Dobogó és egy győzelemmel felérő harmadik hely

Az Országos Ralibajnokság két hónapos szünetében sem tétlenkedik az MHH Rally Team, hiszen Krózser Menyhért mellett navigátori és csapatvezetői posztot is betöltő Fodor Géza ezúttal az Országos Gokarbajnokságban szerzett két dobogós helyezést. Az első két versenyhétvége megpróbáltatásai után ezúttal az elődöntőben második, a döntőben pedig harmadik lett. Ez utóbbi azonban Fodor számára felért egy győzelemmel.

Fodor_Kecskemet (Large)

Fodor Géza: – Nagyon jól kezdődött a hétvégém, hiszen a pénteki és a szombati szabadedzéseken is méréseink szerint a leggyorsabb voltam. Pénteken ömlött az eső, szombaton viszont száraz volt a pálya. Az idei váz mellett kipróbáltuk a tavalyi vázamat is, de végül úgy döntöttünk, hogy az ideivel versenyzünk.

Vasárnap az időmérőn megint vizes volt a pálya, csak három-négy tiszta kört tudtam menni, mert nagyon sok volt a megforgás. Ezért csak harmadik lettem, ami nem rossz eredmény, de úgy éreztem, több volt bennem.

Az elődöntőre felszárad a pálya. A rajtnál sikerült egy helyet javítanom és végig ott autóztam az első helyezett mögött. Gyorsabb voltam nála, de mivel versenykörülmények között kevés a tapasztalatom, ezért előzni nem tudtam, és másodiknak futottam be.

IMG_1754_resize

A döntőben így második helyről rajtolhattam, de az első kanyarban ugyanúgy megelőztek, mint ahogy az elődöntőben én mentem el a második helyezett mellett. Aztán megint előjött a rutintalanságom, nem zártam az íveket, így egy pillanat alatt az ötödik helyen találtam magam. Ekkor elégeltem meg a dolgot és mondtam magamnak, hogy ha versenyezni jöttél, akkor versenyezzél.

Innentől fogva nagyon koncentráltam, figyeltem hogyan készítsem elő az előzéseket. Előbb a negyedik helyre jöttem fel, majd az utolsó körben sikerült megelőznöm egy nagyon gyors srácot és harmadik lettem.

Ott volt velem a versenyen egy görög barátom, Csicsi, aki komoly eredményeket ért el nemzetközi szinten is ebben a sportban. Nagyon sok vezetéstechnikai és taktikai tanácsot kaptam tőle. Nagyon örülök neki, hogy döntő második fele ilyen jól sikerült. Az, hogy a tanácsokat így át tudtam ültetni a versenyzésre számomra felér egy győzelemmel.

IMG_1717r_resize

Krózser Menyhért: – Nagyon örülök neki, hogy Géza ilyen jól ment a versenyen. Mi már az év elején dobogós helyezéseket és győzelmeket vártunk tőle. Ezen a hétvégén nagyon sokat fejlődött és egészen más felfogásban versenyzett, mint eddig, úgyhogy bízom benne, hamarosan futamgyőzelmekkel is gazdagítja a csapatunkat.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.