Fodor Géza tovább építkezik

Bruck, Euro Trophy és  CEE

Két versenyen is rajthoz állt Fodor Géza az ausztriai Bruckban. Az első hétvégén a Euro Trophy, a következőn pedig a CEE mezőnyében mérkőzött meg és egy második illetve egy negyedik helyet szerzett DD2 Mastersben.

Az MHH Kart Team megrögzötten maximalista versenyzője ezzel természetesen nem elégedett, de biztató, hogy sérüléséből felépülve egyre jobban szerzi vissza régi formáját.

„Hosszú idő maradt ki a legutóbbi versenyem óta, ezt éreztem a Euro Trophyn. Mastersben a hétvége összesített eredménye alapján második lettem, ami jónak mondható.

Kemény hétvége volt, sok csatával, jól sikerült előzési szituációkkal.

Két héttel később szintén Bruckban, a CEE-n az idei legjobb időmérőmet teljesítettem, legalábbis ami az időlemaradást illeti az élmezőnytől. A versenyen hoztam egy-két rossz döntést, volt hogy nem zártam az íveket és ezért előztek meg.

Az eredményeim még messze elmaradnak attól, amivel elégedett lennék, de a sebességem kezd visszatérni. Most tartok ott, ahol tavaly az utolsó két versenyemen.

Sajnos a sérülés miatt kihagyott időt nem lehet olyan gyorsan ledolgozni. Innen viszont már nagyon kevés kell ahhoz, hogy a régi Fodor Géza tényleg visszatérjen.

EREDMÉNYEK

Bruck Euro Trophy, DD2 Masters (DD2)

 • Összesített Masters: 2.
 • Döntő: 1. (10.)
 • Elődöntő: 3. (13.)
 • 2. előfutam: 1. (5.)
 • 1. előfutam: 5. (12.)
 • Időmérő: 5. (15.)

Bruck CEE, DD2 Masters (DD2)

 • Összesített Masters: 4.
 • Szuperdöntő: 4. (13.)
 • Döntő: 4. (13.)
 • Elődöntő: 4. (14.)
 • Időmérő: 4. (14.)

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Pillango GmbH

További információ

www.facebook.com/menya.hu

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.