Green Motorsport

Green Motorsport Lökhárító, rendszámkeret, de ki lesz a navigátor?

A historic E2 bajnoki címért száll harcba Plesz Márk az Ózd Rallyn. A Green Motorsport váltó és difi revízióval, valamint a lökhárító és a rendszámkeret kikozmetikázásával készítette fel a Lada 2105-öst. Már csak azt a nagy dilemmát kell eldönteni a verseny előtt, hogy a két kiváló navigátor, Dombai Szabolcs és Szabó Krisztián közül ki üljön a jobb 1-be. 

„Az autónk tökéletes állapotban várja az Ózd Rallyt – mondta Plesz Márk. – A váltót és a difit kellett átnéznünk, meg miután egy fél lassítót levittünk a célba, a rendszámkeret és a lökhárító is megsérült. Mind a kettőt kijavítottuk.

Zsírpapának megköszöntük a felnit és az esőgumikat, amiket a Mediterrán Rallyra kölcsönadott. Annyira beváltak, hogy ugyanolyan esőgumikat vettünk mi is, úgyhogy fel vagyunk készülve a vízre. Ennek ellenére most kivételesen jobban örülnék neki, ha nem esne. 

Plesz Márk
Fotó: Green Motorsport // Plesz Márk

Szoros versenyben vagyunk Tóth Giliékkel a bajnoki címért, ami óriási dolog a számomra. Emlékeszem, édesapám mindig megvette a rally évkönyveket, tavaly pedig mi is benne voltunk. Már ez hihetetlen dolog volt számomra, most pedig a bajnoki címért tudunk versenyezni, ráadásul ilyen erős ellenfél ellen, mint Giliék, elmondani nem tudom, milyen boldog vagyok. 

Éppen ezért vagyok nagy dilemmában. Szabó Krisztián, a Mediterrán Rallyn vezetett utoljára idén, úgyhogy be tudna ülni mellém navigálni. Nagyon sokat köszönhetek neki, sok mindent tanított meg nekem a rallyban. A szezont vele kezdtem, és jó lenne a sok segítséget úgy meghálálni, hogy vele leszek bajnok. 

Ugyanakkor Dombai Szabolcs, akivel a két pécsi versenyen mentem, szintén nagyon jó navigátor, szeretnék vele hosszabb távon is együtt versenyezni. Szabó Krisztián azt mondta, hogy ő mindenképpen ott lesz Ózdon és neki mindegy, hogy navigátorként vagy csapatvezetőként harcolunk a bajnoki címért, a lényeg az, hogy a Green Motorsport sikeres legyen. 

Fotó: Bittó Zsolt // Green Motorsport / Plesz Mark

Valószínűleg az utolsó pillanatban, az adminisztratív átvétel előtt fogom eldönteni, kivel indulok. 

Az Ózd Rally izgalmas lesz, még nem versenyeztem ezeken a pályákon. Azt sajnálom, hogy Baluék nem jönnek, velük mindig jókat vívunk, de ott lesz Zsírpapa, úgyhogy a hangulat garantált.“

A Green Motorsport együttműködő partnerei: Areus Zrt., Garrison Barber Shop és minden rally szurkoló.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.