Gaál: Teszt és ijesztgetés Vácon

Tesztelésre szánta Gaál József a Vác Ralit, ahol az Opel Ascona B új futóművét próbálta ki. A navigátorülést ezúttal fia, Gaál Ádám foglalta el, akivel egy kisebb kalandot is átéltek és egy félreértés miatt a frászt hozták a családjukra. Szerencsére azonban a gödöllői Opel Gaál csapatának egyetlen tagja sem sérült meg.

AIMG2929 (Large)

„Talán páran még emlékeznek rá, hogy a Baranya Kupán rossz úton jártam a futómű fejlesztéssel. Azóta kicseréltük a lengéscsillapítókat, ezt akartuk letesztelni a Vác Ralin. A tesztre tökéletesen alkalmas volt a verseny és a futóművünk is jól vizsgázott, úgyhogy elégedett vagyok” – mondta Gaál József.

„Kivételesen a fiam, Ádám navigált nekem, aki már többször is ült mellettem, jövőre pedig talán ő is indul majd. Ez mindig nagy felelősség és a feleségemet is mindig meg kell nyugtatni, hogy nem lesz semmi baj.

AIMG1779 (Large)

Nem nagyon szoktam kalandozni, de most sikerült beesnünk az árokba. Nagyon rossz minőségű volt a pálya, egy tíz méter hosszú szakaszon meg volt süllyedve az út. Pont ez elé tettek egy lassítót, amit ahogy kikerültünk, a gumi megdobott, két kerékre álltunk és becsúsztunk az árokba. Az autó sértetlen maradt és úgy estünk be az árokba, mintha egy aknára álltunk volna, úgyhogy az alját is azonnal le tudtam ellenőrizni.

A nézők rögtön rohantak oda, hogy jól vagyunk-e. Mondtuk, hogy köszönjük, jól. Jöttek vagy húszan, hogy akkor rakjuk vissza az útra az autót. Fantasztikus munkát végeztek a szurkolók, nélkülük még mindig ott ülnénk. Ezúton is köszönöm nekik a segítséget. Így is eltartott tíz percig, mire folytatni tudtuk a versenyt.

A szakasz céljában egy kislány megkérdezte tőlem, hogy miért késtünk. Mondtam neki, hogy két kerékre álltunk és bevertük magunkat az árokba. Ez az interneten úgy jelent meg, hogy árokba estünk és kiálltunk. Szegény feleségem meg frászt kapott, hogy mi történt velünk. De aztán a szervizeseinket elérte, akik mondták, hogy semmi bajunk, sőt az autó sem tört össze.

AIMG3810 (Large)

Amíg az árok szélén álltunk, jött Ördögh Mixi is, aki megállt a versenyautóval, megkérdezte nincs semmi bajotok, jó, akkor megyek tovább. Mixivel a hetvenes években versenyeztem először együtt a Spartacusban.

Az autót nagyon igénybe vették a rossz minőségű pályák. Több Dakart végigcsináltam már, itt Vácon volt olyan pálya, ami rosszabb állapotban volt, mint egy argentin szakasz a Dakaron.

Az autót már szétszedtük, készülünk a Budapest Ralira, ahol újra historic bajnoki pontokért versenyezhetünk.”

További információ:
http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/
http://www.opelgaal.hu/

 

 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program