Fodor győzni akar, Krózser kibírni

A Max Masters és a DD2 Masters bajnokságban is egyaránt a ponttáblázat élén érkezik Fodor Géza a Pannoniaringre, ahol a Gokart Országos-bajnokság negyedik és a Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság második futamát rendezik. Célja természetesen előnyének megőrzés és lehetőség szerint a győzelmeinek gyarapítása. Krózser Menyhértnek nincsenek ilyen vérmes reményei. Ő egy héttel ezelőtt az Országos Murva Ralibajnokság második futamát nyerte meg és száz százalékos teljesítménnyel vezeti ezt a bajnokságot, illetve az Országos Ralibajnokságban szerzett egy abszolút második helyezést a Fehérvár Ralin. Számára a hétvégi gokart versenyen a tapasztalatszerzés a cél és elsősorban versenyszituációkban szeretne javulni.

Fodor_IMG_8422 (Large)

Fodor Géza: – Most is sűrű volt a programunk. Két hete a szlovák gokartbajnokság futamán akartam indulni, amelyen a warm upig eljutottunk, de a futamokat végül vis maior miatt nem tudták megrendezni.

A múlt héten tudtunk volna tesztelni, de akkor Menyának (Krózser Menyhért) volt raliversenye, amit a gyorsasági szakaszok beírójában izgultam végig. Meg kell, hogy mondjam, sokkal stresszesebb volt, mint az autóban ülni, hogy jönnek-e már, minden klappolt-e a szakaszon, van-e valami problémájuk. Amikor viszont leértek a szakaszokról, az nagyon jó érzés volt. Nagyon büszke vagyok a győzelmükre és a második helyezésükre.

Fodor_IMG_8519 (Large)

A héten próbáltam egy kicsit pihenni és tegnap este tiszta fejjel érkeztem meg a Pannoniaringre. Természetesen most is nyerni szeretnék mind a két kategóriában, de ez egyáltalán nem garantált.

Krózser Menya: – (Fodor) Gézától egyértelműen győzelmet várok, magamtól pedig azt, hogy kibírjam a versenyt. Még sohasem mentem a Pannoniaringen, hosszabb, komolyabb pálya. Nagyon profi csapat áll mögöttünk, úgyhogy biztosan sok segítséget kapok majd tőlük. Ettől függetlenül hatalmas kihívást jelent egy új pálya feldolgozása.

Krozser_IMG_7808 (Large)

A saját eredményemre tippelni sem merek. Nem tudom, hova tegyem magam a mezőnyben. Egy körön nem rossz a teljesítményem, de a versenyszituációkat még szoknom kell. Most is az a tervem, hogy kemény leszek, nagyon komolyan veszem a gokartozást is, meglátjuk, hogy sikerül-e fejlődnöm, és hogy ez milyen eredményre lesz elég.

Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei

  • március 23. Jesolo, szlovén gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters 2. helyezés
  • március 30. Vredestein–Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért–Papp György, defekt miatt kiestek
  • április 13. Jesolo, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés
  • április 27. Rechnitz, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
  • május 10. Bükfürdő Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 1. helyezés
  • május 18. Kecskemét, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 2. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés; Krózser Menyhért, Max Masters 4., 7. helyezés
  • június 14. Fehérvár Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 1. helyezés
  • június 14-15. Fehérvár Rali, Országos Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 2. helyezés

Fodor_Krozser_IMG_8134 (Large)

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága
április 11-13.            OB, CEE           Jesolo, Olaszország
április 25-27.            OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria
május 16-18.            OB                   Gokart Stadion, Kecskemét
június 20-22.            OB, CEE           Pannoniaring, Ostffyasszonyfa
július 25-27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország
augusztus 29-31.      OB, osztrák     Dunaszerdahely, Szlovákia
szeptember 19-21.   OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria
október 10-12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria
*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

Az MHH Rally & Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program