Dudás: Szakaszgyőzelem az első gyorsaságin

Domaháza–Zabar Rally, 2020. június 21.

Kiválóan mutatkozott be éles körülmények között Dudás Gergő és Tóth Zsolt a Skoda Fabia R5-tel. A Clone Rally Team párosa a Domaháza–Zabar Rallyn megnyerte az első gyorsasági szakaszt, végül pedig a licences kategória negyedik helyén végzett.

Az ORC tavalyi bajnoka, Dudás Gergő márciusban váltott Mitsubishiről, Skoda Fabia R5-re, amivel akkor egy FRT futamon indult, de az első igazi rallyversenye csak a hétvégén volt.

„Nagyon jó volt három hónap után újra autóba ülni – mondta Dudás. – A rally 3-as versenyen csak az volt a célunk, hogy szokjuk az új technikát. Három nagyon neves, tapasztalt ellenfelünk is volt a licences kategóriában, akik nagyon jó mércét jelentettek.

A verseny előtt azt gondoltam, hogy ha a közelükben tudok lenni, akkor az már nagyon jó, álmomban nem gondoltam volna, hogy az első gyorsaságit megnyerjük.

Az első négy szakasz jó volt. Óvatosan próbáltam a technikát feszegetni, aminek a vége az lett, hogy az egyik lassítóban nekimentem a guminak. Kicsit esett már akkor és talán az a pár csepp víz nem kellett volna.

Az utolsó két szakaszra leesett az eső, nehéz volt eldönteni, hogy milyen gumikkal menjünk és nem akartam kockáztatni. Addig harmadikok voltuk, végül negyedikek lettünk, de összességében azt mondhatom, hogy jobban szerepeltünk, mint amire számítottam.

Nagyon hasznos volt ez a verseny, jó lenne Bakonyán is indulni még a Salgó Rally előtt, az is biztosan sokat jelentene.

Az első versenyeink, de szerintem az idei egész évünk is azzal fog telni, hogy az R5-öt tanuljuk. Még nagyon az elején vagyunk ennek az útnak, de Tóth Zsolti navigátorommal nagyon élvezzük. Remélem, a szurkolóknak is sok örömet fogunk szerezni az idén.“

A Clone Rally Team együttműködő partnerei:
FUEL, www.fuel-benzinkutak.hu, Desef Silver, Waldheim, Szilárd Sped Kft., Robo Trans, Roboplast, FRIK, Safety Truck Kft, Prometric Test Center, ESZO Kft, FHO, Herman Vitamins, JutaVit, Stage Light Theatre Szociális Szövetkezet, OLP – TECH Kft, Supersprint Kft, Micro Green Village, S7 Gázfutár, DREAM-LIGHT-THEATRE Bt., Domvill Szer KFT.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program