Gyöngyösi: Miskolc tartozik nekünk!

Miskolc Rali előzetes – 2019. április 25.

A dobogót célozza megy Gyöngyösi Marcell és Kollár Károly a rali 2 13-as kategóriájában a Miskolc Ralin. A szezonnyitó Eger Ralin mutatott formájuk alapján erre minden esélyük megvan, hiszen ott az utolsó gyorsaságiig a kategória második helyén álltak, egészen addig, amíg az Opel Astra fékhibája miatt fel nem kellett adniuk a versenyt. Most érhető módon, az élmények mellett pontokat is szeretnének gyűjteni.

„A fékhibát megoldottuk, a szokásos módon az utolsó pillanatban, de kész lett az autó, úgyhogy most tökéletes állapotban van, de minden verseny előtt ezt gondoljuk róla – nevet Gyöngyösi. – Nehéz versenyre számítok, de akkor jó egy verseny, ha meg kell küzdeni vele. Az elmúlt három évben nem volt szerencsénk, egyszer beestünk, aztán műszaki hibáink voltak, úgyhogy Miskolc tartozik nekünk egy problémamentes versennyel.

A sátai gyorsaságit nagyon várom, az az egyik kedvencem, bármilyen formában is rendezik. Lyukóbányán át kell menni, de Mályinka megint csak iszonyatosan jó. Bükkszentkereszt legendás pálya, ami az egyik legnagyobb feladat lesz a versenyen. Ez a gyorsasági nem sok hibázási lehetőséget enged.

Nagyon szeretnénk célba érni és a dobogón végezni. Egerben rosszul esett a műszaki hiba az utolsó pillanatban. Ezt most szeretnénk feledtetni, a pályákon jót szaladni, a szervizparkban enni egy rántott húsos szendvicset, aztán a nap végén felállni a céldobogóra, jó alaposan feltöltődni, hogy legyen miről beszélnünk a következő hetekben.

Az ellenfeleinknek üzenem, hogy náthás vagyok, így ha az ő orrukat nem is, de a sajátomat biztosan ki fogom fújni. Találkozunk Miskolcon!“

A Gyöngyösi—Kollár páros együttműködő partnerei:

Novala-Net, Central Phone, Siraprint, Digitalway Hungary, Fúzió Telekom, 24H, FÉSZ Zrt.,Valemix Kft., Mobile Cafe, Grancars Kft. Tordasi Élményfalu, Flexorg, Cablework, “Technogen”, Wayteq, Danica cukrászda, SELIX, Red-Solutions, DSZK Telekom, Jurásek Kft., Kollár és társa Kft,. KFöld-Tech, Hotel Silvanus, CAPLAND, BP Shop, RISKA, Edike Relax, CELI 

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program