Green Motorsport: Plesz Márk idén a nézőknek autózik

Komoly tervekkel vág neki a Green Motorsport mindkét versenyző párosa Plesz Márk és Dombai Szabolcs, valamint Szabó Krisztián és Szabó Kitti az idei Országos Historic Rallybajnokságnak. A télen alapos felújításon átesett két Gruppe A-s Lada 21074-essel kizárólag a nézőknek szeretnének autózni, amit először a Crumerum–Nyerges Rallyn bizonyíthatnak. 

„Már majdnem készen vagyunk – büszkélkedett Plesz Márk. – Mind a két autót szétszedtük a télen, alaposan kilakatoltuk őket. Aki követte a pályafutásunkat, az tudhatja, hogy bőven volt dolgunk.  

Egy nagyon kedves barátunk segített a fényezésben, aki annakidején még Cigány Zsiguliját is fújta. Képzelhetitek, mennyit sztoriztunk. Talán egy kicsit tovább is tartott a versenyautók fényezése, de legalább jól éreztük magunkat. 

Az én autóm kapott egy fejlesztést, egy új lámpatartót. A három lámpasor megmaradt, csak esztétikusabban és könnyebben szerelhetően helyezzük fel. 

Le is kellett vizsgáztatni. Legnagyobb bánatomra megkapta a traktorjelzést, a piros rendszámot, ami borzalmasan néz ki, de hát ez van. 

Fotó: Green Motorsport // Plesz Márk

Nagy öröm számunkra, hogy ebben a nem könnyű helyzetben a partnereink, az Aerus Zrt és a Garrison Barber Shop megmaradtak, sőt két új partnerünk is lett a Guminor és a Gyorsanklimat.hu. Utóbbi érdekessége, hogy nekik is zöld a színük, úgyhogy igazi Green Motorsport családtagok lettek. 

Tavaly komoly versenyben voltunk Tóth-Giliékkel a bajnoki címért, idén viszont egy kicsit taktikát váltunk és szeretnénk mind a ketten a nézőknek autózni. 

Hatalmas szeretetet kapunk tőlük. Tavaly, amikor leszakadt a csomagtartónk, kiabáltak, hogy nem baj, csak menjetek, nyomjad neki. Amikor kitoltak minket a srácok az árokból, megtiszteltetésnek vették, hogy hozzáérhettek a versenyautóhoz. De említhetném a Zemplén Rallyt is, amikor Ostberggel szemben szervizeltünk és ötven–hatvan ember szurkolt nekünk, hogy a két autót lábra tudjuk állítani, mert hát ki esik be a szezon utolsó futamán, ha nem mi, a Green Motorsport két ásza. 

Fotó: Green Motorsport // Plesz Márk

Kis csapat vagyunk, de nagyon sok olyan ember vesz körül minket, akiknek a rally az élete. Szeretnénk nekik és a szurkolóknak is megköszönni, hogy ilyen környezetben, ilyen hangulatban versenyezhetünk. 

A Nyerges Rally előtt is éjszakáztunk, de mindent megér, hogy ott lehetünk. Köszönjük, ha jöttök és szurkoltok, nem csak nekünk, hanem az egész mezőnynek.“

A Green Motorsport együttműködő partnerei: Areus Zrt., Garrison Barber Shop, Guminor, Gyorsanklimat.hu, Kanyik Motorsport, valamint minden rally szurkoló.

Csomós Mixi

Csomós Mixi: Újra kölcsönadjuk Atit

A Győr Rally után a Rally Hungaryn is rajthoz áll Csomós Mixi elválaszthatatlan társa, Nagy Attila. A rutinos navigátor ezúttal a szintén Hungarian Motorsport Academy (HMA) versenyző Hangodi Bendegúzt segíti ki a szezonzáró rally Európa-bajnoki futamon a Peugeot 208 Rally4-ben. 

„Nagy Attila a Kanári-szigetek Rallyn navigált utoljára Csomós Mixinek, de azóta is elengedhetetlen része a csapatunknak – mondta Szabó Krisztián csapatvezető. – Minden versenyen ott van velünk, változatlanul ő készíti a ‘team plant’, hogy kinek, mikor mi a feladata, és verseny közben is sokat segít (Csomós) Mixinek és (Bán) Vityának. 

A Rally Hungary lesz Csomós Mixi pályafutásának legfontosabb versenye, ezért Ati segítségére is számítottunk. Azonban a HUMDA-tól megkerestek minket, hogy a HM Academy társunkat, Hangodi Bendegúzt ki tudjuk-e segíteni Atival, mint kölcsönnavigátorral. 

Mivel mi is sok segítséget kaptunk a HM Academytől, és a programnak az is része, hogy a benne szereplők segítsék egymást, Mixivel és Atival közösen úgy döntöttünk, hogy a Győr Rally után újra kölcsön adjuk Atit. 

Szerintem neki is jó lehetőség lesz, hogy autóba üljön, akár tanuljon és nagyon bízom benne, hogy egy tehetséges fiatal versenyző, Hangodi Bendegúz pályafutását is segíteni tudjuk.“

Fotó: Csomós Mixi // Nagy Attila

Nagy Attila ugyan nem így tervezte október első hétvégéjét, de örül a kihívásnak, amit a rá jellemző komolysággal kezel. 

„Tényleg nem terveztem, hogy a Rally Hungaryn versenyautóba ülök, de örülök a lehetőségnek – mondta Nagy Attila. – Tudom, hogy Mixinek nagyon fontos ez a verseny, hiszen hazai pálya és Vityával nagyon jó lendületben vannak, ezért az eredeti terv az volt, hogy amiben csak tudom, segítem őket.

Ugyanakkor nagyon nagy megtiszteltetés a HUMDA felkérése, hogy Hangodi Bendegúznak navigáljak. Őt nagyon céltudatos, a korához képest rendkívül komoly embernek ugyanakkor nagyon jó fej srácnak is tartom. 

A Peugeot Kupában tavaly kimagasló eredményt ért el. Idén kezdte az Eb-programot, ami nem könnyű feladat. Mi Mixivel tudnánk erről mesélni. Beni most abban a stádiumban van, mint mi egy évvel ezelőtt, úgyhogy remélem a tapasztalatommal tudok lendíteni rajta egyet. Szerintem a legfontosabb feladatunk az lesz, hogy élvezzük a versenyt. Ha ez megvan, akkor az eredmény is meglesz. 

Természetesen a rajtig szeretném segíteni Mixiék felkészülését is, a team plant most is én készítem. Kicsit furcsa lesz egyszerre két csapatnak is, de ez egy olyan feladat, amivel szívesen megbirkózom. 

Még egy belső információt hadd osszak meg a szurkolókkal. Amikor végleg eldöntöttük, hogy belevágunk, akkor a menedzserünk, Szabó Krisztián megkért, hogy hadd hívja fel ő Benit. Ugyanis mindig ráhárul, hogy ha valakivel rossz hírt kell közölni, most hadd közöljön egyszer egy jót is. 

Remélem, hogy sokan jönnek ki a versenyre és szurkolnak Mixiéknek meg egy kicsit nekünk is.“

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém