Fodor Géza újra támadó kedvében

MHH Rally & Kart Team Gokart ob 6. futam, Máriapócs (augusztus 7–9.)

Sokáig vezette Fodor Géza a Magyar Országos Gokart Bajnokság hatodik futamának döntőjét Máriapócson. A DD2 mezőnyében végül a második helyen végzett – DD2 Mastersben győzött –, és a DD2-es magyar illetve nyílt bajnokságban is egyaránt a második helyen áll. Ami azonban ennél is fontosabb volt számára: visszatért régi támadó kedve, taktikázott, felépítette magában a versenyt és a fiatalabbak között, a DD2 mezőnyben is kiválóan megállta a helyét.

IMG_5846

„Abszolút elégedett vagyok a hétvégi teljesítményemmel, végig vigyorogtam a versenyt és végre sikerült azt hoznom, amit várok magamtól” – mondta Fodor Géza.

„Pénteken sajnos egy temetésen vettem részt, ezért csak este értem le, az edzéseket pedig szombaton tudtam elkezdeni. A DD2 mezőnyben végig az elejében mentem. Vasárnap folyamatosan állítottunk a gokarton, a warm-upra, az időmérőre, az elődöntőre és még a döntőre is változtattunk rajta. Nem mondom, hogy nem lehetett volna még jobb, de nem a beállításainkon múlott a szereplésem.”

IMG_5929

„Az időmérőn túlságosan is akartam, ott a DD2-ben harmadik lettem, a DD2 Mastersben hárman indultunk, azt megnyertem. Az elődöntőben az előttem élről rajtoló beragadt, emiatt én sem tudtam olyan jó rajtot venni, csak harmadiknak sikerült elfordulnom az első kanyarban, végül egy előzés után a második helyre jöttem fel, de akkorra az első már nagyon elhúzott. A döntőben nagyon jól kaptam el a rajtot, az elvileg rosszabb külső ívről és elsőnek jöttem el, amit 13 körön keresztül meg tudtam tartani.”

IMG_5877

„Ez nagy dolog volt a számomra, mert ilyen helyzetekben szoktam hibázni, most viszont higgadt maradtam. Kovács Gabika egy picit gyorsabb volt nálam, így meg tudott előzni, ami után a szélárnyékában a következő két kör célegyenesében hosszan kihagyott a motorom, emiatt nem maradt esélyem a visszatámadásra és másodiknak futottam be.”

„Sajnos a munkahelyi elfoglaltságom miatt hónapok óta nem tudok annyi időt szentelni a fizikális és mentális felkészülésre, mint amennyit szeretnék, ezen változtatnom kell.”

IMG_6129

„Ezzel a második helyezéssel és az egész hétvégi teljesítményemmel is nagyon elégedett vagyok. Nagy dolog számomra, hogy a DD2 mezőnyében, ahol nálam sokkal fiatalabb versenyzők indulnak, is megálltam a helyemet, és arra is büszke vagyok, hogy a bajnokságban második helyen állok.”

Az MHH Rally Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Logiszerviz Kft.

 További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.