Csomós Mixi

Ati visszatér, újra együtt a Csomós Mixi–Nagy Attila kettős

Hét hónapja a Kanári-szigetek Rallyn versenyzett utoljára együtt Csomós Mixi és Nagy Attila. Akkor a navigátor egy kis időt kért, most azonban újult erővel és a győzelemre még éhesebben tér vissza, hogy 2024-ben közösen szálljanak harcba a rally Európa-bajnokságon.  

„Először is szeretném megköszönni mindenkinek a türelmet – mondta Nagy Attila. – A Kanári-szigetek Rally után úgy éreztem, hogy egy kis szünetre van szükségem. A balesettől ijedtem meg, de azt hiszem, az is közre játszott, hogy rossz időben érkezett. 

Mixivel tíz éve versenyzünk együtt, erre vágytunk gyerekkorunk óta, olyan autókkal, olyan versenyeken mehettünk és olyan eredményeket értünk el, amikről álmodni sem mertünk. Ennek ellenére egy mókuskerékben voltunk, amiből úgy éreztem, ki kell szállnom, legalábbis egy kis időre. 

Nagyon hálás vagyok Bán Viktornak, hogy beugrott helyettem Mixi mellé, ezzel nem csak őt, hanem engem is kisegített. Bár nem terveztem mással versenyezni, de nagyon örülök, hogy Cseh Vilivel és Hangodi Bendegúzzal mehettem egy illetve két versenyt. A Győr Rally előtti teszten ültem Mixi mellett, de akkor még nem álltam készen a visszatérésre. 

Most viszont igen. Egyre jobban kezdett hiányozni az amit 17 éves korunk óta Mixivel felépítettünk, mindent elkövettünk azért, hogy versenyezhessünk és mindenen átmentünk, hogy mi legyünk a legjobbak. Mixi nem csak versenyzőtársam, de nagyon jó barátom is, mint ahogy mindenki a csapatban. Jó volt egy kicsit pihenni, de most már nagyon hiányzik a versenyzés Mixivel és hogy harcoljunk az Európa-bajnokságon. 

Fotó: Csomós Mixi, Kanári-szigetek Rally 2023

Az elmúlt több mint fél évben sok bátorítást kaptam a csapattól, versenyzőtársaktól, szurkolóktól, amiért nem tudok elég hálás lenni. Köszönöm mindenkinek, aki mellettem állt. Mindent megteszek, hogy jövőre ezt jó eredményekkel tudjuk meghálálni.“

Csomós Mixi is örül, hogy újra összeáll a nagy csapat, de természetesen nem felejtkezett meg beugró navigátorról, Bán Viktorról sem, akivel az elmúlt hat versenyen indult és akivel az eddigi legjobb Európa-bajnoki eredményét érte el a Barum Rally második helyezésével. 

„Örülök, hogy Ati visszatér. Remélem, sokáig fogunk együtt versenyezni és jövőre még jobb eredményeket érünk el az Eb-n – mondta Csomós Mixi. – Ezúton is szeretném megköszönni Bán Viktornak a hat közös versenyünket. Nagyon jó navigátort és barátot ismerhettem meg a személyében, további sikereket kívánok neki.

Gőzerővel dolgozunk a 2024-es szezonunkon. Remélem, hamarosan további részletekkel szolgálhatunk.“

Csomós Mixi és Nagy Attila együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém, PIZZA NARR, Park Inn by Radisson Zalakaros Resort and Spa

 

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.