Hideg Ádám

Hideg Ádám a Vezúv tövében versenyez

Pár nappal az Európa-bajnokság tesztje után újra éles körülmények között mérkőzhet meg Hideg Ádám, a WSK Super Master Series harmadik futamán, a Nápoly közeli Sarnóban. Az időjárás egyelőre kiszámíthatatlannak tűnik, de pont ez az erőssége a HUMDA Academy 15 éves versenyzőjének. 

Két észak-olaszországi helyszín után ezúttal délen, Nápoly és a Vezúv közelében folytatódik a négyfutamos WSK Super Master Series. Hideg Ádám jól ismeri a pályát, hiszen OKJ kategóriában többször is indult rajta, ám OK-ban ez lesz itt az első versenye. 

Szerdán a szokásos motorjáratással vette kezdetét a program. Ekkor még száraz volt a pálya, ám csütörtökön eső fogadta a mezőnyt. Az időmérőre és az előfutamokra pedig a jelenlegi legpontosabb előrejelzés szerint vagy esni fog, vagy nem.

Fotó: Hideg Team // Hideg Ádám

„Jól ismerem a sarnói pályát, ami most talán még jobban dobál, mint a legutóbbi alkalommal. Ez az egyik nehézsége – mondta Hideg Ádám. – OKJ-ben többször is versenyeztem már itt, de OK-ban tegnap (szerdán) voltam először a pályán. Az esti adatelemzés jól jött, mert így még találtunk egy-két helyet, ahol gyorsulhatok. 

Az időjárás egyelőre elég kiszámíthatatlannak tűnik. Ma (csütörtökön) esik, a többi nap kérdéses. Jó lett volna az időmérő előtt még egy száraz edzésnap, hogy meglegyenek a beállításaink, de így is megoldjuk. 

Alapvetően szeretek esőben versenyezni, úgyhogy azt sem bánnám, hogyha a következő napokban végig esne. 

Múlt héten Valenciában MG gumikon teszteltünk, most újra LeConttal indulunk, de ezzel a gumival már van négy verseny tapasztalatom, úgyhogy az átállás nem okozott gondot. 

Fotó: Hideg Team // Hideg Ádám

A Sodikart gyári csapata változatlanul tesztelésre használja a WSK-t, de ettől függetlenül szeretnék jó eredményt elérni a hétvégén.“ 

A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által támogatott Hideg Ádám csütörtökön szabadedzéseken vesz részt. Pénteken rendezik az időmérőt és az első előfutamot, szombaton a maradék két előfutamot. Az elődöntőt és a döntőt pedig vasárnap tartják.

Fotó: Csomós Mixi

Csomós Mixi a Diósgyőr Rallyn melegít a Rally Hungaryre

Hetek óta a Rally Hungary lázában ég a HM Academy párosa, Csomós Mixi és Bán Viktor. A félkészülésük fontos állomása lesz a hétvégi Diósgyőr Rally, ahol pár nappal a magyar Európa-bajnoki futam előtt éles körülmények között tudnak melegíteni a Skoda Fabia Rally2 evóval.

„Szerintem nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a Barum Rally célja óta csak a Rally Hungary lebeg a szemem előtt – mondta Csomós Mixi. – Nagyon szeretnénk a magyar Eb-futamon jó eredménnyel meghálálni a szurkolók, a támogatóink és a csapatunk kitartását. Hetek óta ezzel a versennyel kelek és fekszem. 

A felkészülésünk egyik legfontosabb része lesz a Diósgyőr Rally. Óriási lehetőség, hogy egy héttel a Rally Hungary előtt közel nyolcvan gyorsasági kilométert tehetünk meg a Fabiával. Egy ilyen Rally2-es versenyautó egészen másképp viselkedik, mint egy utcai autó, ezért fontos, hogy minél többet menjél és minél jobban együtt tudj élni vele. Óriási a különbség, ha úgy állsz rajthoz egy versenyen, hogy egy héttel előtte élesben mentél vagy kihagytál akár csak két-három hetet. 

Csomós Mixi
Fotó: Csomós Mixi

De nem csak a felkészülésünk miatt lesz fontos a Diósgyőr Rally. Nagyon jó dolognak tartom, hogy egy ilyen nagymúltú, több sportágat tömörítő csapat, mint a DVTK, nyitott az autósport felé. Remélem, több DVTK szurkolót tudunk megnyerni a rallynak és a rally szurkolók is jobban megismerhetnek más sportágakat. 

Köszönjük a lehetőséget, bízom benn, hogy a részvételünkkel is tudjuk emelni a Diósgyőr Rally rangját.“

Bán Viktor is természetesen a Rally Hungaryre készül, de a következő napokban Mixi belsőkamerás felvételeit fogja tanulmányozni, hogy állandó navigátora, Nagy Attila hangja alapján elkészítse a Diósgyőr Rally itinerét. 

Fotó: Csomós Mixi // Bán Viktor, Csomós Mixi

„Évtizedekig break táncoltam, most pedig edzőként dolgozom. A legfontosabb, amit ezzel kapcsolatban megtanultam, hogy a jó eredményhez nagyon sok gyakorlás kell – mondja Bán Viktor. – A Diósgyőr Rally pedig a legjobb lehetőség a számunkra, hogy a Rally Hungary előtt élesben tudjunk gyakorolni. 

Tetszik, hogy a DVTK pálya a központja a versenynek, itt lesz a versenyiroda, a gépátvétel, a szervizpark. Remélem, hogy sokéves hagyomány első állomása lesz a hétvégi verseny. 

Mixi és Ati már mentek ezeken a pályákon, ezért a belsőkamerás felvételükből, Ati hangja alapján készítek egy alap itinert, amit Mixivel a pályabejáráson fogunk leellenőrizni. A cél, hogy jó hangulatban, lazán tudjuk versenyezni, ha ez meglesz, az eredmény is jönni fog.“

Fotó: Csomós Mixi // Győr Rally 2023

A Diósgyőr Rallyt szeptember 30-án rendezik, ahol Csomós Mixi és Bán Viktor mellett láthatják a szurkolók Hangodi Bendegúzt és Nagy Attilát is egy Peugeot 208 Rally4-essel. Mixi állandó navigátorát, Nagy Attilát a Rally Hungaryre adta kölcsön a csapat a szintén HM Academy versenyző Hangodinak, és ők is élnek a felkészülési verseny lehetőségével. 

A csapat együttműködő partnerei:

HM Academy – Hungarian Motorsport Academy, RabócsiRing Kft., CIKS Kft., ZÉG Kft., Balázs-Diák Kft., GR-Motorsport, Autogumiplaza.hu, Pirelli, MTE Speciál Kft., BAZ Express Csomag Logisztika Hungary Kft., VÁRI-VILL Kft., BCS-Gépész Kft., Slep-Szer Kft., Cutler Fitness Veszprém