Fodor Géza a Pannonia-ringen is az Eb-re készül

MHH Rally & Kart Team Gokart ob 2. futam (április 24–26.), Pannonia-ring előzetes

Az idén a gokart-Európa-bajnokságra koncentrál a többszörös magyar és CEE-bajnok Fodor Géza. Az MHH Rally & Kart Team versenyzője a négy Eb-futam mellett a teljes magyar bajnokságban is rajthoz áll a DD2 Masters kategóriában, egyrészről tapasztalatszerzés miatt, másrészről pedig, hogy az év végén kijusson a világdöntőre.

FodorWinterCup3

Három kérdés Fodor Gézához

Miért választottad az idén az Európa-bajnokságot?

Szeretnék fejlődni, amihez az kell, hogy erős mezőnyben versenyezzek. A magyar bajnokságot is szeretem, de egészen más dolog egy 34 fős mezőnyben rajtolni, ahol minden egyes helyezésért meg kell küzdeni. Az Eb-n, ha hibázol egyet, azonnal többen elmennek melletted, és ha nem szeded össze magad a következő kanyarra, akkor még öten-hatan. Négy futamból áll az Európa-bajnokság, plusz van egy Téli-kupa (Winter Cup) és az International Open, az év végén.

FodorWinterCup2

Mennyire vagy elégedett a Téli-kupán és az első Eb-futamon nyújtott teljesítményeddel?

A Téli-kupán látszott rajtam a megilletődöttség, de végül is a DD2 Mastersben harmadik lettem. Felállhattam a dobogóra, ami a célom volt. Egy dobogón álltam Cristiano Morgadoval, aki négyszer nyerte a Grand Finalt, és aki abszolút etalonnak tekinthető a gokartsportban. Ez nagy élmény volt! Az első Eb-futam időmérőjéről kizártak, mert tíz dekával könnyebb volt a gokartom, ami egyértelműen az én hibám volt. Így összesítésben az utolsó, 40. lettem, aminek következményeképpen minden selejtezőt a huszadik helyről kezdtem. A selejtezőkben 9., 11. és 15. lettem, így sikerült egyenes ágon az elődöntőbe jutnom, ahol egy rajtbaleset miatt csak 32. lettem a 34-ből. A döntőben nem versenyeztem jól, végül a 26. helyen értem célba, ami a Masters értékelésben negyedik helyet jelentett. Szerettem volna dobogóra állni, úgyhogy a kérdést megválaszolva, ezzel a teljesítményemmel nem vagyok elégedett.

FodorWinterCup1

Mi a terved a magyar bajnokságban?

A gokartban is számít minden egyes versenykilométer, versenykör, rajt, úgyhogy gyakorlásnak is kiváló. Szeretném a DD2 Masters kategóriában megvédeni a bajnoki címemet, amivel a világdöntőre is kvalifikálhatnám magamat.

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax