni, de mindenhol falakba ütköztem. Mígnem szép lassan lesett a húsz fillér, hogy nem a historickal van itt a baj, hanem egyszerűen egy politikai csatározás közepére került ez a szakág. Na itt abba is hagyom, mert senkinek nem hiányzik, hogy karácsony előtt elhányja magát a sportágban lévő politikai helyzettől, az ellenzéktől és az ellenzék ellenzékétől, meg az ellenzék ellenzékének ellenzős ellenzőitől.

Inkább az jutott eszembe, hogy micsoda arcok versenyeznek itt a historicba. A célban a legtöbben hosszú hibalajstrommal szoktak szolgálni, hogy mi mindennel kellett megküzdeniük, és hogy olykor egész éjszaka az autót szegelték, hogy másnap ott lehessenek a versenyen. „De a lényeg, hogy itt vagyunk” – szokták mondani. Mármint a célba és magán a versenyen. Mert a rali erről szól. Időnként nagyon meg kell küzdeni érte, és olykor az ember már a verseny előtt feladná a sok szívás miatt, de aztán mégis ott van. Arról nem is beszélve, hogy ezek a vén szarok micsoda szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak, és egy-másik autó talán még szebben is van megépítve, mint egy WRC. Ráadásul egyik-másik versenyzőnél időnként nagyon el tud gurulni a gyógyszer, mi meg nem győzünk huhogni a pályák szélén.

Szóval, ha valakiben még mindig felmerülne, hogy minek ide ez a sok vén szar, akkor a válasz egyszerű: mert ők is versenyzők és ők is a rali családjának tagjai.

Mint ahogyan egyébként a fiatal és a középkorú szarok is azok, és bármennyire is nem tetszik egyeseknek, senkit sem fogunk ebből a családból elengedni.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax