Fodor kettős győzelmet aratott a Pannonia-Ringen

Tökéletes hétvégeként jellemezte Fodor Géza az Országos Gokartbajnokság negyedik és a Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság második futamát a Pannonia-Ringen. Az MHH Team versenyzője nem túl jó fizikai állapotban érkezett, ami miatt be kellett osztania erejét, de így is megnyerte az előfutamokat és a döntőket is mind a Max Masters, mind pedig a DD2 Masters kategóriában. Ezzel megőrizte vezető helyét mindkét bajnokságban.

IMG_0438 (Large)

Az MHH Team másik versenyzője, Krózser Menyhért pénteken és szombaton részt vett az edzéseken, de egy szerencsétlen mozdulatnál megütötte a bordáját, ami miatt úgy döntött, hogy még egy kisebb sérülést sem kockáztat, és vasárnap nem ül gokartba. Számára az Országos Ralibajnokság az elsődleges, ahol a következő verseny július közepén a Veszprém Rali lesz.

IMG_1613 (Large)

Fodor Géza: – Tökéletes hétvége volt, amit nagyon fegyelmezetten kellett teljesítenem. Kicsit tartottam a versenytől, mert előtte beteg voltam, lemerültem és emiatt közel egy hónap kimaradt a szokásos futó- és fizikai edzésekből, amelyek hiánya nagyon érződött a versenyhétvégén. A két kategóriában való versenyzés komoly edzettséget igényel. Máskor szívesen versenyzek nemcsak a DD2 Masters mezőnnyel, hanem a fiatalokkal is. Ők mindig is komoly mércét jelentenek számomra. Most azonban minden elődöntőben és döntőben arra kellett koncentrálnom, hogy a Masters győzelem legyen meg, nem volt szabad az erőmet fölösleges dolgokra pazarolni.

IMG_1492 (Large)

Max Mastersben pénteken nagyon rossz irányba indultunk el a beállításokkal, úgyhogy szombaton kezdhettünk mindent elölről. Ezúttal viszont eltaláltuk a helyes irányt. Megnyertem az időmérőt, az előfutamot és a döntőt is. A Pannonia-Ringen nem feltétlenül előnyös az első rajtkocka, a második helyről olykor könnyebb elsőnek fordulni. Az előfutamban és a döntőben is megelőztek a rajtnál, de az első és a második körben sikerült visszavennem a pozíciómat.

IMG_1372 (Large)

A DD2 Mastersben még mindig küzdök vele, hogy az időmérőn összerakjam a lehető legjobb kört, de jó úton haladok. Ettől függetlenül ebben a kategóriában is megnyertem az időmérőt, az elődöntőt és a döntőt is. Itt együtt versenyzünk a DD2 mezőnnyel is, velük együtt az abszolút hatodik helyet szereztem meg mindkét futamban.

IMG_0461 (Large)

Menya sajnos vasárnap nem tudott rajthoz állni. Szombaton az utolsó bemenetnél megütötte a bordáját. Ezen sajnos minden gokartversenyzőnek át kell esnie. Két éve én is minden versenyen szereztem sérülést, kellett majdnem egy év, hogy megszokja és kibírja a testem ezeket a behatásokat. Menya igazán nem sérült meg, viszont azt nem akartuk megkockáztatni, hogy vasárnap így üljön gokartba és esetleg komolyabban megsérüljön, ami hátráltatná őt a Veszprém Rali felkészülésében.

Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei

  • március 23. Jesolo, szlovén gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters 2. helyezés
  • március 30. Vredestein–Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért–Papp György, defekt miatt kiestek
  • április 13. Jesolo, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés
  • április 27. Rechnitz, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
  • május 10. Bükfürdő Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 1. helyezés
  • május 18. Kecskemét, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 2. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés; Krózser Menyhért, Max Masters 4., 7. helyezés
  • június 14. Fehérvár Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 1. helyezés
  • június 14-15. Fehérvár Rali, Országos Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 2. helyezés
  • június 22. Pannoniaring, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés

IMG_0263 (Large)

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága
április 11-13.            OB, CEE           Jesolo, Olaszország
április 25-27.            OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria
május 16-18.            OB                   Gokart Stadion, Kecskemét
június 20-22.            OB, CEE           Pannoniaring, Ostffyasszonyfa
július 25-27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország
augusztus 29-31.      OB, osztrák     Dunaszerdahely, Szlovákia
szeptember 19-21.   OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria
október 10-12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria
*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

Az MHH Rally & Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax