Fodor győzni akar, Krózser kibírni

A Max Masters és a DD2 Masters bajnokságban is egyaránt a ponttáblázat élén érkezik Fodor Géza a Pannoniaringre, ahol a Gokart Országos-bajnokság negyedik és a Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság második futamát rendezik. Célja természetesen előnyének megőrzés és lehetőség szerint a győzelmeinek gyarapítása. Krózser Menyhértnek nincsenek ilyen vérmes reményei. Ő egy héttel ezelőtt az Országos Murva Ralibajnokság második futamát nyerte meg és száz százalékos teljesítménnyel vezeti ezt a bajnokságot, illetve az Országos Ralibajnokságban szerzett egy abszolút második helyezést a Fehérvár Ralin. Számára a hétvégi gokart versenyen a tapasztalatszerzés a cél és elsősorban versenyszituációkban szeretne javulni.

Fodor_IMG_8422 (Large)

Fodor Géza: – Most is sűrű volt a programunk. Két hete a szlovák gokartbajnokság futamán akartam indulni, amelyen a warm upig eljutottunk, de a futamokat végül vis maior miatt nem tudták megrendezni.

A múlt héten tudtunk volna tesztelni, de akkor Menyának (Krózser Menyhért) volt raliversenye, amit a gyorsasági szakaszok beírójában izgultam végig. Meg kell, hogy mondjam, sokkal stresszesebb volt, mint az autóban ülni, hogy jönnek-e már, minden klappolt-e a szakaszon, van-e valami problémájuk. Amikor viszont leértek a szakaszokról, az nagyon jó érzés volt. Nagyon büszke vagyok a győzelmükre és a második helyezésükre.

Fodor_IMG_8519 (Large)

A héten próbáltam egy kicsit pihenni és tegnap este tiszta fejjel érkeztem meg a Pannoniaringre. Természetesen most is nyerni szeretnék mind a két kategóriában, de ez egyáltalán nem garantált.

Krózser Menya: – (Fodor) Gézától egyértelműen győzelmet várok, magamtól pedig azt, hogy kibírjam a versenyt. Még sohasem mentem a Pannoniaringen, hosszabb, komolyabb pálya. Nagyon profi csapat áll mögöttünk, úgyhogy biztosan sok segítséget kapok majd tőlük. Ettől függetlenül hatalmas kihívást jelent egy új pálya feldolgozása.

Krozser_IMG_7808 (Large)

A saját eredményemre tippelni sem merek. Nem tudom, hova tegyem magam a mezőnyben. Egy körön nem rossz a teljesítményem, de a versenyszituációkat még szoknom kell. Most is az a tervem, hogy kemény leszek, nagyon komolyan veszem a gokartozást is, meglátjuk, hogy sikerül-e fejlődnöm, és hogy ez milyen eredményre lesz elég.

Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei

  • március 23. Jesolo, szlovén gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters 2. helyezés
  • március 30. Vredestein–Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért–Papp György, defekt miatt kiestek
  • április 13. Jesolo, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés
  • április 27. Rechnitz, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
  • május 10. Bükfürdő Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 1. helyezés
  • május 18. Kecskemét, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 2. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés; Krózser Menyhért, Max Masters 4., 7. helyezés
  • június 14. Fehérvár Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 1. helyezés
  • június 14-15. Fehérvár Rali, Országos Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 2. helyezés

Fodor_Krozser_IMG_8134 (Large)

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága
április 11-13.            OB, CEE           Jesolo, Olaszország
április 25-27.            OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria
május 16-18.            OB                   Gokart Stadion, Kecskemét
június 20-22.            OB, CEE           Pannoniaring, Ostffyasszonyfa
július 25-27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország
augusztus 29-31.      OB, osztrák     Dunaszerdahely, Szlovákia
szeptember 19-21.   OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria
október 10-12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria
*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

Az MHH Rally & Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.