Andreucci nyert, Hänninen majdnem bajnok – Sanremo Rali

Az olasz bajnok, Paolo Andreucci nyerte a Sanremo Ralit, az IRC tizedik állomását, megszerezve ezzel a Peugeot idei harmadik, saját maga első IRC győzelmét.

Juho Hänninen hatalmas hajrával lett második, míg Freddy Loix az utolsó gyorsaságin verte meg Kris Meeke-et a harmadik helyért folyó versenyben.

Hänninen idei kilencedik dobogós helyezésével (egyedül Belgiumban nem volt az első háromban, ahol kiesett) karnyújtásnyira került az IRC bajnoki címtől. A hátralévő két futamon már egy második helyezéssel is bajnok lehet, míg egyetlen ellenfelének, Jan Kopeckynek mind a két versenyt meg kellene nyernie.

Paolo Andreucci már a Szardínia Ralin is versenyben volt pályafutása első IRC-futam győzelméért, és a Sanremo Ralinak is ezzel a céllal vágott neki. Kris Meeke-től a negyedik gyorsaságin vette át a vezetést. Onnantól fogva csak egy szakaszra engedte ki kezéből, amikor a péntek éjszakai 44 km-es Ronde gyorsaságin Giandomenico Basso egy merész húzással vágott slickkel állt rajthoz a vizes pályán és verte el a teljes mezőnyt.

Andreucci azonban szombaton reggel visszavette a vezetést és egészen a célig ki sem engedte a kezéből.

Sokáig úgy tűnt, hogy nem csak olasz győzelem születik Sanremóban, hanem teljes olasz dobogó is, hiszen a két gyári Fiat versenyző, Giandomenico Basso és Luca Rossetti végig ott loholtak a sarkában. Az utolsó három szakasz előtt Basso 0,9 másodpercre közelítette az élen állót. Ám a tizedik gyorsasági megpecsételte a Fiat versenyzők sorsát. Rossettit defekt, Bassót pedig differenciálmű hiba hátráltatta, így visszaestek az ötödik, hetedik helyre.

Ha nincs a két fiatos hibája, akkor sem biztos, hogy tartani tudták volna a lépést az IRC-t vezető Juho Hänninennel. A finn szárnyalt szombaton és több mint negyven másodpercet faragva hátrányából jött fel az ötödik helyről a másodikra.

A másik gyári Skodával Freddy Loix is jelentőset lépett előre a szombati napon, ő három szakasszal a vége előtt még hatodik volt, végül mégis dobogóra állhatott, amikor az utolsó gyorsaságin megelőzte Kris Meeke-et. Így bár a Skoda kivételesen nem nyert, két gyári autója is dobogón végzett.

Meeke a verseny elején még a győzelemért volt harcban, az első három gyorsaságin vezetett, de a hatodik (44 km-es) Rondén megforgott és 50 másodpercet veszített. Az utolsó gyorsaságin pedig nem tudta tartani harmadik helyét Loixszal szemben, és végül a negyediken végzett.

Egész hétvégén nem nagyon találta a ritmust Jan Kopecky, aki tavaly baleset miatt esett ki a versenyen, és végül a két fiatos között hatodik lett, aminél sokkal jobb teljesítményre lesz szüksége a két hátralévő versenyen, ha a bajnoki pontversenyben meg akarja verni csapattársát, Hänninent.

Az igen népes és erős mezőnyben Thierry Neuville szerezte meg a nyolcadik helyet.

A Barum Ralin a győzelemért is versenyben lévő Bryan Bouffier az ötödik helyen kapott defektet és veszített vele három percet, amivel csak 12. lett.

Nagyon szolid formát mutatott a két év kihagyás után visszatért Gilles Panizzi, aki korábban háromszor nyerte a Sanremo Ralit, még amikor az vb-futam volt. A Proton Satria Neóval csak a húszadik helyen futott be. Többek között a kétkerékhajtásúak versenyét megnyerő Sandro Sottile is megelőzte őt egy R3-as Honda Civic-kel.

Három magyar résztvevője is volt a versenynek, akik közül a Pálinkás–Bagaméri páros Renault Clióval az A7 16. helyén futott be. A Puskádi–Godor és a Vizin–Zsiros kettősök a verseny feladására kényszerültek.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax