Fodor nyert, Krózser hetedik helyen debütált

Sikeresen szerepelt az MHH Team a Magyar Országos Gokartbajnokság harmadik fordulóján, Kecskeméten. Fodor Géza a DD2 Masters előfutamát és a döntőt is megnyerte, Max Mastersben az elődöntőben első, a döntőben második lett. Egy héttel az után, hogy az Országos Murva Ralibajnokság nyitófutamát, a Bükfürdő Ralit megnyerte Krózser Menyhért, a gokart szakágban is bemutatkozott. A Max Mastersben az időmérőn és az elődöntőben egyaránt negyedik lett, a döntőben pedig a hetedik helyet szerezte meg. Az eredménynél is fontosabb volt azonban számára, hogy értékes versenytapasztalatokat gyűjtött.

Fodor_IMG_8422 (Large)

Fodor Géza: – Nehéz, munkás verseny volt. A kecskeméti pályát minden gokartversenyző nagyon jól ismeri, most azonban a váltakozó időjárás és az eső miatt nem javult olyan mértékben, mint általában szokott. Ezért nehéz volt a gokartok beállítása, amely nekünk sem sikerült tökéletesen.

Max Mastersben az időmérőt és az elődöntőt is megnyertem. A döntőre próbáltunk javítani a gokarton, de nem jó irányba léptünk. A rajtnál Hornyák Tanár Úr Pisti meglepett a belső íven és megelőzött. Három-négy kör után a gokartom belassult, így folyamatosan leszakadtam tőle és második lettem.

Fodor_IMG_7483 (Large)

A DD2 Mastersben minden terv szerint működött. Az időmérőt, az elődöntőt és a döntőt is megnyertem. Sőt, a DD2 mezőnyben is abszolút harmadik lettem, ami számomra mindig komoly rangot jelent.

Összességében természetesen nagyon elégedett vagyok, eredményes hétvégét zártunk már nagyon várom a következő versenyt! Örülök neki, hogy (Krózser) Menya is rajthoz állt. Az időmérőn és az elődöntőben jól szerepelt, a döntőben a rajtot kicsit elóvatoskodta, de ez normális, rutint kell szerezni a test-test elleni küzdelemben, másképp ezt nem lehet megtanulni. Változatlanul állítom, hogy ha jól jön ki neki a lépés, abszolút esélyes a dobogóra.

Fodor_Krozser_IMG_8134 (Large)

Krózser Menya: – Nagyon sokat küzdöttünk a motor és a gokart beállításával. Ugyanúgy, ahogy (Fodor) Gézának, nekem sem működött tökéletesen alacsony fordulaton. Ennek ellenére a Max Masters időmérőjén negyedik lettem, az elődöntőben is negyediknek futottam be. A döntőben a rajtnál a negyedik helyről visszaesetem a nyolcadikra, onnan sikerült egyet előre lépni és hetedik lettem.

Az volt a hétvége legnagyobb pozitívuma, hogy fizikálisan jól bírtam, másnap sem volt izomlázam, illetve hogy versenykörülmények között is több tapasztalatot szereztem. Nem elég eldönteni, hogy kemény leszek a rajtnál, azt meg is kell csinálni.

Krozser_IMG_7808 (Large)

A fiam, ifj. Menya is részt vett az edzéseken, neki volt egy megpördülése, ami miatt elgörbült a váza, de nem vette el a kedvét, folyamatosan gyorsult a hétvégén.

Az MHH Rally & Kart Team 2014-es eredményei

  • március 23. Jesolo, szlovén gokartbajnoki futam, Fodor Géza, DD2 Masters 2. helyezés
  • március 30. Vredestein–Miskolc Rali ORB-futam, Krózser Menyhért–Papp György, defekt miatt kiestek
  • április 13. Jesolo, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 2., 4. helyezés
  • április 27. Rechnitz, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 1. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés
  • május 10. Bükfürdő Rali, Országos Murva Ralibajnokság, Krózser Menyhért–Papp György abszolút 1. helyezés
  • május 18. Kecskemét, magyar gokartbajnoki futam, Fodor Géza, Max Masters, 1., 2. helyezés, DD2 Masters 1., 1. helyezés; Krózser Menyhért, Max Masters 4., 7. helyezés

Magyar Gokart Szövetség Bajnoksága

április 11-13.            OB, CEE           Jesolo, Olaszország
április 25-27.            OB, osztrák     Rechnitz, Ausztria
május 16-18.            OB                   Gokart Stadion, Kecskemét
június 20-22.            OB, CEE           Pannonia-ring, Ostffyasszonyfa
július 25-27.             OB, CEE           Poznan, Lengyelország
augusztus 29-31.      OB, osztrák     Dunaszerdahely, Szlovákia
szeptember 19-21.   OB, CEE           Speedworld, Pachfurth, Ausztria
október 10-12.         OB, osztrák     Speedworld, Pachfurth, Ausztria
*OB: országos-bajnokság, CEE: Közép-Kelet-Európai Zónabajnokság, osztrák: osztrák bajnokság

Fodor_IMG_8519 (Large)
Az MHH Rally & Kart Team együttműködő partnerei: Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek, Bernardo Ecenarro festékek, Telmon Kft., Logiszerviz Kft.

További információ: www.menya.hu, www.facebook.com/menya.hu

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.