Gaál újra családi körben a Budapest Ralin

A Budapest Ralit is családi körben tölti Gaál József, hiszen állandó navigátora, Gáspár Béla nem tud részt venni a versenyen, ezért az Opel Ascona B jobb oldali ülését a Vác Ralihoz hasonlóan most is Gaál fia, Ádám foglalja el. A váci kiruccanás nyomait kijavították az autón, a legutóbbi historic futam óta pedig a futómű fejlesztését is helyes irányba terelték, így a gödöllői Opel Gaál márkakereskedés csapata bizakodva várja a versenyt.

AIMG2929 (Large)

„A Vác Ralihoz hasonlóan most is a fiammal állok rajthoz” – mondta Gaál József. „Gáspár Béla nem tudta vállalni a Mecsek Ralit, így ott mindenképpen Ádámnak kellett volna beugrania. Azért döntöttünk úgy, hogy most is együtt megyünk, hogy a Mecsekre jobban összeszokjunk, és Ádámnak is jó tanulási lehetőség, ha minél több versenyen navigál.

Az első spoiler, a jobb első sárvédő és az alsó lengőkarunk sérült a Vác Ralin. Ezeket kijavítottuk, az autó olyan, mint újkorában. Az új futóművünk kiválóan vizsgázott az előző futamon, úgyhogy az autóval minden rendben van.

Egyedül az ülésünk homologizációja járt le, de Wirtmann Feri barátom adott két ülést, amivel az idén tudunk menni, így elég lesz jövő tavasszal új ülést vennünk.

AIMG3810 (Large)

Nagyon örülök neki, hogy Budapesten rendeznek raliversenyt és hogy bent lesz a rajt a város központjában. Régen ez teljesen természetes volt. Sőt, a műjégpályán az utolsó jeges napon mindig autóversenyt rendeztek.

Nekem teljesen újak lesznek a pályák, Lábatlanon sem mentem még soha. Az időjárás lesz a verseny kulcsa. Historicban nem használhatunk versenygumit, ezért ha esik az eső, akkor az nagyon megnehezíti a dolgunkat.”

További információ: 
http://www.gaaloldtimermotorsport.eu/
http://www.opelgaal.hu/

 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program