Gyöngyösi: Miskolc tartozik nekünk!

Miskolc Rali előzetes – 2019. április 25.

A dobogót célozza megy Gyöngyösi Marcell és Kollár Károly a rali 2 13-as kategóriájában a Miskolc Ralin. A szezonnyitó Eger Ralin mutatott formájuk alapján erre minden esélyük megvan, hiszen ott az utolsó gyorsaságiig a kategória második helyén álltak, egészen addig, amíg az Opel Astra fékhibája miatt fel nem kellett adniuk a versenyt. Most érhető módon, az élmények mellett pontokat is szeretnének gyűjteni.

„A fékhibát megoldottuk, a szokásos módon az utolsó pillanatban, de kész lett az autó, úgyhogy most tökéletes állapotban van, de minden verseny előtt ezt gondoljuk róla – nevet Gyöngyösi. – Nehéz versenyre számítok, de akkor jó egy verseny, ha meg kell küzdeni vele. Az elmúlt három évben nem volt szerencsénk, egyszer beestünk, aztán műszaki hibáink voltak, úgyhogy Miskolc tartozik nekünk egy problémamentes versennyel.

A sátai gyorsaságit nagyon várom, az az egyik kedvencem, bármilyen formában is rendezik. Lyukóbányán át kell menni, de Mályinka megint csak iszonyatosan jó. Bükkszentkereszt legendás pálya, ami az egyik legnagyobb feladat lesz a versenyen. Ez a gyorsasági nem sok hibázási lehetőséget enged.

Nagyon szeretnénk célba érni és a dobogón végezni. Egerben rosszul esett a műszaki hiba az utolsó pillanatban. Ezt most szeretnénk feledtetni, a pályákon jót szaladni, a szervizparkban enni egy rántott húsos szendvicset, aztán a nap végén felállni a céldobogóra, jó alaposan feltöltődni, hogy legyen miről beszélnünk a következő hetekben.

Az ellenfeleinknek üzenem, hogy náthás vagyok, így ha az ő orrukat nem is, de a sajátomat biztosan ki fogom fújni. Találkozunk Miskolcon!“

A Gyöngyösi—Kollár páros együttműködő partnerei:

Novala-Net, Central Phone, Siraprint, Digitalway Hungary, Fúzió Telekom, 24H, FÉSZ Zrt.,Valemix Kft., Mobile Cafe, Grancars Kft. Tordasi Élményfalu, Flexorg, Cablework, „Technogen”, Wayteq, Danica cukrászda, SELIX, Red-Solutions, DSZK Telekom, Jurásek Kft., Kollár és társa Kft,. KFöld-Tech, Hotel Silvanus, CAPLAND, BP Shop, RISKA, Edike Relax, CELI 

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.