Turi Tamás

Hatalmas a boldogság – Turi Tamással debütál a Toyota GR Yaris

Újra összeáll a 2004-es bajnok páros Turi Tamás és Kerék István a GR Motorsport által fejlesztett Toyota GR Yaris bajnoki premierjére, az Ózd Rallyra. 

A nevezési zárlat után derült ki, hogy Szauer Gergő nem tud rajthoz állni az Országos Rallybajnokság hatodik futamán. A GR Motorsport azonban ezen a versenyen szeretné először éles körülmények között bevetni a Toyota GR Yarist. Így hat nappal az Ózd Rally előtt új versenyezőt kellett találni. Ennek személyén sokáig nem gondolkodtak, mindenki Turi Tamásra szavazott. 

Így újra összeállt a 2004-es bajnok csapat Turi Tamással és Kerék Istvánnal sőt, Kokovai Klárával, aki 18 évvel ezelőtt csapatvezető volt és most is sokat segített a háttértben. 

Fotó: GR Motorsport // Turi Tamás

„Pénteken hívott fel Klárika, hogy rám gondoltak. Mondtam, hogy jó, de nincs sportorvosim, licencem, lejárt az overallom, a sisakom. Azzal ne törődjek, csak menjek. Jó, akkor megyek, válaszoltam“ – nevetett Turi Tamás. 

„A viccet félretéve, nagy megtiszteltetés, hogy én vezethetem a Yarist az első bajnoki futamán. Nem gondolkoztam ilyesmiben, de egyre jobban tetszik, hogy újra versenyezhetek. A jövő héten tesztelünk, akkor majd kiderül, mennyire öregedtem meg.“

„Semennyire – veszi át a szót Kerék István, aki Szauer Gergő mellett már többször ült a Yarisban előfutóként és tesztversenyen is. – Nagyon szomorú voltam, amikor megtudtam, hogy Gergő nem tud indulni. Jaga (Jagadics Gábor, a GR Motorsport tulajdonosa) megkérdezte, szerintem ki menjen az autóval. Mondtam, hogy Turi. 

Kikérte még pár ember véleményét, mindenki ugyanezt mondta, úgyhogy ő is rábólintott. Tomi már lassan tíz éve nem indult bajnoki futamon, de senki se gondolja, hogy be van rozsdásodva. Szerintem ugyanolyan tűz van benne, mint amikor bajnokok lettünk.

Hatalmas boldogság számomra, hogy Tomi előkerült, újra autóba ül és hogy itt lesz velünk Klárika is. Amikor hétfőn feljöttek, hogy megbeszéljük a versenyt, ugyanazt éreztem, mint 2004-ben. Szerintem nagyon jók leszünk Ózdon.“

Fotó: GR Motorsport // Turi Tamás

Ezt erősítette meg Jagadics Gábor, a GR Motorsport tulajdonosa is. 

„Sajnálom, hogy Szauer Gergő nem tud indulni ezen a versenyen, ugyanakkor örülök neki, hogy egy abszolút bajnok párossal debütál a GR Yaris a magyar bajnokságban. 

Az autó most állt össze úgy, hogy éles versenyen is be tudjuk vetni. A szekvenciális váltó még nem érkezett meg hozzá, és a hűtés sem végleges, de ez utóbbi ilyen hűvös időjárás mellett nem okoz hátrányt. 

Nincs elvárás Turi Tomi és Kerék Pisti felé. Élesben fogunk versenyezni, de azért ez még mindig egy tesztverseny, amin a legfontosabb, hogy célba érjünk és minél több adatunk, információnk legyen az autóról. 

Izgalommal várjuk a GR Yaris első versenyét és remélem, a szurkolóknak is örömet fogunk okozni vele.“

Wirtmann Ferenc

Wirtmann: Kuplung, szuperrally, de így is élveztük

Kalandos versenye volt Wirtmann Ferencnek és Kerekes Józsefnek a Salgó Rallyn. Az Országos Historic Rallybajnokság második futamán az első öt szakaszt megnyerték és vezették a versenyt, amikor elromlott a Ford Escort Mk II-es kuplungja, így a napi utolsó szakaszt ki kellett hagyniuk. Szombaton szuperrallyval visszaálltak, de a kihagyott gyorsasági miatt annyi büntetést kaptak, hogy az abszolút értékelésben a nyolcadik, D csoportban pedig az ötödik helyre tudtak felkapaszkodni.

Jó versenyt ígért Wirtmann Ferenc a Salgó Rallyra és a műszaki hibájuk ellenére is azt gondolja, nem tévedett az előrejelzéssel. 

„Tényleg jó verseny volt, jó pályákkal – mondja. – Ceredet nem kell bemutatni, az egyik legjobb magyar gyorsasági. Kazár rettentő gyors, bár most megnövelték a hosszát. A másik két pályát Katalinaknaként ismerjük. Elég durva, de igazi rally gyorsasági. Sok volt a murvafelhordás, a sár, verseny közben is esett az eső, mégis kevés defekt volt. Mi Jotival nagyon élveztük a pályákat. 

Az első öt gyorsaságit megnyertük, de már az elején probléma volt a kuplunggal, nem emelt ki. A hatodik szakaszon nem mertünk elrajtolni, mert ha bent maradunk a pályán, akkor vége a versenyünknek. Inkább bementünk a szervizparkba, ahol kicseréltük a kuplungot, így másnap folytatni tudtuk a versenyt.“

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

A szuperrallyt azonban a historic szabálya komolyan bünteti. 

„A historic sajátos szabálya szerint, ha ez első nap kiesel, akkor az addigi eredményeidet törlik és a kategória utolsó idejét kapod, plusz kihagyott gyorsaságinként öt percet – vette át a szót Kerekes Joti. – Ez nekünk összességében több mint 15 perc büntetést jelentett, de legalább versenyben maradtunk. Mivel szuperrallyztunk, a megszerzett pontjainkat is felezik, így számításaink szerint három pontot kaptunk, ami még mindig több, mint ha kiesetünk volna.“

A verseny második napján, szombaton így már nem kellett sietnie a párosnak és előkerültek a használt gumik is. 

„Előszedtük az összes kopott gumit, amit egyébként versenyre már nem raktunk volna fel, és elhasználtuk őket – mondta Wirtmann. – Zagyvarónát mind a háromszor megnyertük. Szuhára nem voltak jók a széles gumik, de mivel gyakorlatilag nem számított az időeredményünk, fent hagytuk őket és azzal mentünk. Ott mind a kétszer kikaptunk. 

Fotó: Sári Péter // Wirtmann Ferenc

Abszolútban 8., D csoportban 5., D3-as kategóriában pedig 4.-ek lettünk. Ennyit tudtunk kihozni a versenyből. A Mecsek Rally előtt át kell néznünk a kuplungot és a hidraulikát is. Amint megvan a hiba oka, tudjuk orvosolni. Remélem, a másik magyar klasszikus versenyen, Pécsen az eredményünk is jobb lesz. De ha csak annyira élvezzük Jotival, mint a Salgót, akkor már elégedettek leszünk.“ 

A Textura Sport Club partnerei: Grawe Életbiztosító Zrt., Textura Zrt., Valvoline és Sonax