Fodor kettős győzelmet aratott a Pannonia-Ringen

Tökéletes hétvégeként jellemezte Fodor Géza az Országos Gokartbajnokság negyedik és a Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság második futamát a Pannonia-Ringen. Az MHH Team versenyzője nem túl jó fizikai állapotban érkezett, ami miatt be kellett osztania erejét, de így is megnyerte az előfutamokat és a döntőket is mind a Max Masters, mind pedig a DD2 Masters kategóriában. Ezzel megőrizte vezető helyét mindkét bajnokságban.

IMG_0438 (Large)

Az MHH Team másik versenyzője, Krózser Menyhért pénteken és szombaton részt vett az edzéseken, de egy szerencsétlen mozdulatnál megütötte a bordáját, ami miatt úgy döntött, hogy még egy kisebb sérülést sem kockáztat, és vasárnap nem ül gokartba. Számára az Országos Ralibajnokság az elsődleges, ahol a következő verseny július közepén a Veszprém Rali lesz.

IMG_1613 (Large)

Fodor Géza: – Tökéletes hétvége volt, amit nagyon fegyelmezetten kellett teljesítenem. Kicsit tartottam a versenytől, mert előtte beteg voltam, lemerültem és emiatt közel egy hónap kimaradt a szokásos futó- és fizikai edzésekből, amelyek hiánya nagyon érződött a versenyhétvégén. A két kategóriában való versenyzés komoly edzettséget igényel. Máskor szívesen versenyzek nemcsak a DD2 Masters mezőnnyel, hanem a fiatalokkal is. Ők mindig is komoly mércét jelentenek számomra. Most azonban minden elődöntőben és döntőben arra kellett koncentrálnom, hogy a Masters győzelem legyen meg, nem volt szabad az erőmet fölösleges dolgokra pazarolni.

IMG_1492 (Large)

Max Mastersben pénteken nagyon rossz irányba indultunk el a beállításokkal, úgyhogy szombaton kezdhettünk mindent elölről. Ezúttal viszont eltaláltuk a helyes irányt. Megnyertem az időmérőt, az előfutamot és a döntőt is. A Pannonia-Ringen nem feltétlenül előnyös az első rajtkocka, a második helyről olykor könnyebb elsőnek fordulni. Az előfutamban és a döntőben is megelőztek a rajtnál, de az első és a második körben sikerült visszavennem a pozíciómat.

IMG_1372 (Large)

A DD2 Mastersben még mindig küzdök vele, hogy az időmérőn összerakjam a lehető legjobb kört, de jó úton haladok. Ettől függetlenül ebben a kategóriában is megnyertem az időmérőt, az elődöntőt és a döntőt is. Itt együtt versenyzünk a DD2 mezőnnyel is, velük együtt az abszolút hatodik helyet szereztem meg mindkét futamban.

IMG_0461 (Large)

Menya sajnos vasárnap nem tudott rajthoz állni. Szombaton az utolsó bemenetnél megütötte a bordáját. Ezen sajnos minden gokartversenyzőnek át kell esnie. Két éve én is minden versenyen szereztem sérülést, kellett majdnem egy év, hogy megszokja és kibírja a testem ezeket a behatásokat. Menya igazán nem sérült meg, viszont azt nem akartuk megkockáztatni, hogy vasárnap így üljön gokartba és esetleg komolyabban megsérüljön, ami hátráltatná őt a Veszprém Rali felkészülésében.

Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei

  • március 23. Jesolo, szlovén gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters 2. helyezés
  • március 30. Vredestein–Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért–Papp György, defekt miatt kiestek
  • április 13. Jesolo, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés
  • április 27. Rechnitz, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
  • május 10. Bükfürdő Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 1. helyezés
  • május 18. Kecskemét, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 2. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés; Krózser Menyhért, Max Masters 4., 7. helyezés
  • június 14. Fehérvár Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 1. helyezés
  • június 14-15. Fehérvár Rali, Országos Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 2. helyezés
  • június 22. Pannoniaring, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés

IMG_0263 (Large)

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága
április 11-13.            OB, CEE           Jesolo, Olaszország
április 25-27.            OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria
május 16-18.            OB                   Gokart Stadion, Kecskemét
június 20-22.            OB, CEE           Pannoniaring, Ostffyasszonyfa
július 25-27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország
augusztus 29-31.      OB, osztrák     Dunaszerdahely, Szlovákia
szeptember 19-21.   OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria
október 10-12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria
*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

Az MHH Rally & Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program