Gaál újra családi körben a Budapest Ralin

A Budapest Ralit is családi körben tölti Gaál József, hiszen állandó navigátora, Gáspár Béla nem tud részt venni a versenyen, ezért az Opel Ascona B jobb oldali ülését a Vác Ralihoz hasonlóan most is Gaál fia, Ádám foglalja el. A váci kiruccanás nyomait kijavították az autón, a legutóbbi historic futam óta pedig a futómű fejlesztését is helyes irányba terelték, így a gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapata bizakodva várja a versenyt.

AIMG2929 (Large)

„A Vác Ralihoz hasonlóan most is a fiammal állok rajthoz” – mondta Gaál József. „Gáspár Béla nem tudta vállalni a Mecsek Ralit, így ott mindenképpen Ádámnak kellett volna beugrania. Azért döntöttünk úgy, hogy most is együtt megyünk, hogy a Mecsekre jobban összeszokjunk, és Ádámnak is jó tanulási lehetőség, ha minél több versenyen navigál.

Az első spoiler, a jobb első sárvédő és az alsó lengőkarunk sérült a Vác Ralin. Ezeket kijavítottuk, az autó olyan, mint újkorában. Az új futóművünk kiválóan vizsgázott az előző futamon, úgyhogy az autóval minden rendben van.

Egyedül az ülésünk homologizációja járt le, de Wirtmann Feri barátom adott két ülést, amivel az idén tudunk menni, így elég lesz jövő tavasszal új ülést vennünk.

AIMG3810 (Large)

Nagyon örülök neki, hogy Budapesten rendeznek raliversenyt és hogy bent lesz a rajt a város központjában. Régen ez teljesen természetes volt. Sőt, a műjégpályán az utolsó jeges napon mindig autóversenyt rendeztek.

Nekem teljesen újak lesznek a pályák, Lábatlanon sem mentem még soha. Az időjárás lesz a verseny kulcsa. Historicban nem használhatunk versenygumit, ezért ha esik az eső, akkor az nagyon megnehezíti a dolgunkat.”

További információ: 
http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/
http://www.opelgaal.hu/

 

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.