Az MHH Kart Team: Beindult az öreg medve

Országos Gokart Bajnokság 2. forduló, Kecskemét, 2020. június 14.

Nyolc hónap kihagyás után kirobbanó formában tért vissza Fodor Géza a gokartpályákra, aki az országos bajnokság második fordulóján, Kecskeméten megnyerte a DD2 Masterst, de DD2-ben is dobogóra állhatott.

Krózser Menyhért egy ütközés után a döntőben és a szuperdöntőben is egyaránt negyedik lett a Junior kategóriában, míg a gokarthoz szintén visszatérő Losonczy Leventét műszaki hiba hátráltatta, így a Senior kategóriában egyik döntőt sem tudta befejezni.

Két héttel az Országos Gokart Bajnokság elindulása után ismét Kecskeméten rendezték a második fordulót, amelyen az MHH Kart Team mind a három versenyzője rajthoz állt. Közülük Fodor Géza okozta a legnagyobb meglepetést, aki DD2 Mastersben az elődöntőt és a szuperdöntőt is megnyerte, míg a döntőben második lett. A teljes DD2 mezőnyben – a fiatalokkal együtt – az elődöntőben 2., a döntőben 7., a szuperdöntőben pedig 3. helyet szerzett.

„Géza nyolc hónapja nem ült gokartban, nem sokat várt magától az első hétvégén, viszont ahogy álltunk a pálya szélén és néztük őt, mindenkinek leesett az álla, az öreg medve, hogy beindult“ – mesélte nevetve Krózser Menyhért senior, csapatvezető.

„Engem lepett meg a legjobban a dolog – vette át a szót Fodor Géza. – Tavaly Sarnóban ültem utoljára gokartban, az idei évre ráadásul megváltoztak a gumik, úgyhogy minden új volt. Az új esőgumit például a döntő felvezető körében tapasztaltam ki először.

Az időmérő második helye nagyon meglepett, az elődöntőben ezt tudtam tartani. A döntőben megforogtam, kétszer a füvön voltam, túl sokat akartam a gokarttól, ott hetedik lettem.

A szuperdöntőben esőben a felvezetőkörben forogtam meg, így csak a kilencedik helyről tudtam rajtolni, de jó ritmusban jöttem előre, ledolgoztam a hátrányomat az élmezőnnyel szemben, ha jó ütemben váltok ívet, akár még a győzelem is meglehetett volna, de a harmadik helyezéssel is nagyon elégedett vagyok. Nagyon jó érzés a fiatalok között ilyen jól szerepelni.“

Krózser Menya két hete kirobbanó formában kezdte első teljes Junior szezonját, amit mostanra is át tudott menteni. Az időmérőn 10. lett, az elődöntőben a rajt után ütközött és kiesett, de a döntőben és a szuperdöntőben is negyedik lett.

„Menyának sajnos megint nem jött ki az időmérője – mondta Krózser Menyhért senior csapatvezető. – Egyedül ment be, de a gyors körre utolérte a mezőnyt, így csak tizedik lett. Az elődöntő rajtja után ütközött és kiesett, de a döntőben és a szuperdöntőben is jól ment. A tempónk nem volt az igazi, valószínűleg az ütközésnél kapott a váz, amit nem sikerült teljesen kijavítani. A versenyszituációkban viszont most is jó volt. Az időmérő helyezkedését kell még megtanulni és egy kis szerencse is ráférne. Ettől függetlenül elégedettek vagyunk Menyával, hiszen egy nagyon erős mezőnyben most már a második hétvégén állta meg a helyét.“

Csütörtökön még Renault Cliót tesztelt a Hungaroringen Losonczy Levente, pénteken pedig már Kecskeméten gokartban ült. A gyors váltást azonban egy műszaki hiba nehezítette.

„Nagy volt a kontraszt – mosolygott Levi. – A Clióval egy kanyar nyolc másodperc, a gokarttal ezalatt három kanyarkombináción is átmegyünk.

A hétvégén pechesek voltunk a motorral, amit a Rotaxban mindig sorsolnak. Az időmérőn és a három döntőben is kihagyott. Mindent kicseréltünk a gokarton, amit lehetett, hátha javul, de nem lett változás.

Az időmérőn hátul végeztem, mind a három döntőben rajthoz álltam, de egyiket sem tudtam befejezni. A hétvége pozitívuma, hogy gokartban ülhettem és nagyon remélem, hogy a következő CEE futamon szerencsésebbek leszünk a technikával.“

Az MHH Kart Team következő versenye a Közép-Európai Rotax Max Challenge (CEE) első bajnoki fordulója lesz Kecskeméten, június 19–21-e között.

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Junior Max
Résztvevők: 23
Szuperdöntő: 4.
Döntő: 4.
Elődöntő: kiesett
Időmérő: 10.

Losonczy Levente, Senior Max
Résztvevők: 33
Szuperdöntő: kiesett
Döntő: kiesett
Elődöntő: kiesett
Időmérő: 26.

Fodor Géza DD2 Masters
Résztvevők: 6. ( 14 DD2 )
Szuperdöntő: 1. ( 3. DD2 )
Döntő: 2. ( 7. DD2 )
Elődöntő: 1. ( 2. DD2 )
Időmérő: 1. ( 2. DD2 )

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax