Green Motorsport

Green Motorsport Lökhárító, rendszámkeret, de ki lesz a navigátor?

A historic E2 bajnoki címért száll harcba Plesz Márk az Ózd Rallyn. A Green Motorsport váltó és difi revízióval, valamint a lökhárító és a rendszámkeret kikozmetikázásával készítette fel a Lada 2105-öst. Már csak azt a nagy dilemmát kell eldönteni a verseny előtt, hogy a két kiváló navigátor, Dombai Szabolcs és Szabó Krisztián közül ki üljön a jobb 1-be. 

„Az autónk tökéletes állapotban várja az Ózd Rallyt – mondta Plesz Márk. – A váltót és a difit kellett átnéznünk, meg miután egy fél lassítót levittünk a célba, a rendszámkeret és a lökhárító is megsérült. Mind a kettőt kijavítottuk.

Zsírpapának megköszöntük a felnit és az esőgumikat, amiket a Mediterrán Rallyra kölcsönadott. Annyira beváltak, hogy ugyanolyan esőgumikat vettünk mi is, úgyhogy fel vagyunk készülve a vízre. Ennek ellenére most kivételesen jobban örülnék neki, ha nem esne. 

Plesz Márk
Fotó: Green Motorsport // Plesz Márk

Szoros versenyben vagyunk Tóth Giliékkel a bajnoki címért, ami óriási dolog a számomra. Emlékeszem, édesapám mindig megvette a rally évkönyveket, tavaly pedig mi is benne voltunk. Már ez hihetetlen dolog volt számomra, most pedig a bajnoki címért tudunk versenyezni, ráadásul ilyen erős ellenfél ellen, mint Giliék, elmondani nem tudom, milyen boldog vagyok. 

Éppen ezért vagyok nagy dilemmában. Szabó Krisztián, a Mediterrán Rallyn vezetett utoljára idén, úgyhogy be tudna ülni mellém navigálni. Nagyon sokat köszönhetek neki, sok mindent tanított meg nekem a rallyban. A szezont vele kezdtem, és jó lenne a sok segítséget úgy meghálálni, hogy vele leszek bajnok. 

Ugyanakkor Dombai Szabolcs, akivel a két pécsi versenyen mentem, szintén nagyon jó navigátor, szeretnék vele hosszabb távon is együtt versenyezni. Szabó Krisztián azt mondta, hogy ő mindenképpen ott lesz Ózdon és neki mindegy, hogy navigátorként vagy csapatvezetőként harcolunk a bajnoki címért, a lényeg az, hogy a Green Motorsport sikeres legyen. 

Fotó: Bittó Zsolt // Green Motorsport / Plesz Mark

Valószínűleg az utolsó pillanatban, az adminisztratív átvétel előtt fogom eldönteni, kivel indulok. 

Az Ózd Rally izgalmas lesz, még nem versenyeztem ezeken a pályákon. Azt sajnálom, hogy Baluék nem jönnek, velük mindig jókat vívunk, de ott lesz Zsírpapa, úgyhogy a hangulat garantált.“

A Green Motorsport együttműködő partnerei: Areus Zrt., Garrison Barber Shop és minden rally szurkoló.

Brilliant Driver Program

Brilliant Driver Program – Miért fontos a szezon előtti teszt? És miért kell belőle mindjárt három is?

Ahogyan a legtöbb sportban, a gokartozásban is fontos a szezon előtti alapozás. Éppen ezért készült a Brilliant Driver Program csapata három tematikus teszttel a szezonnyitóra. 

Három kategóriában négy versenyzővel áll rajthoz a Brilliant Driver Program – BDP Team – csapata az idei magyar és nemzetközi gokart bajnokságokban. 

Juráncsik Balázs tavaly a SeniorMax kategóriában versenyzett, idén pedig a váltós, DD2-ben áll rajthoz. 

Fally Marci második szezonját kezdi a JuniorMaxban, míg öccse, a tavalyi MiniMax magyar bajnok, Fally Markó egy kategóriával feljebb lép és ő is JuniorMaxban folytatja. Mindhárman a nemzetközi sorozatokra, elsősorban a Közép-Európai Rotax Max Challenge-re (CEE) koncentrálnak.

A BDP Teamhez idén csatlakozik a svéd Marcus Papp, aki a MiniMaxban áll rajthoz a magyar bajnokságban. 

Foto: Brilliant Driver Program // Fally Markó és Fally Marci JuniorMax gokartja készül a jesolói teszt első napján

„A gokartsportban is nagyon fontos az év eleji felkészülés – mondta Kurgyis Róbert, a BDP Team csapatvezetője. – A négy versenyzőnk közül hárman is kategóriát váltottak, ezért még alaposabban kellett felkészülnünk. 

Januárban Jesolóban kezdtünk. Itt szerencsénk volt az időjárással, hiszen a vizes pálya kisebb erőkifejtést igényelt a versenyzőktől, így könnyebben tudtak tanulni. 

Ezt követte egy kecskeméti teszt, amit kifejezetten azért iktattunk be, hogy a száraz aszfalton komolyabb erőnléti tréninget tartsunk versenyzőinknek. Komoly fitness programjuk van, de a gokartversenyzés olyan speciális izomzatot igényel, amelyeket szinte csak a gokartozással lehet megszerezni. 

A harmadik tesztünk ismét Jesolóban volt, egy héttel a CEE Bonus Cup versenye előtt. Itt már a felkészülés utolsó fázisában voltunk. Több beállítást próbáltunk ki mindegyik gokarton. Fontos ilyenkor, hogy a stopper mellett a versenyzők visszajelzésére is hagyatkozzunk. Az egész programot úgy állítottuk össze, hogy a nap végére mindig volt előrelépés. A háromnapos teszt végén pedig mind a négy versenyzőnk elégedetten, motiváltan szállt ki a gokartból. 

Fotó: Brilliant Driver Program // Juráncsik Balázs idén váltott DD2-es kategóriára

Juráncsik Balázs szép fokozatosan fejlődött és vele úgy gondolom, hogy DD2-ben akár a győzelemért is harcba szállhatunk. 

Fally Marci és Markó is sokat léptek előre. Két nagyon tehetséges fiatalról van szó. Marci egyre szebben vezet a JuniorMaxban. Markónak tavaly sikeres éve volt a MiniMaxban, idén nagy falat lesz neki a JuniorMax, de komolyan fejlődik. Az időmérőn mindenképpen jó teljesítményt várok mind a kettőjüktől. Velük a folyamatos fejlődés a célunk. 

Marcus Papp a két jesolói teszten volt velünk. Ő a svéd bajnokságban indult korábban. Sokat kell még tanulnia, de nagyon intelligens és eltökélt versenyzőről van szó, akin látszik, hogy rettenetesen akar fejlődni. Minden bemeneten jobb és jobb lett. Ő még két kecskeméti teszten fog részt venni, a magyar bajnokság előtt. 

Brilliant Driver Program
Foto: Brilliant Driver Program // Kurgyis Róbert csapatvezető az előzési pontokat magyarázza Marcus Pappnak

Jesolóban a BDP csapatot erősített Bors Bertold, aki tavaly DD2-ben ért el szép eredményeket a Grand Finalsen. Ezúttal nem versenyzőként, hanem szerelőként és coachként szerepelt. A Brilliant Driver Programban szeretnénk komplex versenyzőket nevelni, ennek volt a része, hogy Berti most egy másik feladatkörben mutatkozott be. Nagyon jól végezte a munkáját és bízunk benne, hogy minél hamarabb láthatjuk őt versenyző overallban is.

Foto: Brilliant Driver Program // A csapat motormérnöke, Kurgyis Zsolt és Bors Berti, bajnok gokart versenyző, aki ezúttal szerelőként segítette a csapatot

Nagy öröm volt a számunkra, hogy amíg a BDP Team Jesolóban tesztelt, addig a Brilliant Driver Program versenyzője, Krózser Menyhért kiválóan szerepelt a WSK Super Master Series-en Franciacortában. Ezúton is gratulálunk neki.“ 

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

A BDP Team idei első versenye február 23–25-e között lesz Jesolóban, ahol Juráncsik Balázs (DD2), Fally Marci (JuniorMax) és Fally Markó (JuniorMax) állnak rajthoz a CEE Bonus Cupon.