Csomós Mixi meg akarja törni az átkot

Újra a magyar bajnokságban áll rajthoz Csomós Mixi és Nagy Attila Skoda Fabia R5-tel. A HUMDA Academy párosa a Zemplén Rallyn szeretné megköszönni szurkolóiknak és támogatóiknak az idei évet. És persze lesz egy fontos feladatuk is: meg kell törniük az átkot. 

Az Ózd Rallyn sikeresen tért vissza az Országos Rallybajnokságba Csomós Mixi és Nagy Attila, akik mindössze hét tized másodperccel kaptak ki Mads Ostbergtől. De nem terveznek visszavágót, sokkal fontosabb számukra, hogy a hazai versenyükön végre gond nélkül célba érjenek és megmutassák a Hankook abroncsokban rejlő potenciát. 

„A Zemplén Rally nekünk gyakorlatilag hazai versenyünk, nagyon sok támogatónk van a régióból, éppen ezért már év elején is szerepelt a terveink között – mondta Csomós Mixi. 

Ezzel a versennyel szeretnénk megköszönni szurkolóinknak és támogatóinknak is ezt a hihetetlen szezont, hogy ilyen jó versenyeken, ilyen jó technikával indulhattunk Atival, és hogy ennyi szeretetet kaptunk. 

Fotó: Csomós Mixi–Nagy Attila

Az Ózd Rally előtt sok mindent átértékeltünk. Be kellett látnunk, hogy a mai autósport sokkal inkább észjáték és nem kell minden gyorsaságit megnyerni. Ezt a szemléletet jól tudtuk alkalmazni, a Zemplén Rallyn is ezt szeretnénk folytatni. 

Legutóbb csak hét tizeddel kaptunk ki Ostbergtől, ami számunkra hatalmas eredmény volt, de nem lesz visszavágó. Szerintem a Zemplén Rallyn gyorsabb lesz, nehezebb lenne őt megverni, mint Ózdon. A csapatunk nagyon szép autót épített nekünk, szeretnénk vele karcmentesen célba érni és megtörni az átkot, mert a Zemplén Rallyn még sohasem volt tiszta versenyünk.“

Fotó: Csomós Mixi

Hasonlóan vélekedik Nagy Attila, aki azt is elárulta, szerinte melyik pályán lesz érdemes figyelni őket. 

„Sokat elemeztünk Mixivel a Barum Rally után. Érdekes, hogy ugyanabba a hibába estünk, mint 2018-ban, akkor is minden gyorsaságit meg akartunk nyerni és akkor is ugyanazon a pályán estünk el, mint most. Szerintem nincs versenyző a világon, aki a Barumot jobban ismerné, mint Jan Kopecky, de ő is csak négy gyorsaságit nyert idén. Minden versenyen vannak olyan pályák, amik fekszenek, és vannak olyanok, amiket el kell engedni. 

A Zemplén Rallyn például Mád nekünk sohasem feküdt. Biztos vagyok benne, hogy itt nem mi leszünk a leggyorsabbak, és csak veszíthetünk vele, ha túlerőltetjük, de Újhutát megnyomhatjuk egy kicsit. 

Csomós Mixi
Fotó: Csomós Mixi

Az Ózd Rallyn megmutattuk, hogy tudunk ésszel versenyezni, és gyorsan helyrebillent az önbizalmunk. Ebből a szempontból a Zemplén Rally még komolyabb feladat lesz. Sokszor indultunk ezen a versenyen, de vagy kiestünk, vagy defektet kaptunk. Most szeretnénk gond nélkül célba érni és egy nagyon jó versennyel megköszönni a szurkolóknak és a szponzorainknak a szezont. Most is mindenkit várunk a szervizparkban. És mindenki írja fel a naptárába november 19-ét, mert egy meglepetéssel készülünk a szurkolóknak.“

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Csomós Mixi–Nagy Attila páros a Zemplén Rallyn zárja az idei versenyszezont, de a rákövetkező héten, november 19-én, szombaton közönségtalálkozót szerveznek a Rabócsiringre, amelynek a részleteiről később tájékoztatják a szurkolókat. 

Csomós Miklós és Nagy Attila szereplésének együttműködő partnerei

GR-Motorsport, RTH Versenyabroncs Kft., a HANKOOK versenyabroncsok Kelet-európai forgalmazója, CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., RabócsiRing Kft., MTE Speciál Kft., VÁRI-VILL Kft., HUMDA Academy, HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.

Csomós Mixi

Csomós Mixi: Újra kölcsönadjuk Atit

A Győr Rally után a Rally Hungaryn is rajthoz áll Csomós Mixi elválaszthatatlan társa, Nagy Attila. A rutinos navigátor ezúttal a szintén Hungarian Motorsport Academy (HMA) versenyző Hangodi Bendegúzt segíti ki a szezonzáró rally Európa-bajnoki futamon a Peugeot 208 Rally4-ben. 

„Nagy Attila a Kanári-szigetek Rallyn navigált utoljára Csomós Mixinek, de azóta is elengedhetetlen része a csapatunknak – mondta Szabó Krisztián csapatvezető. – Minden versenyen ott van velünk, változatlanul ő készíti a ‘team plant’, hogy kinek, mikor mi a feladata, és verseny közben is sokat segít (Csomós) Mixinek és (Bán) Vityának. 

A Rally Hungary lesz Csomós Mixi pályafutásának legfontosabb versenye, ezért Ati segítségére is számítottunk. Azonban a HUMDA-tól megkerestek minket, hogy a HM Academy társunkat, Hangodi Bendegúzt ki tudjuk-e segíteni Atival, mint kölcsönnavigátorral. 

Mivel mi is sok segítséget kaptunk a HM Academytől, és a programnak az is része, hogy a benne szereplők segítsék egymást, Mixivel és Atival közösen úgy döntöttünk, hogy a Győr Rally után újra kölcsön adjuk Atit. 

Szerintem neki is jó lehetőség lesz, hogy autóba üljön, akár tanuljon és nagyon bízom benne, hogy egy tehetséges fiatal versenyző, Hangodi Bendegúz pályafutását is segíteni tudjuk.“

Fotó: Csomós Mixi // Nagy Attila

Nagy Attila ugyan nem így tervezte október első hétvégéjét, de örül a kihívásnak, amit a rá jellemző komolysággal kezel. 

„Tényleg nem terveztem, hogy a Rally Hungaryn versenyautóba ülök, de örülök a lehetőségnek – mondta Nagy Attila. – Tudom, hogy Mixinek nagyon fontos ez a verseny, hiszen hazai pálya és Vityával nagyon jó lendületben vannak, ezért az eredeti terv az volt, hogy amiben csak tudom, segítem őket.

Ugyanakkor nagyon nagy megtiszteltetés a HUMDA felkérése, hogy Hangodi Bendegúznak navigáljak. Őt nagyon céltudatos, a korához képest rendkívül komoly embernek ugyanakkor nagyon jó fej srácnak is tartom. 

A Peugeot Kupában tavaly kimagasló eredményt ért el. Idén kezdte az Eb-programot, ami nem könnyű feladat. Mi Mixivel tudnánk erről mesélni. Beni most abban a stádiumban van, mint mi egy évvel ezelőtt, úgyhogy remélem a tapasztalatommal tudok lendíteni rajta egyet. Szerintem a legfontosabb feladatunk az lesz, hogy élvezzük a versenyt. Ha ez megvan, akkor az eredmény is meglesz. 

Természetesen a rajtig szeretném segíteni Mixiék felkészülését is, a team plant most is én készítem. Kicsit furcsa lesz egyszerre két csapatnak is, de ez egy olyan feladat, amivel szívesen megbirkózom. 

Még egy belső információt hadd osszak meg a szurkolókkal. Amikor végleg eldöntöttük, hogy belevágunk, akkor a menedzserünk, Szabó Krisztián megkért, hogy hadd hívja fel ő Benit. Ugyanis mindig ráhárul, hogy ha valakivel rossz hírt kell közölni, most hadd közöljön egyszer egy jót is. 

Remélem, hogy sokan jönnek ki a versenyre és szurkolnak Mixiéknek meg egy kicsit nekünk is.“

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém