Az MHH Kart Team emeli a tétet 2018-ban

Három versenyzővel, három kategóriában áll rajthoz az idén az MHH Kart Team, amely a nemzetközi CEE, az olasz ROK és az X30 Eurószériában indul.

Krózser Menyhért, a tavalyi Micro CEE és magyar bajnoka az idén egy kategóriával feljebb lépett és Miniben folytatja. A csapathoz frissen csatlakozott Losonczy Levente a CEE-ben és a ROK-ban a junior kategóriában versenyez, míg az X30-ban, a szezon második felében már a senior mezőnyben is kipróbálja magát. A sérüléséből visszatérő Fodor Géza pedig a senior kategóriában képviseli a csapatot.

„Nagyon izgalmas évnek nézünk elébe — mondta Krózser Menyhért seniort, az MHH Kart Team csapatvezetője. — A korábbi világbajnok, Ben George-dzsal komoly programot állítottunk össze a versenyzőinknek. A CEE-ben már többször sikeresek voltunk, így ott mindenképpen szerettünk volna indulni. A ROK Kupát Olaszországban a gokartozás hazájában rendezik, ha tanulni, fejlődni akarsz, akkor ott a helyed, az X30 pedig egy nagyon rangos nemzetközi sorozat.

Ami Krózser Menyát illeti, ő tavaly Micro kategóriában bajnok lett, az idén eggyel feljebb léptünk vele, ami a fejlődésében komoly lépcső. Most már nagy vázzal versenyez és három olyan bajnokságban indul, ahol kőkemények az ellenfelek. Egyértelműen az az elvárásunk vele szemben, hogy tanuljon, fejlődjön.“

A 15 éves Losonczy Levente korban elérkezett arra a határra, amikor már nem mindenhol versenyezhet junior kategóriában és előbb-utóbb seniorba kell lépni.

„A CEE-n és a ROK-ban junior kategóriában indulunk az idén, de hamarosan elérkezik Levinél is a váltás, ezt szeretnék megalapozni az X30-as bajnokságban, ahol senior mezőnyben fog szerepelni — mondta Losonczy Csaba, csapatvezető, Levente édesapja. — Éppen ezért mások az elvárások vele szemben. A CEE-ben és a ROK-ban is a mezőny első harmadába szeretnénk versenyezni, az X30-ban viszont a tanulás a célunk.“

A csapat nagy örömére felépült sérüléséből Fodor Géza, aki az idén teljes szezont szeretne futni, részben a CEE-ben, részben más bajnokságokban.

„A tavalyi szezon nagy részét ki kellett hagynom és már nagyon hiányzott a versenyzés. Fizikálisan mindent megtettem, hogy a legjobb formámban legyek, voltam edzőtáborban, nagyon sokat gokartoztam a szezon előtt és nagyon szeretnék bizonyítani az idén. Az elsődleges célom a CEE DD2 Masters bajnokság megnyerése, kijutni a világdöntőre és ott a lehető legjobban szerepelni.“

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft.

További információ:

www.facebook.com/menya.hu

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Krózser Menya jó formában kezdett az Eb-n

Jó formában érkezett Krózser Menyhért a KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság első hétvégéjére a spanyol Motorland Aragónban. Annak ellenére, hogy még sohasem versenyzett ezen a pályán gyorsan alkalmazkodott. Jól rajtol, annak ellenére, hogy többnyire külső ívről indult, mindig meg tudta őrizni a rajtpozícióját. Az eredményei kiegyensúlyozottak voltak, de a technikából valami hiányzott az igazán jó eredmény eléréséhez.

„Jó formában voltam és elégedett vagyok a teljesítményemmel – mondta a máskor többnyire önkritikus Krózser Menyhért. – A technika azonban nem állt össze, bármit csináltunk, több tized hátrányban voltunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Aragónban most versenyeztem először. A pálya tetszett, széles, technikás, kifejezetten élvezetes. Gyorsan megtanultam, és az eredményeim is szinte egész hétvégén nagyon egyenletesek voltak. A csapat több dolgot is megpróbált, de nem jutottunk előbbre.

A rajtjaim jók voltak, szinte mindig kívülről indultam, ami ezen a pályán nagy hátrány, hiszen két jobbossal kezdődik, és ha nem tudsz besorolni, akkor több pozíciót is veszíthetsz. Én mindig megőriztem a pozíciómat.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az időmérőn és az első négy előfutamon végig egyenletes szintet hoztam. Az utolsó előfutam esős volt, gondoltam, hogy itt kevésbé számít a műszaki hátrány és egy kicsit kockáztattam, lila szektorom volt, a hétvége során először, de egy picivel többet kockáztattam, mint kellett volna és megforogtam. Ez volt az egyetlen hibám.

Az elődöntő jobban alakult, itt sokat tudtam előzni, de a döntőbe jutáshoz erősebb előfutamok kellettek volna. A csapat sem értette, miért voltunk ekkora tempóhátrányban. Bármit próbáltunk, ugyanannyi volt a lemaradásunk.

Fotó: MHH Racing Team // Krózser Menyhért, FIA gokart Eb, Aragón

Az eredménnyel nyilván nem vagyok elégedett, de úgy érzem, hogy amit lehetett, kihoztam a hétvégéből. Versenyzői pályafutásom során most vagyok a legjobb formámban, nagyon szeretnék már egy olyan versenyt, amikor csak rajtam múlik az eredmény, és megmutathatom a tudásomat.

Most egy hosszabb szünet következik és a nyár végén folytatódik az Eb Val Vibratában. Én már most készen állok.“

Krózser Menyhért, MHH Racing Team, KZ2 eredmények

KZ2-es FIA gokart Európa-bajnokság – 1. futam, Motorland Aragón (Spanyolország), 2024. július 5–7.

Résztvevők: 86
Időmérő csoport: 14.
Időmérő: 41.
EF előfutam: 14.
AE előfutam: 14.
CE előfutam: 13.
DE előfutam: 14.
BE előfutam: 26.
Előfutamok összesített: 44.
B Elődöntő: 15.
Elődöntő utáni összesített: 43.

Az MHH Racing Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP – Brilliant Driver Program