Bors Bertold második helyezéssel tért vissza

Nyolc hónap szünet és egy rövid rallycross kitérő után visszatért az MNASz Gokart Országos Bajnokság DD2-es kategóriájába Bors Bertold. A bajnoki címvédő az időmérőt, az elődöntőt és a döntőt is megnyerte, a szuperdöntőben pedig a második helyen végzett. Az MHH Kart Team versenyzője így az összesített értékelésben is második lett. 

Az idei versenyszezont az Országos Rallycross-bajnokság Swift Hibrid RX Kupájában kezdte Bors Bertold, ahol az első futamon győzelmet aratott. Az MHH Kart Team azonban úgy döntött, hogy a fejlődése érdekében visszatérnek a gokarthoz és a DD2-es kategóriához. 

Nem volt könnyű dolga a bajnoki címvédőnek, hiszen a sorozat harmadik fordulóján csatlakozott vissza, ráadásul a tavalyi Rotax Max Grand Finals óta, vagyis nyolc hónapja, nem ült gokartban. A kihagyás azonban nem nagyon látszott rajta, hiszen az időmérőt, az elődöntőt és döntőt is megnyerte, a szuperdöntőben pedig második lett. 

Fotó: Hajóka Sportfotó // MHH Kart Team, Bors Bertold (balra)

„A szombati nap még nagyon a visszaszokásról szólt – mosolygott Bors Bertold. – Vasárnap engem is meglepett, hogy megnyertük a warm upot. Az időmérőn pedig három és fél tizeddel voltam a leggyorsabb. A szerelőmtől háromszor is megkérdeztem az időmet, mert én sem mertem elhinni. 

Az elődöntő és a döntő is jól sikerült. A szuperdöntőben a rajtnál befulladt a motorom és visszaestem a második helyre. Végig szoros csatában voltunk. A brucki pályáról tudni kell, hogy nyáron szélárnyékban nagyon hamar elkoptatja a gumikat, ezért kicsit le kellett maradnom, hogy visszahűljenek. Az utolsó körökben szerettem volna támadni, de az ellenfelem is rutinos volt és zárta az íveket, így második lettem. 

Fotó: Hajóka Sportfotó // MHH Kart Team, Bors Bertold

Nagyon örülök, hogy ilyen jó eredménnyel tértem vissza. A bajnokságért a két kihagyott verseny miatt már nem tudunk harcolni, de minden futamon szeretném a legjobb formámat hozni és mind az MHH Kart Teamnek, mind pedig a Brilliant Driver Programnak a lehető legjobb eredményt elérni.“

Bors Bertold, MHH Kart Team, DD2 eredmények

MNASZ Gokart Országos Bajnokság, 3. forduló, Bruck (Ausztria), 2023. június 9–11.

Résztvevők: 5
Időmérő: 1.
Elődöntő: 1.
Döntő: 1. (leggyorsabb kör)
Szuperdöntő: 2.
Összesített eredmény: 2.  

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program

 

Fotó: Csomós Mixi

Csomós Mixi a Diósgyőr Rallyn melegít a Rally Hungaryre

Hetek óta a Rally Hungary lázában ég a HM Academy párosa, Csomós Mixi és Bán Viktor. A félkészülésük fontos állomása lesz a hétvégi Diósgyőr Rally, ahol pár nappal a magyar Európa-bajnoki futam előtt éles körülmények között tudnak melegíteni a Skoda Fabia Rally2 evóval.

„Szerintem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a Barum Rally célja óta csak a Rally Hungary lebeg a szemem előtt – mondta Csomós Mixi. – Nagyon szeretnénk a magyar Eb-futamon jó eredménnyel meghálálni a szurkolók, a támogatóink és a csapatunk kitartását. Hetek óta ezzel a versennyel kelek és fekszem. 

A felkészülésünk egyik legfontosabb része lesz a Diósgyőr Rally. Óriási lehetőség, hogy egy héttel a Rally Hungary előtt közel nyolcvan gyorsasági kilométert tehetünk meg a Fabiával. Egy ilyen Rally2-es versenyautó egészen másképp viselkedik, mint egy utcai autó, ezért fontos, hogy minél többet menjél és minél jobban együtt tudj élni vele. Óriási a különbség, ha úgy állsz rajthoz egy versenyen, hogy egy héttel előtte élesben mentél vagy kihagytál akár csak két-három hetet. 

Csomós Mixi
Fotó: Csomós Mixi

De nem csak a felkészülésünk miatt lesz fontos a Diósgyőr Rally. Nagyon jó dolognak tartom, hogy egy ilyen nagymúltú, több sportágat tömörítő csapat, mint a DVTK, nyitott az autósport felé. Remélem, több DVTK szurkolót tudunk megnyerni a rallynak és a rally szurkolók is jobban megismerhetnek más sportágakat. 

Köszönjük a lehetőséget, bízom benn, hogy a részvételünkkel is tudjuk emelni a Diósgyőr Rally rangját.“

Bán Viktor is természetesen a Rally Hungaryre készül, de a következő napokban Mixi belsőkamerás felvételeit fogja tanulmányozni, hogy állandó navigátora, Nagy Attila hangja alapján elkészítse a Diósgyőr Rally itinerét. 

Fotó: Csomós Mixi // Bán Viktor, Csomós Mixi

„Évtizedekig break táncoltam, most pedig edzőként dolgozom. A legfontosabb, amit ezzel kapcsolatban megtanultam, hogy a jó eredményhez nagyon sok gyakorlás kell – mondja Bán Viktor. – A Diósgyőr Rally pedig a legjobb lehetőség a számunkra, hogy a Rally Hungary előtt élesben tudjunk gyakorolni. 

Tetszik, hogy a DVTK pálya a központja a versenynek, itt lesz a versenyiroda, a gépátvétel, a szervizpark. Remélem, hogy sokéves hagyomány első állomása lesz a hétvégi verseny. 

Mixi és Ati már mentek ezeken a pályákon, ezért a belsőkamerás felvételükből, Ati hangja alapján készítek egy alap itinert, amit Mixivel a pályabejáráson fogunk leellenőrizni. A cél, hogy jó hangulatban, lazán tudjuk versenyezni, ha ez meglesz, az eredmény is jönni fog.“

Fotó: Csomós Mixi // Győr Rally 2023

A Diósgyőr Rallyt szeptember 30-án rendezik, ahol Csomós Mixi és Bán Viktor mellett láthatják a szurkolók Hangodi Bendegúzt és Nagy Attilát is egy Peugeot 208 Rally4-essel. Mixi állandó navigátorát, Nagy Attilát a Rally Hungaryre adta kölcsön a csapat a szintén HM Academy versenyző Hangodinak, és ők is élnek a felkészülési verseny lehetőségével. 

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém