Az MHH Kart Team: Menya kirobbanó formában

Még csapatvezetőjét is meglepte Krózser Menya formája az első teljes junior szezonjának nyitófutamán, ahol a szuperdöntőben hatalmas csatában a harmadik helyet szerezte meg.

Május utolsó hétvégéjén Kecskeméten vette kezdetét a Országos Gokart Bajnokság, ahol az MHH Kart Team 12 éves versenyzője a Junior kategóriában állt rajthoz.

Az időmérőn a nyolcadik helyet szerezte meg, az elődöntőben és a döntőben is kilencedik lett, míg a szuperdöntőben a harmadik helyre jött fel.

„Az időmérőn, a negyedi–ötödik körben, amikor már jól fog a gumi, utolértem a mezőnyt, ezért nem tudtam igazán jó időt menni – mesélte Menya.

Az elődöntőben jól rajtoltam, kívülről hármat előzte, de lefulladt a motorom és többen elmentek mellettem. A döntőben sikerült feljönnöm az ötödik helyre, de nekimentem egy bójának, amiért kaptam tíz másodperc büntetést és kilencedik lettem.

A szuperdöntőben megint jól rajtoltam, kezdett felszáradni a pálya, amin sokat számított, ki hogyan tud alkalmazkodni. Az első két versenyző elhúzott, de az utánuk lévő bollyal nagyon jót meccseltünk, az utolsó körben sikerült feljönni a harmadik helyre.“

Menya teljesítményével a csapata is elégedett volt.

„Általában kritikus vagyok Menyával szemben, de most még engem is meglepett, milyen jól, éretten versenyzett – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Az időmérőn elkövetett egy hibát és a bójadöntést is ki lehetett volna hagyni, de így is nagyon jó formában volt.

Tavaly év végén próbáltuk ki először a Junior vázat. Most új volt a gokart, a motor, ráadásul a csapat is, de nagyon jól vette az akadályokat. Nyilván minden versennyel nő a tapasztalta is. Nagyon sok feladatunk van még az idén, de jól indítottuk a szezont.“

A Országos Gokart Bajnokság második futamát június 12–14-én rendezik Kecskeméten. 

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Junior Max
Résztvevők: 13
Szuperdöntő: 3.
Döntő: 9.
Elődöntő: 9.
Időmérő: 8.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH, Laguna Fürdőszoba, Quality House

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.