Dudás Gergő N-es Mitsubishivel is bizonyított

Az abszolút 11. helyet szerezte meg a Mikulás Rallyn Dudás Gergő és Szabó Bence a Clone Rally Team N-es Mitsubishijével, míg csapattársuk Dián Attila és Papp György a megszokott széria Mitsubishijükkel a negyedik gyorsaságin féltengelytörés miatt adták fel a versenyt.

Az ORC idei bajnokát ezúttal nem a megszokott R4-es Mitsubishivel láthattuk versenyzeni, hanem ugyanazzal az N-es Lancerrel állt rajthoz, amivel a Veszprém Rallyn is indult, az itinert pedig Szabó Bence olvasta.

„Az R4-es Mitsubishink sajnos hengerfejes lett a Nyíregyháza Rallyn, ezért az N-essel álltunk rajthoz, de ez egyáltalán nem zavart, hiszen önfeledt, látványos autózást terveztünk – mondta Dudás Gergő.

– Ez részben sikerült is, hiszen ahol sok néző volt, ott meghúztam, de amúgy meg annyira elkapott a versenyszellem, hogy inkább arra figyeltem, gyorsan menjünk. Az N-es autóhoz képest egész jó időket autóztunk.

Ez volt a harmadik versenyem murván és a Veszprém Rallyhoz képest is éreztem a fejlődést. Az utolsó körben pedig megautóztattam Papp Gyurit is.“

Ez azért volt lehetséges, mert a Dián–Papp kettős a negyedik gyorsaságin kiesett.

„Nekem a Mikulás Rally a kedvencem, egész évben ezt vártam és már hetek óta készültem rá, hogy egy jót autózzunk. Nem érdekelt az idő, csak menni akartam a Mitsubishivel – mondta Dián Attila.

– A tesztet is nagyon élveztem, de sajnos a versenyünk rövidebb lett a tervezettnél. A negyedik gyorsaságin, ahogy elrajtoltunk, nagyon ki volt gödrösödve a pálya, ugrott egyet az autó és eltört a bal hátsó féltengelycsuklónk, úgyhogy ott véget is érte a versenyünk.

Nagyon bosszantó, mert most megint várhatok egy éviga a Mikulás Rallyra.“

A Clone Rally Team együttműködő partnerei

Aqua-line Bau Kft., Blessed Road Kft., Clone GSM Komárom, DESEF Silver Security, Dream Light Theatre Bt., Eszo Kft., Fehér Rendszerház Informatikai Kft., FHO, FUEL, JutaVit, Kacsándi Elektro Kft. 1977, Kraftwerkbau, OLP TECH Kft., Prometric Test Center, Rodeo Speed Car Kft., S7 Gázfutár, Stage Light Theatre Szociális Szövetkezet, Supersprint

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax