Balogh Jani a legjobb Mitsubishis

Az abszolút harmadik helyet szerezte meg Balogh János és Németh László a Szilveszter Ralin, amellyel a legjobb N csoportos autóval versenyző páros lettek. A Dynamic Rally Team versenyzői tapasztalatszerzésre és egy kellemes év végi autózásra szánták a versenyt. Mindkettőt tökéletesen teljesítették.

Balogh János: – Abszolút pozitívan értékelem a versenyt. Nagyon jól sikerült a felkészülésünk, a szervizcsapat tökéletesen működött, és nagyon örülünk neki, hogy a legjobb Mitsubishis páros lettünk.

– Ezzel együtt nem volt könnyű verseny. Reggel a deres pálya elég izgalmas volt. Nehéz volt megtalálni azt a rátartást, amivel még nem vállalunk túl nagy kockázatot, de elég gyorsak vagyunk ahhoz, hogy ne kapjunk sokat az ellenfelektől.

– A második pálya, a Hungaroring belső, elég szűk és nehéz volt. Nagyon sok helyen lehetett lepadkázni a futóművet, nagyon pontosan kellett vezetni, és nagyon észnél kellett lenni. Ezek a fajta pályák nem tartoznak annyira a kedvenceim közé, de ez is egy feladat volt, amit teljesíteni kellett. Biztos vagyok benne, hogy az itt szerzett tapasztalatainkat jövőre is fel tudjuk használni.

– A második körre felmelegedett az idő, akkor már mi is kicsit bátrabbak lettünk. Sajnos a végére teljesen elmelegítettem a gumikat, amiket nagyon megvágtunk, és a sok visszafordítót emiatt nem bírták. A harmadik körben lehettünk volna egy kicsit összeszedettebbek is, de ezt inkább csak én éreztem, az időeredményünkben nem mutatkozott.

– A versenyen a legnagyobb ellenfelünk, Kazár Miki volt, aki előtt 2,8 másodperccel vezettünk, de az utolsó kör elején hibázott egyet, és el is dőlt a verseny. Ennek ellenére gratulálok Mikinek, mert egy olyan kézsérüléssel versenyzett végig, ami biztosan nem segítette.

– Ezúton is szeretnék a teljes Dynamic Rally Team nevében boldog új évet kívánni mindenkinek. Jövőre találkozunk.

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.