Hideg Ádám a világ élvonalában

A negyedik helyet szerezte meg Hideg Ádám a Champions of The Future sorozat első fordulóján a spanyolországi Zuerában. A Mini kategória bajnokságában pedig holtversenyben a harmadik helyen áll.

Jól sikerült a csapat, a váz és a motorváltás a Hideg Team versenyzőjének, aki a korábbi WSK-futamokon nem volt teljesen elégedett a technikával és elsősorban a motorerővel. A Kidix azonban Spanyolországba abszolút versenyképes vázat és motort adott a számára, amivel a Mini kategóriában abszolút az élmezőnyhöz tartozott.

A versenyen ugyan kevesebben – 20-an – indultak a Mini kategóriában, mint a WSK-futamokon, azonban az olasz sorozat teljes élmezőnye itt volt.

Ádámnak szüksége volt egy kis időre, hogy visszanyerje az önbizalmát, de már az időmérőn sikerült csatlakoznia az élmezőnyhöz.

Az időmérőn és az első előfutamon egyaránt 4. lett, a második előfutamon 3., a harmadik előfutamon, az elődöntőben és a döntőben is a negyedik helyet szerezte meg. A bajnokságban így 80 ponttal, holtversenyben a harmadik–negyedik helyen áll.

„Hatalmasat léptünk előre – mondta Hideg Krisztián csapatvezető. – Ádám most azokkal a srácokkal tudott versenyezni, akik a múlt héten még kikerülték őt az egyenesben.

Nagyon jót tett a csapat és a technika váltás, azt kell, hogy mondjam, hibátlanul dolgoztak, Ádámnak nagyon tetszik a váz, és végre az idén először olyan motorral versenyzett, ami alulról is jól húzott és fönt is jól ment.

Az előfutamokban követett el pár apró hibát, de a végére nagyon jól felvette a fonalat. A döntőben hárman gyakorlatilag egymás mellett értek célba, nagyon kemény meccset vívtak.

Mint apa, nagyon büszke vagyok, mint csapatvezető azt mondom, hogy még egy picit lehetnénk jobbak is, de most boldogan utazunk haza.“

A Champions of The Future második versenyét október 22–25-én rendezik a portugáliai Portimaoban.

Champions of The Future – 1. forduló Zuera, Spanyolország (2020. július 17–19.) Hideg Ádám eredményei

Mini döntő: 4.
Mini elődöntő: 4.
Mini előfutamok összesített: 4.
Mini 3. előfutam: 4.
Mini 2. előfutam: 3.
Mini 1. előfutam: 4.
Mini időmérő futam: 3.
Mini résztvevők: 20

Champions of The Future 2020, Mini bajnokság állása

1. Dimitry Matveev, orosz 89 pont
2. Kean Nakamura, japán 85 pont
3. Mark Kastelic, szlovén 80 pont
4. HIDEG ÁDÁM, MAGYAR 80 PONT
5. Christian Costoya, spanyol 77 pont
6. Gladysz Maciej, lengyel 76 pont

A Hideg Team együttműködő partnerei

Continental Group Kft., Savim Hungary Kft., Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Hotel Moments, SziCar Hungary Kft., Firebox Kft., Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft. Dornhof Nagy und Partner Kft., HNN Projekt Kft., Aszú Étterem, Patócs Autóház Kft., C-Service Kft., Vázterv Mérnökiroda Kft., Ventosus Kft., Sky-log Magyarország Kft., Moltech Kft.

Krózser Menyhért

Krózser Menyhért: Lila szektor és tengelytörés

Jól kezdődött Krózser Menyhért idei utolsó versenye, a WSK Final Cup második fordulóján Franciacortában. Az időmérőn sorra szórta a lila szektorokat, az előfutamokon is jól szerepelt, ám az elődöntőben kilökték, így a KZ2 mezőny végéről kellett felküzdenie magát. 

Csípős hideg fogadta a mezőnyt Franciacortában, ahol reggel mindössze két fok volt. Ilyen körülmények között az ideális ív és a pálya többi része között egy minimális hőmérséklet különbség alakul ki, ami azt eredményezi, hogy az íven kívül nagyon nehéz betapasztani a gokartot. 

Éppen ezért volt nagyon fontos az időmérő, amelyen szárnyalt Krózser Menyhért, sorra szórta a lila szektorokat és végig a top háromban szerepelt. Az utolsó körre azonban elfogyott a tapadása, így a csoportjában a nyolcadik helyen végzett. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

A két előfutam jól sikerült, határozottan javult az elsőkörös teljesítménye, amelyen a legtöbbet szeretett volna dolgozni, így az időmérőhöz képest egy pozíciót javított. 

Az elődöntőben azonban a harmadik kanyarban balesetbe került, hátulról meglökték, eltört a felnije és a tengelye is, ami miatt nem tudta folytatni a versenyt. 

A döntőben ezért a 22. helyről rajtolt. A rutinos KZ2 mezőnyben egyébként sem könnyű előzni, most pedig a hideg aszfalt miatt különösen nehéz feladat volt az ívről lemenni. Ennek ellenére az MHH Kart Team versenyzője három pozíciót javított. 

Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

„Összességében megint csak nagyon jó hétvégénk volt – mondta Krózser Menyhért. – Az időmérőn jó volt a tempóm, egy kicsit jobban kellett volna időzíteni, de most mentem először KZ2-ben ilyen gumikon, ilyen hidegben, úgyhogy ebből is tanultam. 

Az előfutamok jobban sikerültek, mint az előző héten. Az elsőkörös teljesítményemen szerettem volna javítani. Ez sikerült, de nyilván még egy pár verseny rutinnal sokkal jobb is lehet. 

Az elődöntőben sajnos kilöktek. Ez benne van a gokartsportban. A döntőben megint csak jó volt az első köröm és három pozíciót javítani is tudtam. Az eredménnyel messze nem vagyok elégedett, sem az időmérővel, sem pedig a döntővel, de úgy érzem, hogy most is sokat fejlődtem és nagyon közel vagyok a kategória elejéhez. Még egy kis rutinnal az eredmények is jönni fognak. 

Krózser Menyhért
Fotó: MHH Kart Team // Krózser Menyhért

Szeretném megköszönni mindenkinek az idei évet. Hatalmas utat jártunk be a csapattal, rengeteget fejlődtem az elmúlt pár hónapban. Jövőre folytatjuk.“

Krózser Menyhért, MHH Kart Team, KZ2 eredmények

Résztvevők: 47
Időmérő csoport: 8.
Időmérő: 15.
BC előfutam: 10.
AC előfutam: 11.
Előfutamok összesített: 14.
Elődöntő: 23. (baleset miatt kiesett)
Összesített: 22.
Döntő: 19.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., BDP Team – Brilliant Driver Program