Fodor a DD2-re és a világdöntőre koncentrál

Minden bajnokságot megnyert Fodor Géza a gokart DD2 Masters és a Max Masters kategóriájában, ezért a szezon hátralévő két magyar bajnoki futama akár tét nélküli is lehetne a számára. De nem így van. Az MHH Team versenyzője a Max Mastersben ugyan nem áll rajthoz, de ezt csak azért teszi, hogy minden erejével a DD2-re tudjon koncentrálni, meg tudja magát méretni a fiatalok között is és minél jobban felkészüljön a novemberi világdöntőre.

_MG_1062_resize (Large)

A hétvégén Ausztriában, Bruckban rendezik a magyar bajnokság utolsó előtti futamát, amelyre jó felkészülés volt egy héttel előtte ugyanezen a pályán rendezett Morava Kupa, ahol Fodor élete egyik legjobb formáját hozta.

Fodor Géza: – Mivel a dunaszerdahelyi futamon elértünk minden idei szezonra kitűzött célunkat, ideje volt újat találni. Már az év elején is be kellett látnom, hogy ha két kategóriában, Max Mastersben és DD2 Mastersben is indulok, akkor az valamelyik rovására megy. A két kategória nagyon különbözik egymástól és amikor a Maxból átültem a DD2-be, mindig kellett öt-hat kör, mire felmértem, hogy hol is vagyok. Ezért döntöttem úgy, hogy a jövőben csak a DD2-re koncentárlok.

_MG_0974_resize (Large)

Bruckban már csak ebben a kategóriában indulok. A DD2 és a DD2 Masters mezőnye együtt versenyez, és mivel most már nem kell a Masters pontokra figyelnem, az a célom, hogy abszolútban minél jobb eredményt érjek el. Nem lesz könnyű feladat, hiszen nagyon tehetséges, gyors, fiatal versenyzőkből áll a mezőny, akiknek ráadásul sokkal nagyobb a tapasztalatuk, mint az enyém, de éppen ezért nagyon jó mércét jelentenek.

_MG_0932_resize (Large)

A múlt hétvégén szintén Bruckban rendezték a Morava Kupa futamát, ahol cseh, szlovák versenyzők indulnak. Felkészülésképpen én is beneveztem a Max Senior kategóriába, kifejezetten azért, hogy a versenyszituációkat szokjam, minél több tapasztalatot szerezzek. Az időmérőn nem ment a motorom, így a 25 részvevőből 18. lettem. Az első döntőben 18. helyen futottam be, a másodikban feljöttem a 12.-re.

Láttam a szerelőm, Zozó arcán, hogy nagyon nincs megelégedve velem, ezért megígértem neki, hogy a harmadik döntőben egy másik Fodor Gézát fog látni. Így is lett a negyedik helyre jöttem fel úgy, hogy egyszer még a sóderágyban is voltam. Nagyon jól éreztem magam ebben a futamban, végig vigyorogtam és talán pályafutásom egyik legjobb versenyét futottam, ráadásul a liszensz nélküli versenyzők között megszereztem az összetett első helyet!

_MG_0189_resize (Large)

Most a hétvégére koncentrálok, de fejben már a novemberi DD2 világdöntőre készülök.

Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei

 • március 23. Jesolo, szlovén gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters helyezés
 • március 30. Vredestein–Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért–Papp György, defekt miatt kiestek
 • április 13. Jesolo, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés
 • április 27. Rechnitz, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
 • május 10. Bükfürdő Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút helyezés
 • május 18. Kecskemét, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 2. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés; Krózser Menyhért, Max Masters 4., 7. helyezés
 • június 14. Fehérvár Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút helyezés
 • június 14-15. Fehérvár Rali, Országos Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút helyezés
 • június 22. Pannoniaring, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
 • június 12-13. Veszprém Rali, Országos Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút helyezés
 • július 25-27. Poznan (Lengyelország), magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
 • augusztus 29-31. Dunaszerdahely (Szlovákia), magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 2. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
 • augusztus 6-7. Kassa Rali, Országos Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 10. helyezés

IMG_1492 (Large)

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága

április 11–13.           OB, CEE           Jesolo, Olaszország

április 25–27.           OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria

május 16–18.           OB                   Gokart Stadion, Kecskemét

június 20–22.            OB, CEE           Pannoniaring, Ostffyasszonyfa

július 25–27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország

augusztus 29–31.     OB,                  Dunaszerdahely, Szlovákia

szeptember 19–21.  OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria

október 10–12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria

*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

 

Az MHH Rally & Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches,

R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ:

www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.