Fodor Géza tovább építkezik

Bruck, Euro Trophy és  CEE

Két versenyen is rajthoz állt Fodor Géza az ausztriai Bruckban. Az első hétvégén a Euro Trophy, a következőn pedig a CEE mezőnyében mérkőzött meg és egy második illetve egy negyedik helyet szerzett DD2 Mastersben.

Az MHH Kart Team megrögzötten maximalista versenyzője ezzel természetesen nem elégedett, de biztató, hogy sérüléséből felépülve egyre jobban szerzi vissza régi formáját.

„Hosszú idő maradt ki a legutóbbi versenyem óta, ezt éreztem a Euro Trophyn. Mastersben a hétvége összesített eredménye alapján második lettem, ami jónak mondható.

Kemény hétvége volt, sok csatával, jól sikerült előzési szituációkkal.

Két héttel később szintén Bruckban, a CEE-n az idei legjobb időmérőmet teljesítettem, legalábbis ami az időlemaradást illeti az élmezőnytől. A versenyen hoztam egy-két rossz döntést, volt hogy nem zártam az íveket és ezért előztek meg.

Az eredményeim még messze elmaradnak attól, amivel elégedett lennék, de a sebességem kezd visszatérni. Most tartok ott, ahol tavaly az utolsó két versenyemen.

Sajnos a sérülés miatt kihagyott időt nem lehet olyan gyorsan ledolgozni. Innen viszont már nagyon kevés kell ahhoz, hogy a régi Fodor Géza tényleg visszatérjen.

EREDMÉNYEK

Bruck Euro Trophy, DD2 Masters (DD2)

 • Összesített Masters: 2.
 • Döntő: 1. (10.)
 • Elődöntő: 3. (13.)
 • 2. előfutam: 1. (5.)
 • 1. előfutam: 5. (12.)
 • Időmérő: 5. (15.)

Bruck CEE, DD2 Masters (DD2)

 • Összesített Masters: 4.
 • Szuperdöntő: 4. (13.)
 • Döntő: 4. (13.)
 • Elődöntő: 4. (14.)
 • Időmérő: 4. (14.)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program