Gaál Ádám az utolsó méterekig harcolt a Salgó Kupán

Nagyon szoros volt a befutója az Országos Historic Ralibajnokság hatodik futamának, a Salgó Kupának. Gaál Ádám és Kalapács Kornél mindössze hét tized másodperc előnnyel álltak a második helyen az utolsó gyorsasági előtt.

_jor7236-large

A gödöllői Opel Gaál márkakereskedés párosa az utolsó szakaszon beleadott apait-anyait, hat másodpercet javultak a korábbi időjükhöz képest és végül 3,4 másodperc előnnyel megszerezték a D csoport második helyét. Az Opel Ascona B ezúttal is tökéletesen működött. A nagy tempó és a meleg miatt mindössze két új gumit kellett sebtében vásárolni az autóra.

_jor5110-large

Gaál Ádám: – Az első gyorsaságitól az utolsóig nagyon szoros harc vívtunk Balogh Sanyiékkal. Egész nap ment az adok-kapok. Az utolsó gyorsasági előtt hét tized másodperccel vezettünk, ami gyakorlatilag nullának tekinthető. Mindenképpen meg akartuk szerezni a második helyet, úgyhogy amit lehet, kihoztunk az autóból és magunkból is, nagyon örülök neki, hogy sikerült másodiknak befutnunk.

_jor5102-large

Wirtmann Feri már a verseny elején elhúzott, az ő rutinjával nem tudjuk felvenni a versenyt. Most is próbáltunk fokozatosan gyorsulni. Először versenyeztünk Kazáron és Cereden is. A pályabejárás alatt Kazár tetszett jobban, de a versenyen egyértelműen Cered jött be. Mind a két pályát kétszer oda és kétszer visszafelé teljesítettük. Próbáltunk pontos itinert írni, de az első körben mindig finomítottunk rajta, a második körben pedig rendszerint javultunk.

Az autó tökéletesen működött, (Kalapács) Kornéllal mi is kihoztunk magunkból mindent, amit tudtunk. Egy kalandunk volt, amikor egy kombináció végén az utolsó kanyart Kornél egy kicsit később mondta be és elég rövid féktávval estünk be. Kívülről biztos látványosak lehettünk.

_jor6158-large

Gaál József, csapatvezető: – Tökéletesen elégedett vagyok mindennel, a fiúk és a szervizcsapat is kiváló munkát végeztek. A fiúktól azt kértem, hogy fegyelmezetten versenyezzenek, de jó alaposan izzadjanak le. Mind a kettőt tökéletesen teljesítették és nem csak a meleg miatt.

Az autó hibátlan volt. Két versennyel ezelőtt volt gondunk a hátsó híd kúpkerekével, amit kicseréltünk, de az előző versenyen Ádám még nagyon félt tőle, hogy nem fogja kibírni ez az alkatrész, ami miatt óvatosan ment. Most viszont bátrabb volt és ennek meg is lett az eredménye. A nagy tempó és a meleg miatt jobban koptak a gumik, mint számítottunk rá, ezért verseny közben vettünk két új gumit előre, gyakorlatilag ennyi volt az összes feladatom.

_jor6603-large

Minden csapattagunk nevében mondhatom, hogy büszkék lehetünk a munkánkra és az eredményre. Remélem, a következő futamon, a Mecsek Ralin is hasonlóan jól érezzük magunkat.

Salgó Kupa Historic végeredmény:

  1. Wirtmann Ferenc–Barna György #301 Ford Escort RS Mk II D/3        49:27,3
  2. Gaál Ádám–Kalapács Kornél #302 Opel Ascona B D/3        +1:29,5
  3. Balogh Sándor–Groll Róbert #303 Fiat 131 Racing D/3        +1:32,9
  4. Varga Péter–Végh Attila #307 BMW E30 325i E/4        +3:33,8
  5. Rónay László–Csuri András #314 Alfa Romeo GTV D/3        +3:54,2
  6. Hock Pál–Kemény Viktor #304 Audi Coupé Quattro E/4        +5:33,3
  7. Üveges Gábor–Nagy Mariann #313 Lada 2108 Samara E/2        +7:55,1
  8. Tóth István–Bruckner Viktor #318 Skoda S120s C/1        +8:29,4
  9. Serényi András–Szlatnik Bernadett #315 Trabant 601 E/1        +12:43,2
  10. Szivák Zoltán–Merényi Tibor #322 Mini Cooper C/1        +13:54,9

További információ:

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

http://www.opelgaal.hu/

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program