Gaál József átadja a stafétabotot Gaál Ádámnak

A Fehérvár Rali, Országos Historic Ralibajnoki futamon debütál Gaál Ádám a család már-már legendás Opel Ascona B 1900-asában, a volán mögött, míg a navigátori ülést Kalapács Kornél foglalja el. Édesapja, Gaál József erre a versenyre adja át a helyét, de mindenkit megnyugtatott, miután hamarosan elkészül a második Opel Ascona is, őt sem kell sokáig hiányolni a historic ralikról.

Gaal_Baranya008 (Large)

„Nagy családi ellenállásba ütközött, de úgy gondoltam, hadd menjen egyet a gyerek is” – mondta Gaál József. „Az anyja félti, mint a hétszentség, de ez így is van rendjén. Mellettem ült már pár versenyen, mint navigátor, szerintem felkészült, az esze is megvan hozzá. Többször átbeszéltük, hogy semmilyen eredményt nem várunk tőle, csak hogy célba érjen.”

Gaal_Baranya003 (Large)

Az ifjabbik Gaál többször navigált édesapjának, de fordítva ez nem fordulhat elő. „Isten ments, hogy én üljek be a fiam mellé. A tesztekre sem megyek ki vele, mert azonnal összevesznénk. A műhelyben van két kollégám, Laci és Tomi, akik az autó felkészítését végzik, ők foglalkoznak Ádámmal. Ha Tomi bácsi mond valamit, akkor azt elhiszi, hogy úgy van, ha én mondom ugyanazt, akkor azt mondja, a fater már megint kitalált valamit” – nevet a büszke papa.

GaalAdam2 (Large)

Gaál Ádám nem is leplezte, hogy nagy felelősség a családi versenyautóval indulni, de a 24 éves fiatalember már alig várja, hogy bizonyíthasson.

„Nagyon izgulok, a ralival kelek és a ralival is alszom el. Nagy felelősség édesapám autójával indulni, főleg azok után, hogy láttam, mennyi munkát öltek bele és hatalmas köszönet neki ezért a lehetőségért, amit szeretnék meghálálni. A célom, hogy végigmenjek a versenyen, az eredmény pedig lesz, ami lesz.”

IMG_3832 (Large)

Ádám inkább viccesnek találja, hogy édesapja ennyire távol tartja magát az ő versenyzésétől. „Apunak van egy kialakult stílusa, amin nem változtat. Szerintem azért nem jött ki a tesztre sem, mert nem akarja rám erőltetni az elképzeléseit, ami nagyon jó és díjazandó dolog. Láttam őt is menni, mást is, a saját stílusomat azonban nekem kell kialakítanom. Remélem, hogy a hétvégén sok tapasztalatot szerzek, és sok élményről számolhatok be.”

További információ: 

http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/

http://www.opelgaal.hu/

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.