Az MHH Kart Team emeli a tétet 2018-ban

Három versenyzővel, három kategóriában áll rajthoz az idén az MHH Kart Team, amely a nemzetközi CEE, az olasz ROK és az X30 Eurószériában indul.

Krózser Menyhért, a tavalyi Micro CEE és magyar bajnoka az idén egy kategóriával feljebb lépett és Miniben folytatja. A csapathoz frissen csatlakozott Losonczy Levente a CEE-ben és a ROK-ban a junior kategóriában versenyez, míg az X30-ban, a szezon második felében már a senior mezőnyben is kipróbálja magát. A sérüléséből visszatérő Fodor Géza pedig a senior kategóriában képviseli a csapatot.

„Nagyon izgalmas évnek nézünk elébe — mondta Krózser Menyhért seniort, az MHH Kart Team csapatvezetője. — A korábbi világbajnok, Ben George-dzsal komoly programot állítottunk össze a versenyzőinknek. A CEE-ben már többször sikeresek voltunk, így ott mindenképpen szerettünk volna indulni. A ROK Kupát Olaszországban a gokartozás hazájában rendezik, ha tanulni, fejlődni akarsz, akkor ott a helyed, az X30 pedig egy nagyon rangos nemzetközi sorozat.

Ami Krózser Menyát illeti, ő tavaly Micro kategóriában bajnok lett, az idén eggyel feljebb léptünk vele, ami a fejlődésében komoly lépcső. Most már nagy vázzal versenyez és három olyan bajnokságban indul, ahol kőkemények az ellenfelek. Egyértelműen az az elvárásunk vele szemben, hogy tanuljon, fejlődjön.“

A 15 éves Losonczy Levente korban elérkezett arra a határra, amikor már nem mindenhol versenyezhet junior kategóriában és előbb-utóbb seniorba kell lépni.

„A CEE-n és a ROK-ban junior kategóriában indulunk az idén, de hamarosan elérkezik Levinél is a váltás, ezt szeretnék megalapozni az X30-as bajnokságban, ahol senior mezőnyben fog szerepelni — mondta Losonczy Csaba, csapatvezető, Levente édesapja. — Éppen ezért mások az elvárások vele szemben. A CEE-ben és a ROK-ban is a mezőny első harmadába szeretnénk versenyezni, az X30-ban viszont a tanulás a célunk.“

A csapat nagy örömére felépült sérüléséből Fodor Géza, aki az idén teljes szezont szeretne futni, részben a CEE-ben, részben más bajnokságokban.

„A tavalyi szezon nagy részét ki kellett hagynom és már nagyon hiányzott a versenyzés. Fizikálisan mindent megtettem, hogy a legjobb formámban legyek, voltam edzőtáborban, nagyon sokat gokartoztam a szezon előtt és nagyon szeretnék bizonyítani az idén. Az elsődleges célom a CEE DD2 Masters bajnokság megnyerése, kijutni a világdöntőre és ott a lehető legjobban szerepelni.“

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft.

További információ:

www.facebook.com/menya.hu

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.