Fodor a DD2-re és a világdöntőre koncentrál

Minden bajnokságot megnyert Fodor Géza a gokart DD2 Masters és a Max Masters kategóriájában, ezért a szezon hátralévő két magyar bajnoki futama akár tét nélküli is lehetne a számára. De nem így van. Az MHH Team versenyzője a Max Mastersben ugyan nem áll rajthoz, de ezt csak azért teszi, hogy minden erejével a DD2-re tudjon koncentrálni, meg tudja magát méretni a fiatalok között is és minél jobban felkészüljön a novemberi világdöntőre.

_MG_1062_resize (Large)

A hétvégén Ausztriában, Bruckban rendezik a magyar bajnokság utolsó előtti futamát, amelyre jó felkészülés volt egy héttel előtte ugyanezen a pályán rendezett Morava Kupa, ahol Fodor élete egyik legjobb formáját hozta.

Fodor Géza: – Mivel a dunaszerdahelyi futamon elértünk minden idei szezonra kitűzött célunkat, ideje volt újat találni. Már az év elején is be kellett látnom, hogy ha két kategóriában, Max Mastersben és DD2 Mastersben is indulok, akkor az valamelyik rovására megy. A két kategória nagyon különbözik egymástól és amikor a Maxból átültem a DD2-be, mindig kellett öt-hat kör, mire felmértem, hogy hol is vagyok. Ezért döntöttem úgy, hogy a jövőben csak a DD2-re koncentárlok.

_MG_0974_resize (Large)

Bruckban már csak ebben a kategóriában indulok. A DD2 és a DD2 Masters mezőnye együtt versenyez, és mivel most már nem kell a Masters pontokra figyelnem, az a célom, hogy abszolútban minél jobb eredményt érjek el. Nem lesz könnyű feladat, hiszen nagyon tehetséges, gyors, fiatal versenyzőkből áll a mezőny, akiknek ráadásul sokkal nagyobb a tapasztalatuk, mint az enyém, de éppen ezért nagyon jó mércét jelentenek.

_MG_0932_resize (Large)

A múlt hétvégén szintén Bruckban rendezték a Morava Kupa futamát, ahol cseh, szlovák versenyzők indulnak. Felkészülésképpen én is beneveztem a Max Senior kategóriába, kifejezetten azért, hogy a versenyszituációkat szokjam, minél több tapasztalatot szerezzek. Az időmérőn nem ment a motorom, így a 25 részvevőből 18. lettem. Az első döntőben 18. helyen futottam be, a másodikban feljöttem a 12.-re.

Láttam a szerelőm, Zozó arcán, hogy nagyon nincs megelégedve velem, ezért megígértem neki, hogy a harmadik döntőben egy másik Fodor Gézát fog látni. Így is lett a negyedik helyre jöttem fel úgy, hogy egyszer még a sóderágyban is voltam. Nagyon jól éreztem magam ebben a futamban, végig vigyorogtam és talán pályafutásom egyik legjobb versenyét futottam, ráadásul a liszensz nélküli versenyzők között megszereztem az összetett első helyet!

_MG_0189_resize (Large)

Most a hétvégére koncentrálok, de fejben már a novemberi DD2 világdöntőre készülök.

Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei

 • március 23. Jesolo, szlovén gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters helyezés
 • március 30. Vredestein–Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért–Papp György, defekt miatt kiestek
 • április 13. Jesolo, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés
 • április 27. Rechnitz, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
 • május 10. Bükfürdő Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút helyezés
 • május 18. Kecskemét, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 2. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés; Krózser Menyhért, Max Masters 4., 7. helyezés
 • június 14. Fehérvár Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút helyezés
 • június 14-15. Fehérvár Rali, Országos Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút helyezés
 • június 22. Pannoniaring, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
 • június 12-13. Veszprém Rali, Országos Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút helyezés
 • július 25-27. Poznan (Lengyelország), magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
 • augusztus 29-31. Dunaszerdahely (Szlovákia), magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 2. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
 • augusztus 6-7. Kassa Rali, Országos Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 10. helyezés

IMG_1492 (Large)

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága

április 11–13.           OB, CEE           Jesolo, Olaszország

április 25–27.           OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria

május 16–18.           OB                   Gokart Stadion, Kecskemét

június 20–22.            OB, CEE           Pannoniaring, Ostffyasszonyfa

július 25–27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország

augusztus 29–31.     OB,                  Dunaszerdahely, Szlovákia

szeptember 19–21.  OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria

október 10–12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria

*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

 

Az MHH Rally & Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches,

R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ:

www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program