Gyöngyösi a célban, pacsi Neukirchnernek

Jó formában érkezett Gyöngyösi Marcell és Kollár Károly a Mecsek Rallyra, ahol a Rally 2-es értékelés 13-as kategóriájában nyerniük kellett volna az év végi harmadik helyhez.

A negyedik gyorsasági után vezették is a kategóriát, aztán a szokásos módon egyik kalandból a másikban keveredtek, hiszen egyszerre kaptak defektet és ment el az Opel Astra világítása a sötétben.

„Nagyon jó verseny volt – lelkendezett Gyöngyösi. – Trefort pusztán és Pécsváradon olyan sárban mentünk, amilyenben még soha. Előfordult, hogy már féktávot kellett volna venni, de az autó négy kerékkel csúszott az út széle felé. Nagyon élveztük.

A negyedik gyorsasági után vezettük a kategóriát, de az ötödiken defektet kaptunk, aztán hirtelen elment a lámpasorunk. Nem vagyok egy félős versenyző, de azért ott kapaszkodtam a kormányba rendesen.

Etapon kicseréltük a kereket, megcsináltuk a lámpasort, de az utolsó gyorson megint elment. Karcsi végig a biztosítékot nyomkodta, hol láttunk, hol nem. Ezért vissza kellett venni a tempóból, és végül harmadikok lettünk.

Nagyon élveztük a versenyt, a cél előtt volt egy hosszabb gyűjtőnk, ott jót bandáztunk az ellenfelekkel. Jó volt újra versenyen látni Neukirchner Andrist, hatalmas pacsi neki, hogy a balesete után itt volt.

Ez nekünk többet ért, mint a bajnoki harmadik hely.

Köszönjük mindenkinek, aki az idei szereplésünket lehetővé tette, a szurkolást. Voltak az idén nehéz pillanataink és nagyon jól esett, hogy sokan akkor is mellettünk álltak. Hamarosan újra találkozunk.“

A Gyöngyösi–Kollár páros együttműködő partnerei:

Siraprint, Digitalway Hungary, 24H, Valemix Kft., Mobile Cafe, Grancars Kft. Tordasi Élményfalu, Flexorg, Cablework, „Technogen”, Danica cukrászda, SELIX, Jurásek Kft., Kollár és társa Kft,. KFöld-Tech, Hotel Silvanus, CAPLAND, Edike Relax, CELI, Razor Telekom, Smart 19 Zrt, Cardex, Standox, ARD Color, Prime Telekom, Lodzsa Kft., Fishing Time, Meizu, DeMész Bau Kft., Ben-Ád-Tech Bau Kft., FONBAU Kft. 

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.