Csomós Mixi

Csomós Mixi, Nagy Attila: A Zemplén Rally volt életünk legörömtelibb versenye

Nagyon határozott és magabiztos autózással a 12 gyorsasági szakaszból nyolcat megnyert Csomós Mixi és Nagy Attila a Zemplén Rallyn. A HUMDA Academy által támogatott páros mindössze 2,7 másodperc hátránnyal végzett a második helyen a 2020-as WRC2-es világbajnok mögött, miközben életük legjobb és legörömtelibb versenyével zárták az idei szezont.

„Jó verseny volt, jóízűt autóztunk, hibátlan volt az autó, kiváló volt a csapatmunka, a Hankook lágy gumijai zseniálisan viselkedtek, a szurkolók pedig leírhatatlanok voltak – összegezte Csomós Mixi fülig érő szájjal a hazai versenyükön tapasztaltakat. 

Tavalyról volt már egy jó alap itinerünk, ami komoly előny, de azt éreztem, hogy jóval magabiztosabban tudunk versenyezni. A tavalyi időeredményeikhez képest is sokat javultunk, az pedig óriási dolog volt, hogy Mads Ostberggel tudtunk versenyezni és hogy több gyorsaságit is nyertünk előtte. Nyilván ő a bajnoki címre hajtott, és nem kellett feltétlenül nyernie, de így is jó meccset vívtunk vele. 

Fotó: Csomós Mixi

Három hibám volt. Kettő mindjárt a második gyorsaságin, ahol kétszer is megforogtunk. Az elsőnél túl gyorsan értünk a kanyarhoz, és bár szerintem még elfért volna, inkább ráhúztam a kéziféket. A másik hibám három–négy kanyarral később volt, ott egyesben forogtunk meg. Amikor láttam a célban, hogy csak 30 másodpercet veszítettünk, akkor megnyugodtam, hogy nem olyan sok a hátrányunk. 

Vasárnap az első gyorsaságin bealudtam, ott 6,4 másodpercet kaptunk. Az utolsó gyorsaságin a ködben viszont mi szaladtunk egy jót, így csak 2,7 másodperc maradt a hátrányunk. 

Jó lett volna egyszer legyőzni Ostberget, de egyáltalán nem bosszant, hogy megint ilyen kis különbséggel kaptunk ki. Ha azt veszem, hogy az elmúlt két versenyen 300 gyorsasági kilométer után 0,7 és 2,7 másodperc a hátrányunk egy világklasszissal szemben, akkor arra csak büszkék lehetünk. 

Fotó: Csomós Mixi

Természetesen gratuláltunk Madsnak és a Citroën Racing Teamnek a célban, abszolút megérdemelten nyerték ezt a versenyt és a bajnokságot is.“

Nagy Attila a verseny előtt még óvatosan nyilatkozott, hogy nem minden szakaszon lesznek gyorsak, de a verseny az ő várakozását is felülmúlta. 

„Mádra és Disznókőre gondoltam, hogy nem fog feküdni nekünk – mondta Nagy Attila. – Eddig bármilyen autóval versenyeztünk ezeken a pályákon, mindig kaptunk a kategória győztestől tíz másodpercet, és nem értettük, hogy hol. Most már tudom. 

Fotó: Csomós Mixi

A legbeszédesebb példa talán a sima jobb, sima bal padló, hatvan, nagy fék, jobb 3 volt. A nagy fék most elmaradt, de nem azért, mert Mixi vakmerő lett volna, hanem mert nem kellett, egyszerűen csak átdobta a kanyaron az autót. 

A Barum Rally után nagyon fontos volt, hogy Ózdon összeszedetten tudjunk versenyezni. Erre most rátettünk egy lapáttal. Etapon viccelődtünk, de a gyorsaságira megint megvolt a koncentráció. 

Biztos vagyok benne, hogy ez volt eddig Mixivel a legjobb versenyünk, és egyben a legörömtelibb is. Nagyon jól éreztük magunkat az autóban, a csapatunkkal a szervizparkban, a közönség pedig egyszerűen hihetetlen volt. Nem tudtam úgy felnézni a gyorsaságikon, hogy ne láttam volna egy Mixi, Ati molinót, vagy a csapatpólónkat. Leírhatatlan érzés ez a szeretet, ami minket körbevesz. 

Fotó: Csomós Mixi
Fotó: Csomós Mixi

Köszönjük mindenkinek, aki lehetővé tette számunkra ezt a nagyszerű versenyt, a családjainknak, a csapatunknak, a támogatóinknak, a szurkolóknak és különösen a Hankooknak, mert fantasztikusan jól működtek az abroncsaik.“

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Csomós Mixi–Nagy Attila páros a Zemplén Rallyn ugyan befejezte az idei versenyszezont, de november 19-én minden szurkolót várnak a RabócsiRingre, ahol a GR Motorsport közönségtalálkozóján szeretnék megköszönni az egész éves szurkolást. 

Csomós Miklós és Nagy Attila szereplésének együttműködő partnerei

GR-Motorsport, RTH Versenyabroncs Kft., a HANKOOK versenyabroncsok Kelet-európai forgalmazója, CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., RabócsiRing Kft., MTE Speciál Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS- Gépész Kft., HUMDA Academy, HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt.

Csomós Mixi

Csomós Mixi: Újra kölcsönadjuk Atit

A Győr Rally után a Rally Hungaryn is rajthoz áll Csomós Mixi elválaszthatatlan társa, Nagy Attila. A rutinos navigátor ezúttal a szintén Hungarian Motorsport Academy (HMA) versenyző Hangodi Bendegúzt segíti ki a szezonzáró rally Európa-bajnoki futamon a Peugeot 208 Rally4-ben. 

„Nagy Attila a Kanári-szigetek Rallyn navigált utoljára Csomós Mixinek, de azóta is elengedhetetlen része a csapatunknak – mondta Szabó Krisztián csapatvezető. – Minden versenyen ott van velünk, változatlanul ő készíti a ‘team plant’, hogy kinek, mikor mi a feladata, és verseny közben is sokat segít (Csomós) Mixinek és (Bán) Vityának. 

A Rally Hungary lesz Csomós Mixi pályafutásának legfontosabb versenye, ezért Ati segítségére is számítottunk. Azonban a HUMDA-tól megkerestek minket, hogy a HM Academy társunkat, Hangodi Bendegúzt ki tudjuk-e segíteni Atival, mint kölcsönnavigátorral. 

Mivel mi is sok segítséget kaptunk a HM Academytől, és a programnak az is része, hogy a benne szereplők segítsék egymást, Mixivel és Atival közösen úgy döntöttünk, hogy a Győr Rally után újra kölcsön adjuk Atit. 

Szerintem neki is jó lehetőség lesz, hogy autóba üljön, akár tanuljon és nagyon bízom benne, hogy egy tehetséges fiatal versenyző, Hangodi Bendegúz pályafutását is segíteni tudjuk.“

Fotó: Csomós Mixi // Nagy Attila

Nagy Attila ugyan nem így tervezte október első hétvégéjét, de örül a kihívásnak, amit a rá jellemző komolysággal kezel. 

„Tényleg nem terveztem, hogy a Rally Hungaryn versenyautóba ülök, de örülök a lehetőségnek – mondta Nagy Attila. – Tudom, hogy Mixinek nagyon fontos ez a verseny, hiszen hazai pálya és Vityával nagyon jó lendületben vannak, ezért az eredeti terv az volt, hogy amiben csak tudom, segítem őket.

Ugyanakkor nagyon nagy megtiszteltetés a HUMDA felkérése, hogy Hangodi Bendegúznak navigáljak. Őt nagyon céltudatos, a korához képest rendkívül komoly embernek ugyanakkor nagyon jó fej srácnak is tartom. 

A Peugeot Kupában tavaly kimagasló eredményt ért el. Idén kezdte az Eb-programot, ami nem könnyű feladat. Mi Mixivel tudnánk erről mesélni. Beni most abban a stádiumban van, mint mi egy évvel ezelőtt, úgyhogy remélem a tapasztalatommal tudok lendíteni rajta egyet. Szerintem a legfontosabb feladatunk az lesz, hogy élvezzük a versenyt. Ha ez megvan, akkor az eredmény is meglesz. 

Természetesen a rajtig szeretném segíteni Mixiék felkészülését is, a team plant most is én készítem. Kicsit furcsa lesz egyszerre két csapatnak is, de ez egy olyan feladat, amivel szívesen megbirkózom. 

Még egy belső információt hadd osszak meg a szurkolókkal. Amikor végleg eldöntöttük, hogy belevágunk, akkor a menedzserünk, Szabó Krisztián megkért, hogy hadd hívja fel ő Benit. Ugyanis mindig ráhárul, hogy ha valakivel rossz hírt kell közölni, most hadd közöljön egyszer egy jót is. 

Remélem, hogy sokan jönnek ki a versenyre és szurkolnak Mixiéknek meg egy kicsit nekünk is.“

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém