Duval visszavonul

29 éves korában, egy rali világbajnoki futamgyőzelemmel a háta mögött visszavonul az aktív raliversenyzéstől Francois Duval. Legalábbis belga értesülések szerint ezt jelentette be a hétvégén. Hivatalos weboldala nem érhető el, így a hírt egyelőre ott nem erősítette meg.

Duval döntésének hátterében az áll, hogy érzése szerint, az esélye annak, hogy valaha is gyári szerződéshez jut a rali világbajnokságon egyre kisebb. Ezért döntött úgy, hogy nem folytatja a tovább a szélmalomharcot, és inkább a családi használatautó kereskedésre koncentrál.

Duval 2001-ben, húsz évesen került a rali világbajnokságra. 2002-ben karolta fel a Ford-csapat. 2004-ben a Mexikó és a Deutschland Ralikon is második lett, amit követően a Citroën-csapathoz szerződött, ahol hibát hibára halmozott. Végül navigátora, Stéphane Prevot a Török Rali után úgy döntött, hogy többet nem versenyez Duvallal. Ezt követően csapata két versenyre kispadra ültette a belgát és Carlos Sainz-cal helyettesítette őt. Az év végére azonban újra visszakerült a csapatban. A bizalmat a Catalunya Ralin egy második hellyel, az Ausztrál Ralin pedig pályafutása első, és mind a mai napig egyetlen győzelmével hálálta meg.

2006-ban csak egy Skoda Fabia volánja mögött tudott rajthoz állni pár vb-futamon, 2007-ben pedig az OMV–Kronos csapat színeiben versenyzett egy Xsara WRC-vel, három aszfaltos versenyen. A Deutschland Ralin második lett.

Tavalyelőtt a Fordtól kapott lehetőséget, és szerzett két harmadik helyet a Deutschland és a Korzika Ralikon, kétszer azonban balesetet szenvedett.

Tavaly már nem tudott indulni a vb-n, és az IRC-n sem járt sok sikerrel, amikor az Ypres Rali első kanyarjában kicsúszott.

Francois Duvalt a kétezres évek elején a szakma az egyik legnagyobb tehetségnek tartotta, bár egy kicsit kezelhetetlen személyiség volt, ami miatt a belga médiának sem volt annyira a kedvence, mint Bruno Thiry vagy Freddy Loix. Az elmúlt években pedig egyre kevesebb versenyzési lehetőséget kapott, azt is főleg aszfalton, ami miatt a gyakorlatból is egyre jobban kijött.

Az idén még tárgyalt a Protonnal az IRC vagy az Ázsia-Pacifik bajnokságra, de végül úgy döntött, nem erőlködik tovább, és 83 vb-futammal, egy vb-futam győzelemmel és 14 dobogós helyezéssel a háta mögött visszavonul.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program