A vén szarokat akarom

A historic is rali.

„Minek ide ezek a vén szarok?” – kérdezte az egyik vezetője sportágunknak a Mecsek Rali előtt, amikor arról folyt a vita, hogy a historic autók az Eb-kandidálás végett a mezőny előtt rajtoljanak.

Jó, hát még soha sem látott historic ralit sem Magyarországon, sem pedig külföldön, és valószínűleg azt is elfelejtette, hogy ő maga is historic korabeli ember már, úgyhogy ezt a fogyatékát talán meg is bocsáthatjuk.

Ez a gondolat jutott eszembe, amikor a héten felröppent a hír, hogy több rendező is visszamondta a historic rali rendezést, és a 2010-es bajnokság mindössze három futamra csökkent.

Az Intéző Bizottság egy szavazáson gyorsan megerősítette azon elképzelését, mely szerint a rali 1, a rali 2 és a historic közös versenyeken kell, hogy szerepeljen, de hát tudjuk, hogy az MNASZ-ben amit ma megszavaznak, az nem feltétlenül van úgy holnap is.

Miután sokadmagammal nem értettem, hogy milyen oka lehet a historic száműzetésének, megpróbáltam utánajárni, de mindenhol falakba ütköztem. Mígnem szép lassan lesett a húsz fillér, hogy nem a historickal van itt a baj, hanem egyszerűen egy politikai csatározás közepére került ez a szakág. Na itt abba is hagyom, mert senkinek nem hiányzik, hogy karácsony előtt elhányja magát a sportágban lévő politikai helyzettől, az ellenzéktől és az ellenzék ellenzékétől, meg az ellenzék ellenzékének ellenzős ellenzőitől.

Inkább az jutott eszembe, hogy micsoda arcok versenyeznek itt a historicba. A célban a legtöbben hosszú hibalajstrommal szoktak szolgálni, hogy mi mindennel kellett megküzdeniük, és hogy olykor egész éjszaka az autót szegelték, hogy másnap ott lehessenek a versenyen. „De a lényeg, hogy itt vagyunk” – szokták mondani. Mármint a célba és magán a versenyen. Mert a rali erről szól. Időnként nagyon meg kell küzdeni érte, és olykor az ember már a verseny előtt feladná a sok szívás miatt, de aztán mégis ott van. Arról nem is beszélve, hogy ezek a vén szarok micsoda szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak, és egy-másik autó talán még szebben is van megépítve, mint egy WRC. Ráadásul egyik-másik versenyzőnél időnként nagyon el tud gurulni a gyógyszer, mi meg nem győzünk huhogni a pályák szélén.

Szóval, ha valakiben még mindig felmerülne, hogy minek ide ez a sok vén szar, akkor a válasz egyszerű: mert ők is versenyzők és ők is a rali családjának tagjai.

Mint ahogyan egyébként a fiatal és a középkorú szarok is azok, és bármennyire is nem tetszik egyeseknek, senkit sem fogunk ebből a családból elengedni.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program