Győzelem és tanulság

 • Bruck, 2017. április 2.
 • Morva Kupa
 • Fodor Géza, DD2 Master 1. hely
 • Krózser Menyhért, Micro Max 12. hely

Fodor Géza uralta a mezőnyt a DD2 Mastersben, Krózser Menyhért pedig nem mindennapi versenyszituációkat élt meg Micro Maxban.

Felkészülési versenynek szánta az MHH Kart Team a Morva Kupa brucki fordulóját. Két héttel később ugyanis itt rendezik a CEE második futamát és mivel a télen új aszfaltborítást és részben új rázóköveket kapott a pálya, érdemes volt a megváltozott körülményekkel megismerkedni.

A csapat frontembere, Fodor Géza kiválóan teljesített, hiszen mind a három futamot megnyerve a DD2 Masters mezőny első helyén végzett. A junior versenyző, Krózser Menyhért számára nem úgy alakult a hétvége, ahogy tervezte, de számos olyan versenyszituációt élt át, amelyeket a legjobb egy nem bajnoki futamon megtapasztalni. Így, ha az eredmény ezúttal el is maradt, mindenképpen hasznos volt a verseny.

„Nagyon jó teszt volt a hétvége – mondta Fodor Géza. – Két hét múlva Bruckban versenyzünk a CEE-n, és mindig számít, ha friss pályaismerettel érkezel egy versenyre. A télen ráadásul újra aszfaltozták a pályát, néhol szélesebb lett, javarészt kicserélték a rázóköveket is, amitől megváltozott a karaktere. Hasznos volt ezzel megismerkedni, bár az időjárási körülmények és az aszfalt felgumizása sem lesz ugyanolyan, mégis egy jó alapbeállítással utazhatunk a bajnoki futamunkra.

A verseny jól sikerült, az időmérőn második lettem, a három futamot pedig megnyertem, így összesítettben is az élen végeztem. Sajnos az idén nem olyan erős a Morva Kupa mezőnye, de a győzelem, az mindig győzelem és a hasznos tapasztalatok mellett az eredménynek is örülök.”

Krózser Menyhért számára sokkal inkább hullámvasút volt a verseny, amelyen édesapja, Krózser Menyhért senior ezúttal nem csak csapatvezetőként, hanem szerelőként is bemutatkozott.

„Tapasztalatszerzés volt a célunk a versenyen, ami végül is sikerült – mondta Krózser senior. – Menya az időmérőn ötödik lett, de az első futamon kilökték és az utolsó helyre esett vissza. A második futamban a 12.-ről feljött a hatodik helyre. A harmadik futamban pedig már éppen elkapta volna az üldözőbojt, amikor túlságosan is megtámadta a sikán kijáratát, megforgott és a 10. helyre esett vissza.

Eredmény szempontjából nem ez volt a legjobb hétvégénk, de tapasztalatszerzésre nagyon jó volt. Akár arra, hogy hogyan lehet az utolsó helyre visszaesve, hideg fejjel felzárkózni, akár pedig arra, hogy meddig feszegetheti az ember a saját határait. Remélem, két hét múlva, a bajnoki futamon eredményesebbek leszünk.”

EREDMÉNYEK

Fodor Géza, DD2 Masters:

 • Résztvevők: 17
 • Végső helyezés: 1.
 • 3. futam: 1.
 • 2. futam: 1.
 • 1. futam: 1.
 • időmérő: 2.
 • warm up: 1.

Krózser Menyhért, Micro Max:

 • Résztvevők: 12
 • Végső helyezés: 12.
 • 3. futam: 10.
 • 2. futam: 6.
 • 1. futam: 12.
 • időmérő: 5.
 • warm up: 6.

A VERSENY HIVATALOS EREDMÉNYE:

https://speedhive.mylaps.com/Events/1373195

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft., Marvin Watches, R-M professzionális festékek

További információ:

www.facebook.com/menya.hu

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért világbajnokok ellen bizonyított

Soha sem kellett még ennyi világ-, Európa- és olasz bajnok ellen bizonyítania Krózser Menyhértnek, aki pályafutása legerősebb mezőnyébe csöppent a WSK Super Master Series harmadik fordulóján. A Brilliant Driver Program versenyzője azonban cseppet sem illetődött meg, az időmérő csoportjában egy 5. hellyel tette le a névjegyét.

﹡ WSK Super Master Series – 3. futam, Franciacorta (Olaszország), 2024. február 16–18.

A KZ kategória a gokartversenyzés csúcsa, ahol nem ritka, hogy valaki akár húsz év tapasztalattal is versenyezzen. Éppen ezért szokták a kategóriát két csoportra, KZ-re és KZ2-re osztani. Előbbiben a rutinos, eredményes versenyzők indulnak – például a korábbi KZ2-es világ- és Európa-bajnokok –, míg a KZ2-t alapvetően utánpótlás kategóriának szánják. Ritkán versenyez egy mezőnyben a KZ és a KZ2, azonban ahol ezt megteszik, ott igazi tűzijátékot láthatnak a szurkolók.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

Ez történt Franciacortában, a WSK Super Master Series harmadik futamán, ahol rekordszámú, 85 fő nevezett KZ2-be (ez volt az összevont kategória neve). De nem csak sokan voltak, hanem erősek is, hiszen szokatlan módon több egykori világ-, Európa és olasz bajnok is rajthoz állt.

Krózser Menyhért, ahogyan megszokhattuk tőle, örült a kihívásnak és hogy a gokartversenyzés legjobbjaival mérheti össze tudását. Az időmérőn alaposan oda is tette magát és csoportjában 5., míg összesített értékelésben 15. lett.

Az előfutamok során kuplunghibával küzdött, ami miatt a rajtjai nem voltak tökéletesek, ennek ellenére három top 9-es eredményt ért el. A második előfutamban azonban kilökték, így ott utolsó helyen végzett. Ez eléggé rányomta a bélyegét a további szereplésére, hiszen ennek az egy mozzanatnak köszönhetően 15 helyet veszített az előfutamok során és a 29.-en jutott tovább.

Az elődöntőben és a döntőben fékhiba hátráltatta ugyan, de így is mind a kétszer – ahogy már megszokhattuk tőle – javított a pozícióján és végül a 25. helyen fejezte be a döntőt.

Fotó: Brilliant Driver Program // Krózser Menyhért

„Ez volt a legerősebb mezőny, amiben valaha versenyeztem – mondta Krózser Menyhért. – A franciacortai pályát ismerem és szeretem is, nagyon készültem erre a hétvégére.

Az időmérő jól sikerült. Ennyi világ- és Európa-bajnok között a 15. helyezés szerintem nagyon jó eredmény. Főleg, ha belegondolsz abba, hogy volt olyan ellenfelem, aki már akkor ebben a kategóriában versenyzett, amikor én elkezdtem gokartozni. Gondolhatod, hogy mekkora rutinjuk van, de éppen ezért volt nagy kihívás ellenük versenyezni.

Nagyon bosszantott, amikor a második előfutamban kilöktek, egy teljesen érthetetlen manőverrel. Ezzel sokat buktam, ha olyan eredményt tudtam volna elérni, mint a többi előfutamon, akkor a 14–15. helyen juthattam volna tovább.

Az előfutamokon kuplung problémám volt, ami a rajtnál hátráltatott, vasárnap pedig a fék nem működött rendesen.

Mindent egybevetve, úgy érzem, hogy a hétvégéből kihoztam a lehető legtöbbet, iszonyúan sokat lehet fejlődni ilyen ellenfelek között, ilyen harcias környezetben. Két hét múlva még jobb leszek.“

A WSK Super Master Series március 1–3-a között zárul Krózser Menyhért egyik kedvenc pályáján, Sarnóban.

Krózser Menyhért, BDP Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 85
Időmérő csoport: 5.
Időmérő: 13.
CE előfutam: 8.
CD előfutam: 34. (baleset miatt kiesett)
AC előfutam: 7.
BC előfutam: 9.
Előfutamok összesített: 29.
A Elődöntő: 14.
Elődöntő utáni összesített: 27.
Döntő: 25.

A Brilliant Driver Program együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program