Dobogó és egy győzelemmel felérő harmadik hely

Az Országos Ralibajnokság két hónapos szünetében sem tétlenkedik az MHH Rally Team, hiszen Krózser Menyhért mellett navigátori és csapatvezetői posztot is betöltő Fodor Géza ezúttal az Országos Gokarbajnokságban szerzett két dobogós helyezést. Az első két versenyhétvége megpróbáltatásai után ezúttal az elődöntőben második, a döntőben pedig harmadik lett. Ez utóbbi azonban Fodor számára felért egy győzelemmel.

Fodor_Kecskemet (Large)

Fodor Géza: – Nagyon jól kezdődött a hétvégém, hiszen a pénteki és a szombati szabadedzéseken is méréseink szerint a leggyorsabb voltam. Pénteken ömlött az eső, szombaton viszont száraz volt a pálya. Az idei váz mellett kipróbáltuk a tavalyi vázamat is, de végül úgy döntöttünk, hogy az ideivel versenyzünk.

Vasárnap az időmérőn megint vizes volt a pálya, csak három-négy tiszta kört tudtam menni, mert nagyon sok volt a megforgás. Ezért csak harmadik lettem, ami nem rossz eredmény, de úgy éreztem, több volt bennem.

Az elődöntőre felszárad a pálya. A rajtnál sikerült egy helyet javítanom és végig ott autóztam az első helyezett mögött. Gyorsabb voltam nála, de mivel versenykörülmények között kevés a tapasztalatom, ezért előzni nem tudtam, és másodiknak futottam be.

IMG_1754_resize

A döntőben így második helyről rajtolhattam, de az első kanyarban ugyanúgy megelőztek, mint ahogy az elődöntőben én mentem el a második helyezett mellett. Aztán megint előjött a rutintalanságom, nem zártam az íveket, így egy pillanat alatt az ötödik helyen találtam magam. Ekkor elégeltem meg a dolgot és mondtam magamnak, hogy ha versenyezni jöttél, akkor versenyezzél.

Innentől fogva nagyon koncentráltam, figyeltem hogyan készítsem elő az előzéseket. Előbb a negyedik helyre jöttem fel, majd az utolsó körben sikerült megelőznöm egy nagyon gyors srácot és harmadik lettem.

Ott volt velem a versenyen egy görög barátom, Csicsi, aki komoly eredményeket ért el nemzetközi szinten is ebben a sportban. Nagyon sok vezetéstechnikai és taktikai tanácsot kaptam tőle. Nagyon örülök neki, hogy döntő második fele ilyen jól sikerült. Az, hogy a tanácsokat így át tudtam ültetni a versenyzésre számomra felér egy győzelemmel.

IMG_1717r_resize

Krózser Menyhért: – Nagyon örülök neki, hogy Géza ilyen jól ment a versenyen. Mi már az év elején dobogós helyezéseket és győzelmeket vártunk tőle. Ezen a hétvégén nagyon sokat fejlődött és egészen más felfogásban versenyzett, mint eddig, úgyhogy bízom benne, hamarosan futamgyőzelmekkel is gazdagítja a csapatunkat.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program