Dobogó és egy győzelemmel felérő harmadik hely

Az Országos Ralibajnokság két hónapos szünetében sem tétlenkedik az MHH Rally Team, hiszen Krózser Menyhért mellett navigátori és csapatvezetői posztot is betöltő Fodor Géza ezúttal az Országos Gokarbajnokságban szerzett két dobogós helyezést. Az első két versenyhétvége megpróbáltatásai után ezúttal az elődöntőben második, a döntőben pedig harmadik lett. Ez utóbbi azonban Fodor számára felért egy győzelemmel.

Fodor_Kecskemet (Large)

Fodor Géza: – Nagyon jól kezdődött a hétvégém, hiszen a pénteki és a szombati szabadedzéseken is méréseink szerint a leggyorsabb voltam. Pénteken ömlött az eső, szombaton viszont száraz volt a pálya. Az idei váz mellett kipróbáltuk a tavalyi vázamat is, de végül úgy döntöttünk, hogy az ideivel versenyzünk.

Vasárnap az időmérőn megint vizes volt a pálya, csak három-négy tiszta kört tudtam menni, mert nagyon sok volt a megforgás. Ezért csak harmadik lettem, ami nem rossz eredmény, de úgy éreztem, több volt bennem.

Az elődöntőre felszárad a pálya. A rajtnál sikerült egy helyet javítanom és végig ott autóztam az első helyezett mögött. Gyorsabb voltam nála, de mivel versenykörülmények között kevés a tapasztalatom, ezért előzni nem tudtam, és másodiknak futottam be.

IMG_1754_resize

A döntőben így második helyről rajtolhattam, de az első kanyarban ugyanúgy megelőztek, mint ahogy az elődöntőben én mentem el a második helyezett mellett. Aztán megint előjött a rutintalanságom, nem zártam az íveket, így egy pillanat alatt az ötödik helyen találtam magam. Ekkor elégeltem meg a dolgot és mondtam magamnak, hogy ha versenyezni jöttél, akkor versenyezzél.

Innentől fogva nagyon koncentráltam, figyeltem hogyan készítsem elő az előzéseket. Előbb a negyedik helyre jöttem fel, majd az utolsó körben sikerült megelőznöm egy nagyon gyors srácot és harmadik lettem.

Ott volt velem a versenyen egy görög barátom, Csicsi, aki komoly eredményeket ért el nemzetközi szinten is ebben a sportban. Nagyon sok vezetéstechnikai és taktikai tanácsot kaptam tőle. Nagyon örülök neki, hogy döntő második fele ilyen jól sikerült. Az, hogy a tanácsokat így át tudtam ültetni a versenyzésre számomra felér egy győzelemmel.

IMG_1717r_resize

Krózser Menyhért: – Nagyon örülök neki, hogy Géza ilyen jól ment a versenyen. Mi már az év elején dobogós helyezéseket és győzelmeket vártunk tőle. Ezen a hétvégén nagyon sokat fejlődött és egészen más felfogásban versenyzett, mint eddig, úgyhogy bízom benne, hamarosan futamgyőzelmekkel is gazdagítja a csapatunkat.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei:
Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax