Bakhát, néző és a kántor

Szokás szerint, az idén is sok kritikát kaptak az Eger Rali pályái. Volt ugyan, ahol friss aszfalt réteg került az utakra, de rövidebb szakaszokon elég töredezett, bakhátas szakaszon zajlott a verseny. Ez pedig azt a problémát generálta, hogy a verseny nagy részére alacsonyra ültetett autókkal kellett volna készülni, a rossz minőségű részen viszont ezek hasa leért. De hát ez is a rali része, mondhatnánk, ha ezzel nem is ért egyet mindenki.

Sokkal több problémát okoztak viszont a murvakihordások. Többek között Turi is egy ilyenen csúszott el, de másnak is voltak belőle problémái. A rendező szerint ezt a magyar szokás okozza, amely szerint divat levágni a kanyarokat még akkor is, ha annak nem sok értelme van. Ez ellen az egyetlen megoldás a kanyarok legumizása lenne, ami viszont azért nem tetszik a versenyzőknek, mert ha rámennek a gumira, akkor az tönkre teszi az autót. Egyébként a murvakihordások nem csak a versenyzőknek, hanem a rendezőnek is gondot okoz. Egyrészről a verseny után le kell takarítani a murvát, másrészről a sok levágás tönkreteszi a padkát, ami az út közúti mivoltában is kárt tesz, vagyis a verseny után lehet helyreállítani.

Szintén kapott némi kritikát a rendező azért, mert vasárnap a rali 1 előtt kétszer is végigment a pályákon az RTE mezőnye. A rendező szerint azonban nem tettek nagyobb kárt a pályákon, mint amilyet a rali 1 első harminc autója tesz. A közönség viszont egyértelműen díjazta, hogy a rali 1 mellett az RTE mezőnyét is láthatja. Többen is voltak vasárnap, mint a sokéves átlag.

Az RTE volt az oka annak is, hogy vasárnap a tervezetthez képest 45 perccel később rajtolt a rali 1 mezőnye, ugyanis több RTE résztvevő volt, mint amire a rendező számított. Ha most rosszindulatú akarnék lenni, akkor írhatnám, hogy a matekzseni Lakatos Róbert, a veszprémi prológ után megint nem tudott számolni, de nem akarok rosszindulatú lenni. Végül is ennél nagyobb baj ne érjen minket, hogy több autót kell megnézni a pálya szélén.

Egy verseny megrendezése mindig számtalan problémát vet fel. A Miskolc Rali alatt például választásokat rendeznek, ezért vasárnap nem lehet az utakat lezárni. Az Eger Rali pedig az egyik legnagyobb egyházi ünnepre, Virágvasárnapra esett. Ezért két gyorsaságit is meg kellett szakítani, hogy a pap illetve a kántor eljuthasson „munkahelyére”, ami talán okozott némi kellemetlenséget, de el kell fogadnunk azt is, hogy más embereknek más a fontos, és végül is mi jártunk náluk vendégségben. Annál inkább tisztelni kell Egerszólát valamennyi érintett lakosát, ahol a virágvasárnapi misét a rali miatt vasárnapról szombatra tették át. Ezúton is köszönjük valamennyi ralit szerető nevében.

Ezúttal sem úsztuk meg a versenyt baleset nélkül, bár gyorsan hozzáteszem, hogy nem a rali okozta. Korábbi években előfordult, hogy egy kerítésen akadt fent egy néző, most egy faág szakadt le alatta, és szenvedett súlyos gerincsérülést. Ezúton kívánunk neki jobbulást. De azért nem árt, ha megjegyezzük, a fizika törvényei a raliversenyek alatt sem változnak, és ha egy faág hétköznap nem bír ki valakit, akkor gyorsasági idején sem fogja.

Amivel viszont nem nagyon lehet mit kezdeni, az a részegemberek sora, akik már reggel nyolckor kirajzanak a pályára. Persze 8:15-re azt sem tudják, hogy hol vannak, és reggel valószínűleg arra sem emlékeznek, hogy hol voltak előző nap. Csak azt nem értem, hogy ezért minek kell kimenni a versenyre. Otthon az árokparton sokkal kényelmesebb berúgni, és még a hazatalálással sem lenne gondjuk. Persze a mama előtt baromi ciki ilyet csinálni, de raliversenyen is az.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program