Bors Bertold

Bors Bertold megfogadta Barrichello tanácsát a Grand Finalsen

Gyorsan peregnek az események a 17 éves Bors Bertold körül, aki az idén vághatott neki először profi körülmények között gokartbajnokságnak. A váltós DD2-ben, felnőttek között azonnal magyar bajnok lett, első komoly nemzetközi versenyén, a Rotax Max Grand Finalsen pedig több nemzeti bajnokot legyőzve ért el kiváló eredményt. 

„Már a magyar bajnokságban is nagyon jó szezont zártunk – mondta Bors Bertold. – Nagyon sokat segített a coachom, Kurgyis Róbert és a Brilliant Driver programja. Fizikálisan és mentálisan is most éreztem magam a legerősebbnek. A VPD Racingtől nagyon jó technikát kaptam, de így is hihetetlen volt, hogy meg tudtam nyerni a DD2 magyar bajnokságot.“

A Rotax Max sorozatok sajátossága, hogy minden évben meghívják a nemzeti és nemzetközi bajnokokat a szezonzáró Grand Finalsre, amely ugyan hivatalosan nem világbajnokság, de sokan annak tekintik. Olyannyira, hogy a fiatal titánok mellett DD2-ben rajthoz állt a Ferrari egykori Forma–1-es kiválósága, Rubens Barrichello is. 

Bors Bertold a Rotax Max Grand Finals tikettel, Fotó: Bors Bertold

„Hatalmas élmény volt résztvenni a Grand Finalsen. 72-en kaptunk meghívást DD2-ben. Ez volt a legnagyobb és egyben a legerősebb mezőny, amiben valaha versenyeztem, hiszen itt mindenki bajnokságot nyert. Köztük volt Rubens Barrichello is, aki örömautózásra jött, de szerintem komolyan vette a versenyt. Sikerült pár szót váltanom vele, azt tanácsolta, hogy ha megvan a tempóm, akkor legyek türelmes az előselejtezőkben. Ezt megfogadtam. 

Az időmérőn két csoportra osztottak minket, így egyszerre 36-an voltunk a pályán. A leggyorsabb körömben kétszer is előznöm kellett. Az egyik szektorom lila volt (leggyorsabb idő), úgyhogy belegondolni sem merek, hogy mi lett volna, ha nem kell előznöm. Így a csoportomban 13., összesítettben 25. lettem. 

Fotó: Bors Bertold

A három előfutam közül az elsőn kellett pár kör, hogy felvegyem a ritmust. Sikerült feljönnöm a 15. helyre, de egy balesetbe keveredtem, ami miatt visszaesetem és csak 31. lettem. 

A második futam nagyon jól sikerült, ott 10. lettem. A harmadik még jobb volt, akkor a 8. helyre jöttem fel, de orrkúp beesés miatt megbüntettek, így 15. lettem. 

Az elődöntőre nagyon készültem, mert itt dőlt el, hogy bejutok-e a döntőbe. A 18. helyről rajtoltam, sikerült is pár pozíciót javítani, de a motorom nem nagyon akart húzni a célegyenesben, ráadásul itt is kaptam egy orrkúp büntetést, úgyhogy végül 18. lettem, de így is bekerültem a döntőbe. 

Fotó: Bors Bertold

A Grand Finals egyik nehézsége, hogy egy garnitúra gumit kapunk, azzal kell az időmérőt, a három előfutamot, az elődöntőt és a döntőt teljesíteni. Még soha sem kellett ennyit versenyeznem egy szett gumin, de sikerült jól beosztanom. A döntőben a 34. helyről rajtoltam és a 13 pozíciót javítva 21.-nek futottam be. 

A 72 fős mezőnyből 21.-nek lenni sokkal jobb volt, mint amire számítottam, de így utólag azt gondolom, ha most kezdődne a verseny, akkor még jobb eredményt is el lehetne érni. De nem vagyok elégedetlen, így is nagyon sokat tanultam egyetlen hétvége alatt.

Fotó: Bors Bertold

Szeretném megköszönni mindnekinek, aki ehhez a fantasztikus szezonhoz hozzásegített, a szüleimnek, hogy mindenben támogattak, Kurgyis Róbertnek a szakmai felkészítést, Kurgyis Zsoltnak a motorokat, Nagy Viktornak a vázat és a VPD Racingnek a hátteret.“ 

Bors Bertold, DD2 eredmények
Rotax Max Grand Finals, 2022. november 19–26, Portimao (Portugália)

Résztvevők: 72
Időmérő futam: 13.
Időmérő összesített: 25.
AB előfutam: 31.
AC előfutam: 10.
AD előfutam: 15.
Előfutamok utáni összesített eredmény: 35.
A elődöntő: 18.
Elődöntő utáni összesített: 34.
Döntő: 21. 

Bors Bertold együttműködő partnerei: VMS-LUB Kft, Cargo Expo Kft

Fotó: Csomós Mixi

Csomós Mixi a Diósgyőr Rallyn melegít a Rally Hungaryre

Hetek óta a Rally Hungary lázában ég a HM Academy párosa, Csomós Mixi és Bán Viktor. A félkészülésük fontos állomása lesz a hétvégi Diósgyőr Rally, ahol pár nappal a magyar Európa-bajnoki futam előtt éles körülmények között tudnak melegíteni a Skoda Fabia Rally2 evóval.

„Szerintem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a Barum Rally célja óta csak a Rally Hungary lebeg a szemem előtt – mondta Csomós Mixi. – Nagyon szeretnénk a magyar Eb-futamon jó eredménnyel meghálálni a szurkolók, a támogatóink és a csapatunk kitartását. Hetek óta ezzel a versennyel kelek és fekszem. 

A felkészülésünk egyik legfontosabb része lesz a Diósgyőr Rally. Óriási lehetőség, hogy egy héttel a Rally Hungary előtt közel nyolcvan gyorsasági kilométert tehetünk meg a Fabiával. Egy ilyen Rally2-es versenyautó egészen másképp viselkedik, mint egy utcai autó, ezért fontos, hogy minél többet menjél és minél jobban együtt tudj élni vele. Óriási a különbség, ha úgy állsz rajthoz egy versenyen, hogy egy héttel előtte élesben mentél vagy kihagytál akár csak két-három hetet. 

Csomós Mixi
Fotó: Csomós Mixi

De nem csak a felkészülésünk miatt lesz fontos a Diósgyőr Rally. Nagyon jó dolognak tartom, hogy egy ilyen nagymúltú, több sportágat tömörítő csapat, mint a DVTK, nyitott az autósport felé. Remélem, több DVTK szurkolót tudunk megnyerni a rallynak és a rally szurkolók is jobban megismerhetnek más sportágakat. 

Köszönjük a lehetőséget, bízom benn, hogy a részvételünkkel is tudjuk emelni a Diósgyőr Rally rangját.“

Bán Viktor is természetesen a Rally Hungaryre készül, de a következő napokban Mixi belsőkamerás felvételeit fogja tanulmányozni, hogy állandó navigátora, Nagy Attila hangja alapján elkészítse a Diósgyőr Rally itinerét. 

Fotó: Csomós Mixi // Bán Viktor, Csomós Mixi

„Évtizedekig break táncoltam, most pedig edzőként dolgozom. A legfontosabb, amit ezzel kapcsolatban megtanultam, hogy a jó eredményhez nagyon sok gyakorlás kell – mondja Bán Viktor. – A Diósgyőr Rally pedig a legjobb lehetőség a számunkra, hogy a Rally Hungary előtt élesben tudjunk gyakorolni. 

Tetszik, hogy a DVTK pálya a központja a versenynek, itt lesz a versenyiroda, a gépátvétel, a szervizpark. Remélem, hogy sokéves hagyomány első állomása lesz a hétvégi verseny. 

Mixi és Ati már mentek ezeken a pályákon, ezért a belsőkamerás felvételükből, Ati hangja alapján készítek egy alap itinert, amit Mixivel a pályabejáráson fogunk leellenőrizni. A cél, hogy jó hangulatban, lazán tudjuk versenyezni, ha ez meglesz, az eredmény is jönni fog.“

Fotó: Csomós Mixi // Győr Rally 2023

A Diósgyőr Rallyt szeptember 30-án rendezik, ahol Csomós Mixi és Bán Viktor mellett láthatják a szurkolók Hangodi Bendegúzt és Nagy Attilát is egy Peugeot 208 Rally4-essel. Mixi állandó navigátorát, Nagy Attilát a Rally Hungaryre adta kölcsön a csapat a szintén HM Academy versenyző Hangodinak, és ők is élnek a felkészülési verseny lehetőségével. 

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém