Ha csendben maradt volna…

Elég érdekes nyilatkozatott tett Olivier Quesnel, a Citroën Racing vezetője a wrc.com-on:

„A tavalyi évről azt mondhatom, hogy a Ford csak egy versenyt nyert rendes körülmények között, Finnországban. Görögországban Seb kicsúszott. Lengyelországban problémánk volt, Ausztráliában megbüntettek. Finnországban kikaptunk, ez tény” – nyilatkozta Quesnel.

Érdekes, nem?

Mert én eddig úgy tudtam, hogy a versenyt rendes körülmények között az nyeri, aki a végén (a büntetésekkel együtt) a legrövidebb idő alatt teljesíti a távot. Legalábbis valami ilyesmi szerepel a versenykiírásban.

Persze az egy versenyen nem nevezhető rendes körülménynek, ha valaki kicsúszik. Mert az ugye már nem is rendes versenyző. És hát ha Hirvonen nem csúszik ki egy versenyen, Loeb viszont igen, akkor ki volt jobb azon a versenyen?

Ha egy csapatnak gondja van, az sem rendes körülmény persze. Az viszont tény, hogy ha valaki kicsúszik, kihagy négy gyorsaságit, és úgy csatlakozik újra a versenyhez, akkor az tényleg nem rendes körülmény. A rali eredeti szabályai szerint Loebnek Lengyelországban csomagolnia kellett volna, és viszlát pontszerzés, és ezzel együtt viszlát világbajnoki cím. Ha valaki kihagy négy gyorsaságit és úgy végez a hetedik helyen, az számomra tényleg nem rendes körülmény, ezzel egyet értek.

De a legkevésbé rendes körülmény az, hogy ha egy autót nem olyan alkatrésszel szerelnek, ami homológ. Lehet vakarózni, hogy jaj hát, rossz fényképet küldtünk az FIA-nak, és hát hogy ez az alkatrész nem jelentett előnyt. Homológ volt az alkatrész Loeb autójában az Ausztrál Ralin? Nem. Hát akkor megint csak viszontlátásra. És örüljön a Citroën, hogy nem zárták ki a komplett csapatot a versenyből.

Quesnel nem említette meg a Szardínia Ralit, ahol Loeb két perc büntetést kapott, mert úgy ment gyorsaságin, hogy navigátorának, Daniel Elenának nem volt bekapcsolva a biztonsági öve. Vagyis Loeb veszélyeztette navigátora életét, amiért megint csak nem lett volna túl súlyos büntetés, ha kizárják. Mellesleg azt a versenyt is Ford nyerte, és szegény Latvala nem tehet róla, hogy a Citroën versenyzői addig bénáztak, amíg nem tudtak vele lépést tartani. Talán meg kellett volna állnia a gyorsaságin, bevárni Loeböt, hogy újra kezdjék a versenyt, mert akkor az normális körülmény lett volna?

Szóval lefordítva Quesnel szavait, ha a versenyző vagy a csapata bénázik, akkor az nem normális körülmény. Én ezzel sem értek egyet. A versenyző, a navigátora és a csapata is hibázhat. Még ha Loebről és a Citroënről is van szó. A rali erről szól. Aki kevesebbet hibázik, az nyer a végén.

Amellett, hogy minden tiszteletem Olivier Quesnelé és Sébastien Loebé is – és egy szóval sem vitatom, hogy megérdemelten lettek világbajnokok – ez a nyilatkozat csak arra volt jó, hogy emlékeztesse a világot, mennyit is hibázott tavaly a Citroën és Loeb. És hogy mennyire az FIA jóindulatán múlt az, hogy Loeb tavaly világbajnok lett, mert ha a nem homológ alkatrész miatt kizárják őket Ausztráliában, akkor most Hirvonen lenne a világbajnok, és akkor aztán lehetne magyarázkodni, hogy mi volt normális körülmény.

Persze azért nem gondolom, hogy Quesnel sem rossz fiú, lenne, de ebben az esetben bölcsebben tette volna, ha hallgat.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program