Gaál kihagyta a Budapest Ralit

Nem állt rajthoz Gaál József és Gaál Ádám a Budapest Rali historic mezőnyében. A gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapata a pályabejárás után döntött úgy, hogy számukra túl kockázatos lenne a verseny. Hogy a szurkolókat valamelyest kárpótolják, az Opel Ascona B 1900-as versenyautót és még két Mercedest, amit a csapat újított fel, kiállították a prológ helyszínén.

IMG_5399 (Medium)

„Először is szeretnék elnézést kérni minden szurkolótól, hogy nem indultunk a versenyen” – mondta Gaál József. „A pályabejáráson még részt vettünk, de hol minket ért utol olyan páros, akik már felírták a pályát, hol mi értünk utol olyat, aki még írta, ezért nem tudtunk tökéletes itinert készíteni, és nem tudtam volna tökéletesen megbízni a munkánkban. A fiam navigált volna ezen a versenyen, és őrá sem szerettem volna túlzott felelősséget hárítani.

Nagyon örülök neki, hogy újra volt Budapest Rali. Kint voltunk a szervizparkban, ami a prológgal együtt csodálatos helyszínen volt. Remélem, jövőre is megrendezik a versenyt és akkor már mi is rajthoz tudunk állni. A Mecsek Ralin mindenképpen ott leszünk.”

További információ:
http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/
http://www.opelgaal.hu/

 

 

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.