Turi

Be mersz ülni Turi Tomi mellé?

Ha igen, akkor most itt a ritka alkalom. November 19-én, szombaton közönségtalálkozót tart a GR Motorsport a RabócsiRingen, ahol Turi Tamást újra láthatjuk a Toyota GR Yaris volánja mögött. Az ingyenes rendezvényre kilátogatók közül a legszerencsésebbek pedig be is ülhetnek a 2004-es abszolút bajnok mellé. 

„Talán jobban is várom, mint a szurkolók – nevet Turi Tomi, aki gőzerővel dolgozik rajta, hogy jövőre akár teljes szezont mehessen a GR Yarisszal. – Képzeld el, megérkezett a szekvenciális váltó. A napokban programozzák, úgyhogy ha minden igaz, akkor a RabócsiRingen már kipróbálhatjuk. 

Annak is nagyon örülök, hogy pár szurkolót vihetek a kocsival. Utoljára a skodás időkben volt ilyenre lehetőségem és akkor is láttam, mekkora élményt okozunk vele. 

Szeretném ezzel is megköszönni a szurkolóknak azt a rengeteg szeretetet, amit tőlük kapok. Az Ózd Rallyn is zengett a hegyoldal, de gyakorlatilag bármilyen versenyre megyek ki nézni, mindenhol kiabálnak. Idén voltam a horvát vb-futamon, ott is mindenki Turi Tomit kiabált. 

Fotó: Sári Péter // GR Motorsport, Turi Tamás

Furcsa, hogy még mindig ennyire szeretik a nyugdíjast – nevet –, de nagyon jó érzés és hálás vagyok érte. 

A tervek szerint a Toyotával és a Mitsubishivel is fogok menni, és persze arra is lesz lehetőség, hogy személyesen találkozzak a szurkolókkal. Mindenkit várunk. Remélem, jó idő lesz, de azért meleg kabátot hozzatok.“

Bár több versenyző is kipróbálhatja majd a GR Yarist a RabócsiRingen, Jagadics Gábor, a GR Motorsport vezetője külön örül, hogy Turi is köztük van és nagyon bízik benne, hogy lesz folytatása a közös munkának. 

„A Zemplén Rallyn ugyan nem Turi ment az autóval, de változatlanul örömmel látnám őt a Yarisban. Nem csak azért, mert az egyik legjobb nevű pilóta, hanem azért is, mert láttam rajta a tüzet az Ózd Rallyn. Szerintem jövőre abszolút bajnokesélyes lehet. 

Fotó: Sári Péter // GR Motorsport, Turi Tamás

Ahogy Tomi mondja, tényleg megérkezett a szekvenciális váltó, amit már nagyon vártunk, és tulajdonképpen ezzel lett kész a GR Yaris. Már bent van az autóban, még a programozás van hátra. Nem merek ígérni semmit, de nagyon bízom benne, hogy a RabócsiRingen azzal tudunk menni. 

Mindenkit várunk, sok ajándékkal készülünk, szeretnénk pár szurkolót megautóztatni és remélem, hogy egy jó hangulatú, hagyományteremtő rendezvény első állomása lesz a hétvégi GR Motorsport közönségtalálkozó.“

További információ itt érhető el.

Fotó: Csomós Mixi

Csomós Mixi a Diósgyőr Rallyn melegít a Rally Hungaryre

Hetek óta a Rally Hungary lázában ég a HM Academy párosa, Csomós Mixi és Bán Viktor. A félkészülésük fontos állomása lesz a hétvégi Diósgyőr Rally, ahol pár nappal a magyar Európa-bajnoki futam előtt éles körülmények között tudnak melegíteni a Skoda Fabia Rally2 evóval.

„Szerintem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a Barum Rally célja óta csak a Rally Hungary lebeg a szemem előtt – mondta Csomós Mixi. – Nagyon szeretnénk a magyar Eb-futamon jó eredménnyel meghálálni a szurkolók, a támogatóink és a csapatunk kitartását. Hetek óta ezzel a versennyel kelek és fekszem. 

A felkészülésünk egyik legfontosabb része lesz a Diósgyőr Rally. Óriási lehetőség, hogy egy héttel a Rally Hungary előtt közel nyolcvan gyorsasági kilométert tehetünk meg a Fabiával. Egy ilyen Rally2-es versenyautó egészen másképp viselkedik, mint egy utcai autó, ezért fontos, hogy minél többet menjél és minél jobban együtt tudj élni vele. Óriási a különbség, ha úgy állsz rajthoz egy versenyen, hogy egy héttel előtte élesben mentél vagy kihagytál akár csak két-három hetet. 

Csomós Mixi
Fotó: Csomós Mixi

De nem csak a felkészülésünk miatt lesz fontos a Diósgyőr Rally. Nagyon jó dolognak tartom, hogy egy ilyen nagymúltú, több sportágat tömörítő csapat, mint a DVTK, nyitott az autósport felé. Remélem, több DVTK szurkolót tudunk megnyerni a rallynak és a rally szurkolók is jobban megismerhetnek más sportágakat. 

Köszönjük a lehetőséget, bízom benn, hogy a részvételünkkel is tudjuk emelni a Diósgyőr Rally rangját.“

Bán Viktor is természetesen a Rally Hungaryre készül, de a következő napokban Mixi belsőkamerás felvételeit fogja tanulmányozni, hogy állandó navigátora, Nagy Attila hangja alapján elkészítse a Diósgyőr Rally itinerét. 

Fotó: Csomós Mixi // Bán Viktor, Csomós Mixi

„Évtizedekig break táncoltam, most pedig edzőként dolgozom. A legfontosabb, amit ezzel kapcsolatban megtanultam, hogy a jó eredményhez nagyon sok gyakorlás kell – mondja Bán Viktor. – A Diósgyőr Rally pedig a legjobb lehetőség a számunkra, hogy a Rally Hungary előtt élesben tudjunk gyakorolni. 

Tetszik, hogy a DVTK pálya a központja a versenynek, itt lesz a versenyiroda, a gépátvétel, a szervizpark. Remélem, hogy sokéves hagyomány első állomása lesz a hétvégi verseny. 

Mixi és Ati már mentek ezeken a pályákon, ezért a belsőkamerás felvételükből, Ati hangja alapján készítek egy alap itinert, amit Mixivel a pályabejáráson fogunk leellenőrizni. A cél, hogy jó hangulatban, lazán tudjuk versenyezni, ha ez meglesz, az eredmény is jönni fog.“

Fotó: Csomós Mixi // Győr Rally 2023

A Diósgyőr Rallyt szeptember 30-án rendezik, ahol Csomós Mixi és Bán Viktor mellett láthatják a szurkolók Hangodi Bendegúzt és Nagy Attilát is egy Peugeot 208 Rally4-essel. Mixi állandó navigátorát, Nagy Attilát a Rally Hungaryre adta kölcsön a csapat a szintén HM Academy versenyző Hangodinak, és ők is élnek a felkészülési verseny lehetőségével. 

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém