És közben Olaszországban is reng a föld

Ma beadta lemondását Sergio Maiga, a Sanremói Autóklub elnöki posztjáról, ezzel tiltakozva az ellen, hogy a Sanremo Rali nem szerepel a 2011-es olasz bajnokságban.

Az egykori világbajnoki, az elmúlt években pedig IRC-futam minden raliverseny közül a leghíresebb Olaszországban. Sokan még a Szardínia Rali vb-futamnál is többre tartják. A verseny a hírek szerint azért nem került be az olasz bajnokság naptárába, mert az IRC túlságosan is nagy hangsúlyt kapott, az olasz bajnoki futammal szemben.

Ez az indok elég furcsán hangzik, főleg, ha tudjuk, hogy a Sanremo Rali még akkor is szerepelt az olasz bajnokságban, amikor vb-futam volt, ráadásul úgy, hogy az abszolút sorrendje alapján osztották ki az olasz bajnokság pontjait is, vagyis aki a vb-futamot nyerte, az kapta az olasz bajnokságban is a maximális pontokat.

A Sanremo Ralival már korábban is volt problémája az olasz szövetségnek. Igazán a mai napig nem kaptunk arra választ, hogy miért vitték el a vb-futamot Szardíniára. Az elmúlt években pedig azt kifogásolták, hogy az IRC miatt hosszabb távon kell versenyeznie az olasz bajnoki mezőnynek.

A sanremóiak egyetlen reménye az lehet, hogy az olasz bajnokságban érdekelt gyárak és importőrök ragaszkodnak a versenyhez.

Nemzeti bajnoki futam nélkül is lehet IRC-futamot rendezni, de legutóbb a Skót Ralinál láthattuk, hogy a brit bajnokság nélkül mindössze 21 autóból állt a mezőny, ami a nevetségesség határát súrolja.

Remélem, nálunk nem lesznek olyan hülyék az illetékesek, mint Olaszországban meg Nagy-Britanniában, és jövőre mindenki támogatni fogja a Mecsek Rali IRC-rendezését.

Jó lenne, ha kivételesen nem nálunk döglene meg a szomszéd tehene.

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax