És közben Olaszországban is reng a föld

Ma beadta lemondását Sergio Maiga, a Sanremói Autóklub elnöki posztjáról, ezzel tiltakozva az ellen, hogy a Sanremo Rali nem szerepel a 2011-es olasz bajnokságban.

Az egykori világbajnoki, az elmúlt években pedig IRC-futam minden raliverseny közül a leghíresebb Olaszországban. Sokan még a Szardínia Rali vb-futamnál is többre tartják. A verseny a hírek szerint azért nem került be az olasz bajnokság naptárába, mert az IRC túlságosan is nagy hangsúlyt kapott, az olasz bajnoki futammal szemben.

Ez az indok elég furcsán hangzik, főleg, ha tudjuk, hogy a Sanremo Rali még akkor is szerepelt az olasz bajnokságban, amikor vb-futam volt, ráadásul úgy, hogy az abszolút sorrendje alapján osztották ki az olasz bajnokság pontjait is, vagyis aki a vb-futamot nyerte, az kapta az olasz bajnokságban is a maximális pontokat.

A Sanremo Ralival már korábban is volt problémája az olasz szövetségnek. Igazán a mai napig nem kaptunk arra választ, hogy miért vitték el a vb-futamot Szardíniára. Az elmúlt években pedig azt kifogásolták, hogy az IRC miatt hosszabb távon kell versenyeznie az olasz bajnoki mezőnynek.

A sanremóiak egyetlen reménye az lehet, hogy az olasz bajnokságban érdekelt gyárak és importőrök ragaszkodnak a versenyhez.

Nemzeti bajnoki futam nélkül is lehet IRC-futamot rendezni, de legutóbb a Skót Ralinál láthattuk, hogy a brit bajnokság nélkül mindössze 21 autóból állt a mezőny, ami a nevetségesség határát súrolja.

Remélem, nálunk nem lesznek olyan hülyék az illetékesek, mint Olaszországban meg Nagy-Britanniában, és jövőre mindenki támogatni fogja a Mecsek Rali IRC-rendezését.

Jó lenne, ha kivételesen nem nálunk döglene meg a szomszéd tehene.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program