Hideg Ádám a világ élvonalában

A negyedik helyet szerezte meg Hideg Ádám a Champions of The Future sorozat első fordulóján a spanyolországi Zuerában. A Mini kategória bajnokságában pedig holtversenyben a harmadik helyen áll.

Jól sikerült a csapat, a váz és a motorváltás a Hideg Team versenyzőjének, aki a korábbi WSK-futamokon nem volt teljesen elégedett a technikával és elsősorban a motorerővel. A Kidix azonban Spanyolországba abszolút versenyképes vázat és motort adott a számára, amivel a Mini kategóriában abszolút az élmezőnyhöz tartozott.

A versenyen ugyan kevesebben – 20-an – indultak a Mini kategóriában, mint a WSK-futamokon, azonban az olasz sorozat teljes élmezőnye itt volt.

Ádámnak szüksége volt egy kis időre, hogy visszanyerje az önbizalmát, de már az időmérőn sikerült csatlakoznia az élmezőnyhöz.

Az időmérőn és az első előfutamon egyaránt 4. lett, a második előfutamon 3., a harmadik előfutamon, az elődöntőben és a döntőben is a negyedik helyet szerezte meg. A bajnokságban így 80 ponttal, holtversenyben a harmadik–negyedik helyen áll.

„Hatalmasat léptünk előre – mondta Hideg Krisztián csapatvezető. – Ádám most azokkal a srácokkal tudott versenyezni, akik a múlt héten még kikerülték őt az egyenesben.

Nagyon jót tett a csapat és a technika váltás, azt kell, hogy mondjam, hibátlanul dolgoztak, Ádámnak nagyon tetszik a váz, és végre az idén először olyan motorral versenyzett, ami alulról is jól húzott és fönt is jól ment.

Az előfutamokban követett el pár apró hibát, de a végére nagyon jól felvette a fonalat. A döntőben hárman gyakorlatilag egymás mellett értek célba, nagyon kemény meccset vívtak.

Mint apa, nagyon büszke vagyok, mint csapatvezető azt mondom, hogy még egy picit lehetnénk jobbak is, de most boldogan utazunk haza.“

A Champions of The Future második versenyét október 22–25-én rendezik a portugáliai Portimaoban.

Champions of The Future – 1. forduló Zuera, Spanyolország (2020. július 17–19.) Hideg Ádám eredményei

Mini döntő: 4.
Mini elődöntő: 4.
Mini előfutamok összesített: 4.
Mini 3. előfutam: 4.
Mini 2. előfutam: 3.
Mini 1. előfutam: 4.
Mini időmérő futam: 3.
Mini résztvevők: 20

Champions of The Future 2020, Mini bajnokság állása

1. Dimitry Matveev, orosz 89 pont
2. Kean Nakamura, japán 85 pont
3. Mark Kastelic, szlovén 80 pont
4. HIDEG ÁDÁM, MAGYAR 80 PONT
5. Christian Costoya, spanyol 77 pont
6. Gladysz Maciej, lengyel 76 pont

A Hideg Team együttműködő partnerei

Continental Group Kft., Savim Hungary Kft., Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Hotel Moments, SziCar Hungary Kft., Firebox Kft., Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft. Dornhof Nagy und Partner Kft., HNN Projekt Kft., Aszú Étterem, Patócs Autóház Kft., C-Service Kft., Vázterv Mérnökiroda Kft., Ventosus Kft., Sky-log Magyarország Kft., Moltech Kft.

Rally Hungary

Zagyva Dorka: Eb ötödik idő, magyar szakaszgyőzelem a Rally Hungaryn

Igen változatos versenye volt Zagyva Dorkának és Zagyva Lajosnak a rally Európa-bajnokság nyitó futamán, a Rally Hungaryn. Az első napon egy ugratás után megsérült a hűtőjük, ami miatt kiestek. Másnapra megjavították a Peugeot 208 Rally4-est, amivel Dorka szárnyalt. Kedvenc szakaszán, Iszkán a 16 fős, Eb-sztárokkal tűzdelt RC4-es kategóriában ötödik időt autózott, a Peugeot Kupa értékelésében pedig megnyerte a szakaszt.

„Nagyon jó versenyünk volt – mondta Zagyva Dorka. – Szombaton a Kislőtéren egy gödör után jött egy bukkanó, ami annyira megdobta az autót, hogy orra estünk. Azonnal néztem a vizet és amint elkezdett emelkedni a hőmérséklete, tudtam, hogy vége a versenyünknek. 

Szerencsére nem sérült komolyan az autó, csak hűtőt és lökhárítót kellett cserélnünk, így másnap Szuper Rallyval visszaálltunk. Ennek azért is örültem nagyon, mert így mehettem a kedvenc pályámon, Iszkán és a nagy mumusomon, Tésen. Iszkán RC4-ben ötödik időt értünk el, ami egy 16 fős Eb-mezőnyben számomra óriási dolog. 

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

Tés előtt egy kicsit féltem, az a pálya tavaly nagyon nem ment. Most úgy voltam vele, hogy csak végigmegyünk, nem itt kell megváltani a világot, de ahogy elrajtoltunk, éreztem, hogy sokkal jobban fekszik mint egy éve. A második körre pedig már nagyon vártam. 

Ezen a pályán éreztem a legjobban, hogy mennyit fejlődtem tavalyhoz képest. Nagyon büszke vagyok az ötödik időnkre, de tudom, hogy még sokat kell tanulnom. A verseny végén apu megdicsért, hogy jól mentem, nekem ennél több nem kell a veszprémi pályákon.“

Fotó: Zagyva Dorka–Zagyva Lajos // Rally Hungary

„Így van! – erősítette meg Zagyva Lajos, Dorka édesapja és egyben navigátora. – Most is csak jót tudok mondani róla. Az orra esés sajnos benne van a rallyban. Évtizedek óta megyek ezeken a pályákon, sok újat nem tudnak mutatni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez a bukkanó így megdobja az autót. 

Másnap nagyon jól ment Dorka. Iszkát imádta és szerintem most már Tést is szereti. Az, hogy az Eb mezőnyben ötödik időt autóztunk, várakozáson felüli, de a Peugeot Kupa szakaszgyőzelmet is nagyra értékelem. Sokat kell még tanulnia, ez nem is kérdéses, de látom rajta a fejlődést, nagyon odatette magát és büszke vagyok rá.“ 

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.