Csomós Mixi

Csomós Mixi: Nagyon kell a Diósgyőr Rally

A Teszt értékelés első helyén végzett Csomós Mixi és Bán Viktor Skoda Fabia Rally2 evóval a Diósgyőr Rallyn. A Hungarian Motorsport Academy párosa számára azonban az eredménynél sokkal fontosabb volt, hogy egy héttel a magyar Európa-bajnoki futam, a Rally Hungary előtt éles körülmények között tudtak bemelegíteni és tesztelni.

Egy héttel a Rally Hungary előtt rendezték az ORB2-es és ORB3-as bajnoki futamot, a Diósgyőr Rallyt, amely egyben a nagy múltú sportegyesület, a DVTK egyik legnagyobb lépése volt a magyar rallysport felé. Bár az ORB1-es versenyzők ezúttal nem szerezhettek bajnoki pontot, tesztelés céljából rajthoz állhattak a versenyen. Ezt a lehetőséget használta ki Csomós Mixi és Bán Viktor is. 

„Nagyon örültünk neki, hogy egy héttel a Rally Hungary előtt éles körülmények között készülhettünk és hidegebb időjárás mellett tudtunk gumit és beállítást tesztelni – mondta Csomós Mixi. 

Azt már a Diósgyőr Rally előtt is elmondtam, milyen sokat számít, ha a verseny előtt egy héttel autóba tudsz ülni. Most ezt számszerűsíteni is tudom: Teszt nélkül álltunk rajthoz és egy kör kellett ahhoz, hogy belerázódjunk. A 15 kilométeres Mályinkán tíz, a 7 kilométeres Bükkszentlászlón pedig négy másodpercet gyorsultunk a második körre. 

Fotó: Csomós Mixi // Diósgyőr Rally 2023

Szerdán még tervezünk egy 60 kilométeres tesztet, úgyhogy a Rally Hungaryn szinte egy teljes ORB1-es futam tapasztalatával állunk rajthoz, így már az első méterektől kezdve a legjobb formánkat tudjuk hozni. 

A felkészülés mellett örültem annak is, hogy újra versenyezhettünk ezeken a klasszikus pályákon, és remélem, hogy hamarosan az ORB1-es mezőny is visszatérhet ide. Nagyon kell a környéknek és a szurkolóknak is a Diósgyőr Rally, a DVTK stadion pedig méltó helyszíne volt a szervizparknak.“

Fotó: Csomós Mixi // Diósgyőr Rally 2023

Mixi mellett navigátora, Bán Viktor is elégedett volt: 

„Jól éreztük magunkat, amit terveztünk, mindent ki tudtunk próbálni. Azt látom Mixin, hogy egyre kifinomultabban használja a gurítós stílust, hogy nem támadja meg a kanyarokat, hanem a kigyorsításra koncentrál. Ezzel egyre gyorsabbak vagyunk úgy, hogy közben egyre biztonságosabban is megyünk. 

Minden a helyén van, ha ezt a tempót, lendületet tudjuk tartani, akkor a Rally Hungary is jó lesz.“ 

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program