Fodor a DD2-re koncentrált

Sűrű programja volt Fodor Gézának az elmúlt hetekben, hiszen az Országos Gokartbajnokság utolsó előtti, brucki fordulója után Szlovéniában, Vranskóban állt rajthoz egy osztrák-szlovén közös bajnoki versenyen. Mindkét hétvégén csak a DD2-re koncentrált, Szlovéniában pedig az idegen pálya minél gyorsabb feldolgozása volt a célja. A hétvégén ismét Bruckba látogat az Országos Gokartbajnokság mezőnye a szezon utolsó versenyére. Itt Fodor már azzal a vázzal és olyan specifikációval áll rajthoz, amivel a valenciai világdöntőn is szerepelni fog.

DSC_2703 (Large)

Fodor Géza: – Mind a két verseny tanulságos volt. Bruckban fordult elő először az idén, hogy csak a DD2-es kategóriára koncentráltam, és mivel a Masters bajnokságot megnyertem, nem kellett a pontokért harcolnom. Éppen ezért nagyon készültem a hétvégére és egy kicsit túlerőltettem magam. Ahogy mondták, úgy edzettem és versenyeztem, mint akit a rendőrautó kerget. Az időmérőn hetedik, az elődöntőben hatodik lettem. A döntőre változtattuk a beállításon, sajnos nem jó irányba, ezért végül kilencediknek futottam be, de a Masters kategóriát így is megnyertem.

DSC_2748 (Large)

A következő hétvégén Szlovéniában, Vranskóban rendeztek egy egynapos osztrák-szlovén bajnoki futamot, ahova azzal a céllal mentem, hogy az idegen pálya minél hamarabbi feldolgozását gyakoroljam. 21 résztvevő volt, az időmérőn hatodik, az elődöntőben szintén hatodik, a döntőben ötödik lettem. Összesen kilenc bemenetelünk volt, amiből az utolsóban, a döntőben voltam a leggyorsabb, úgyhogy a pályafeldolgozásban még van fejlődnivalóm.

DSC_2719 (Large)

A hétvégén rendezik Bruckban az utolsó magyar bajnoki futamot, ahol már azzal a vázzal és olyan specifikációval állok rajthoz, amivel a világdöntőn is menni fogok. A világdöntő műszaki szabályzata nagyon szigorú, például nem cserélhetsz hátsó tengelyt, első stabilizátort, nem használhatsz speciál alkatrészeket, csak a standard dolgokkal dolgozhatsz. Ez valószínűleg hátrányt jelent majd a magyar bajnokin, de a felkészülésben előny lesz.

DSC_2711 (Large)

Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei

 • március 23. Jesolo, szlovén gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters helyezés
 • március 30. Vredestein–Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért–Papp György, defekt miatt kiestek
 • április 13. Jesolo, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés
 • április 27. Rechnitz, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
 • május 10. Bükfürdő Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút helyezés
 • május 18. Kecskemét, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 2. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés; Krózser Menyhért, Max Masters 4., 7. helyezés
 • június 14. Fehérvár Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút helyezés
 • június 14-15. Fehérvár Rali, Országos Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút helyezés
 • június 22. Pannoniaring, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
 • június 12-13. Veszprém Rali, Országos Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút helyezés
 • július 25-27. Poznan (Lengyelország), magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
 • augusztus 29-31. Dunaszerdahely (Szlovákia), magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, , 2. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
 • augusztus 6-7. Kassa Rali, Országos Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 10. helyezés
 • szeptember 19–21, Speedworld, Pachfurth, Bruck (Ausztria) magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters, 2. helyezés
 • szeptember 26-27, Vransko (Szlovénia) osztrák, szlovén gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 , 5. helyezés

DSC_2320 (Large)

A Hargitai Racing további versenyzőinek eredményei:

 • Rotax MicroMax kategóriában Válint Balázs az időmérőn 12., az elődöntőben 10., a döntőben pedig 13. helyezést ért el, ami a magyar értékelésben , 2., 3. helyezés, Ifj. Krózser Menyhért az időmérőn 24., az elődöntőben 27., a döntőben pedig 27. lett, ami a magyar értékelésben 9., 10., 10. helyezés
 • Rotax MiniMax kategóriában Válint Bence az időmérőn 5., az elődöntőben 5., a döntőben pedig 3. helyezést ért el, ami a Magyar értékelésben 1., 1., 1. helyezés, Hargitai Levente az időmérőn 12. lett, az elődöntőben rajtbaleset miatt utolsó lett, a Döntőben pedig 12. helyezést ért el, ami a magyar értékelésben , 6., 6. helyezés
 • Rotax Max Junior kategóriában Thomas Preining az időmérőn, az elődöntőben és a döntőben egyaránt 1. helyezést ért el, de utólag kizárták technikai hiba miatt.
 • Rotax DD2 kategóriában Kovács Gábor az időmérőn 6., az elődöntőben 7., a döntőben pedig 6. helyezést ért el, ami a magyar értékelésben , 4., 3. helyezés., Kovács László az időmérőn 9., az elődöntőben 8., a döntőben pedig 10. helyezést ért el, ami a magyar értékelésben 5., 5., 5. helyezés.
 • Rotax Max Senior kategóriában Vandendriessche Joost az időmérőn 14., az elődöntőben 14. lett a Döntőben pedig 12. helyezést ért el, ami a magyar értékelésben , 4., 4. Helyezés.

 DSC_2320 (Large)

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága

április 11–13.           OB, CEE           Jesolo, Olaszország

április 25–27.           OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria

május 16–18.           OB                   Gokart Stadion, Kecskemét

június 20–22.            OB, CEE           Pannoniaring, Ostffyasszonyfa

július 25–27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország

augusztus 29–31.     OB,                  Dunaszerdahely, Szlovákia

szeptember 19–21.  OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria

október 10–12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria

*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

DSC_2710 (Large)

Az MHH Rally & Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches,

R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ:

www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program