Gaál Ádám a meglepetés után is második lett a Baranya Kupán

A kitűzött célt teljesítette Gaál Ádám és Kalapács Kornél a Baranya Kupán, ahol a meglepetésszerűen leesett eső ellenére is karcmentesen értek célba az Opel Ascona B 1900-zal. A rengeteg tapasztalat mellett értékes pontokkal is gazdagodtak, hiszen a historic értékelésben, a D csoportban és a D3-as kategóriában is egyaránt a második helyet szerezték meg.

2015001G Baranya kupa

Gaál Ádám: – Összességében jó kis verseny volt. Az első körben szárazak voltak a pályák, akkor próbáltam óvatosan kezdeni. A második körre lógott az eső lába, de a szervizben még sütött a nap, ezért slickkel mentünk ki. Hetvehelyre jó is volt, de mire felértünk Árpádtetőre, leszakadt az ég. Ez egy kicsit meglepett, hiszen még sohasem versenyeztem esőben slick gumikkal. Olyan volt, mintha jégen mentünk volna, de ez is nagyon hasznos tapasztalat volt.

2015012G Baranya kupa

A szervizben nagy dilemmám volt, hogy milyen gumit válasszunk a harmadik körre, de Wirtmann Feri és apu (Gaál József) is azt mondták, hogy hagyjuk fent a száraz gumikat. Igazuk lett, többet nem esett az eső és Árpádtető is egész jól felszáradt.

2015009G Baranya kupa

Próbáltunk lépést tartani a kategória-ellenfelünkkel, a Rónay–Csuri páros Alfájával. Volt, amikor ez egész jól sikerült, volt, amikor vertük is őket, de az első körben és a vízen összesen fél percet kaptunk tőlük, ezt nem tudtuk ledolgozni. De nem is az volt a célunk, hogy mindenáron nyerjünk, hanem hogy tapasztalatot szerezzünk és az autóra is vigyázni akartam.

Nagyon örülök, hogy végül apu is meggyógyult és le tudott jönni a versenyre, egészen más úgy menni, hogy ő is ott van.

2015002G Baranya kupa

Gaál József, csapatvezető: – Nagyon elégedett vagyok Ádám és Kornél teljesítményével. Örültem neki, hogy leesett az eső, ami új feladat elé állította őket. Pont annyi esett, ami még nem mossa le a pályát, hanem a por is rajta maradt, így nagyon csúszott az út. De ez a rali, az egyik gyorsasági szakaszt száraz pályán teljesíted, a másikat vízen, a harmadikat pedig megint szárazon.

2015005G Baranya kupa

Az eső másik előnye az volt, hogy így sokkal pontosabban kellett vezetni, ami után a száraz úton is finomabb íveket fog használni. Jól mentek, sok tapasztalatot és versenykilométert szereztek, az autó karcmentes, mit kívánhat ennél többet egy apa és egy csapatvezető?

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.