Turi

Be mersz ülni Turi Tomi mellé?

Ha igen, akkor most itt a ritka alkalom. November 19-én, szombaton közönségtalálkozót tart a GR Motorsport a RabócsiRingen, ahol Turi Tamást újra láthatjuk a Toyota GR Yaris volánja mögött. Az ingyenes rendezvényre kilátogatók közül a legszerencsésebbek pedig be is ülhetnek a 2004-es abszolút bajnok mellé. 

„Talán jobban is várom, mint a szurkolók – nevet Turi Tomi, aki gőzerővel dolgozik rajta, hogy jövőre akár teljes szezont mehessen a GR Yarisszal. – Képzeld el, megérkezett a szekvenciális váltó. A napokban programozzák, úgyhogy ha minden igaz, akkor a RabócsiRingen már kipróbálhatjuk. 

Annak is nagyon örülök, hogy pár szurkolót vihetek a kocsival. Utoljára a skodás időkben volt ilyenre lehetőségem és akkor is láttam, mekkora élményt okozunk vele. 

Szeretném ezzel is megköszönni a szurkolóknak azt a rengeteg szeretetet, amit tőlük kapok. Az Ózd Rallyn is zengett a hegyoldal, de gyakorlatilag bármilyen versenyre megyek ki nézni, mindenhol kiabálnak. Idén voltam a horvát vb-futamon, ott is mindenki Turi Tomit kiabált. 

Fotó: Sári Péter // GR Motorsport, Turi Tamás

Furcsa, hogy még mindig ennyire szeretik a nyugdíjast – nevet –, de nagyon jó érzés és hálás vagyok érte. 

A tervek szerint a Toyotával és a Mitsubishivel is fogok menni, és persze arra is lesz lehetőség, hogy személyesen találkozzak a szurkolókkal. Mindenkit várunk. Remélem, jó idő lesz, de azért meleg kabátot hozzatok.“

Bár több versenyző is kipróbálhatja majd a GR Yarist a RabócsiRingen, Jagadics Gábor, a GR Motorsport vezetője külön örül, hogy Turi is köztük van és nagyon bízik benne, hogy lesz folytatása a közös munkának. 

„A Zemplén Rallyn ugyan nem Turi ment az autóval, de változatlanul örömmel látnám őt a Yarisban. Nem csak azért, mert az egyik legjobb nevű pilóta, hanem azért is, mert láttam rajta a tüzet az Ózd Rallyn. Szerintem jövőre abszolút bajnokesélyes lehet. 

Fotó: Sári Péter // GR Motorsport, Turi Tamás

Ahogy Tomi mondja, tényleg megérkezett a szekvenciális váltó, amit már nagyon vártunk, és tulajdonképpen ezzel lett kész a GR Yaris. Már bent van az autóban, még a programozás van hátra. Nem merek ígérni semmit, de nagyon bízom benne, hogy a RabócsiRingen azzal tudunk menni. 

Mindenkit várunk, sok ajándékkal készülünk, szeretnénk pár szurkolót megautóztatni és remélem, hogy egy jó hangulatú, hagyományteremtő rendezvény első állomása lesz a hétvégi GR Motorsport közönségtalálkozó.“

További információ itt érhető el.

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.