Balogh Jani

Balogh Jani visszatér

Két év után újra ORB-futamon láthatjuk Balogh Janit, aki bár a visszatérést úgy finomította, hogy elindul a Székesfehérvár–Veszprém Rallyn, de nem is a megfogalmazás a lényeg, hanem az, hogy újra láthatjuk őt versenyezni. 

Több mint egy évtizede versenyez együtt Balogh János, és Holczer Dániel. 2015-ben és ’16-ban is bajnokok lettek az N-es Mitsubishi Lancer Evo IX-cel, öt éve pedig R5-ös autóra váltottak. 

Teljes szezont két éve futottak utoljára, tavaly csak a ZEG Rallyshown és a Mikulás Rally láthattuk őket, idén azonban újra élesben méretik meg magukat Veszprémben. 

„Olyan ez a sport, mint a hullámlovaglás. Felülsz a hullám tetejére, visz a víz, de tudod, hogy előbb-utóbb elfogy a hullám tudod, hogy mekkora gödörbe fogsz beleesni és azt is tudod, hogy milyen nehéz abból kimászni. 

Fotó: Balogh Jani

Ilyenkor mindig felteszed magadnak a kérdést, hogy kell-e ez nekem. Ugyanakkor meg nehéz letenni és amíg van lehetőségünk, addig szeretnénk menni. A jelenlegi helyzet a Veszprém Rallyt teszi lehetővé“ – foglalta össze tömören és nagyon szemléletesen Balogh Jani, hogy miért nem láthattuk őket az elmúlt évben és hogy miért térnek vissza idén. 

De mi azért még emlékszünk arra a Balogh Janira, aki a két verseny között is azon agyalt, hogyan lehetne még gyorsabban menni, mit lehetne még kihozni az autóból. Vagyis azt kizárhatjuk, hogy csak úgy hobbiból jönnek egyet kocsikázni. 

„Csak úgy ülünk autóba (Holczer) Danival, hogy a saját elvárásunknak megfelelően tudjunk menni és valóban versenyezhessünk. Ebből az elvárásból nem tudunk engedni. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő.“

A Mikulás Rally óta is eltelt már több mint fél év, ami egy rallyversenyzőnél hosszú idő. 

„Fontos a verseny előtti teszt, fontos, hogy azt szimuláld a teszten, amit a versenyen szeretnél megcsinálni. Aszfalton sokkal több időre, gyakorlásra lenne szükség, hogy partiba legyünk a mezőny elejével.“

Fotó: Balogh Jani

Az idei Veszprém Rally különösen nehéz verseny lesz, hiszen a leghosszabb gyorsasági kilométerrel rendelkezik a magyar bajnokságban, ráadásul a meleggel is meg kell birkóznia a versenyzőknek. Balogh Janinak a fizikális és mentális felkészülésre van egy saját módszere. 

„Van egy alap kondim, amit a versenyek előtt a Fitt4Race-nél tapasztaltakból egészítek ki. Emellett futópadon szoktam futni és közben belsőkamerás felvételeket nézek, hogy a fizikális terhelés mellett a koncentrációmat is javítsam. Ez nekem nagyon bevált.“

Persze evés közben jön meg a szurkoló étvágya és ha már egy versenyre visszatérnek, miért ne láthatnák őket még többön.

„A ZEG Rallyshow nagyon tetszett tavaly, vagy az év végén esetleg a Waldviertel Rally. Meglátjuk, hogy Veszprémben mennyire jön vissza a rallys fíling, lehet, hogy az idei évre elég lesz, de az is lehet, hogy meghozza a kedvünket még egy versenyre. Meglátjuk.“

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program