Hideg Ádám

Hideg Ádám hetedik helyezéssel zárt az Eb-n

Két hét alatt két rangos nemzetközi sorozatot is hetedik helyezéssel zárt Hideg Ádám. A Sodikart gyári versenyzője két hete a Champions of the Future Euro Series utolsó futamán szerezte meg az OK Junior kategória döntőjének hetedik helyét, most pedig az FIA gokart Európa-bajnokság záró futamán, az olaszországi Franciacortában végzett szintén a hetediken. Bár a HUMDA Academy versenyzője a két futam során hasonló végeredményt ért el, két teljesen más út vezetett hozzájuk. 

Két hete az időmérőn bukott sokat Hideg Ádám a lassabb versenygumikkal, ám a döntőben remekelt egy sokkal jobb szettel. Most fordítva történt, az időmérőn és az előfutamokon volt versenyképesebb az abroncsa, és a döntőben került némileg hátrányba az új garnitúrával. 

Az időmérőn egy apró hibának köszönhetően nem volt szélárnyéka, így a csoportjában a 6., a 79 fős OKJ mezőnyben pedig a 17. időt futotta. 

Hideg Ádám
Fotó: Hideg Team // Hideg Ádám

Az öt előfutamból csak az elsőn rajtolt a belső ívről, a többin a külső sorból indulhatott, amivel garantáltan négy–öt helyet veszített. Az első előfutamban kamatoztatta a jó pozíciót és harmadiknak futott be. 

A második előfutamon bukta a legtöbbet a rajtnál, itt csak 11. lett. A Sodikart csapattal azonban átbeszélték a taktikát, így az utolsó két előfutamon már újra brillírozott, 4. és 3. helyet szerezett. 

A szuperfutamban ötödik lett, így a döntőt a nyolcadik helyről kezdhette. 

Ez volt az OKJ kategória egyik legharcosabb döntője. Összesen 18 versenyző esett ki baleset miatt. Hideg Ádámnak a döntőre felrakott új gumijai nem nagyon működtek, így előretörni nem tudott. Viszont nagyon okosan kimaradt minden balesetből, és végül a hetedik helyen végzett. 

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző pilóta ezzel a teljesítményével 12 pontot szerzett a hétvégén, összességében pedig 14 ponttal a 18. helyen zárta az FIA gokart Európa-bajnokságot az OKJ kategóriában.

„Jó hétvégénk volt most is – mosolygott Hideg Ádám. – Nagyon jó volt a tempónk. Az időmérőn elkövettem egy hibát. Egy gyors bolyban voltam, de nagyon leszakadtam az előttem lévőről, így nem volt elegendő szélárnyékom. A második előfutamom nem sikerült a legjobban, de azt átbeszéltük a csapattal, és a többi szerintem jó lett. A szuperfutamban a negyedik helyre jöttem fel, a végén buktam egy pozíciót, de így is a nyolcadik helyről rajtolhattam a döntőben. 

Hideg Ádám
Fotó: Hideg Team // Hideg Ádám

Sajnos az új gumikon semmi tapadásom nem volt. Próbáltam tartani a pozíciómat, de nem mindig sikerült. Óriási csaták voltak, de mindenképpen célba akartam érni. Ez sikerült is. 

Két hetedik hely egymás után két ilyen rangos sorozatban nagyon jó eredmény. A Sodikart gyári csapatában is elégedettek voltak, úgyhogy minden tekintetben sikeresen zártuk a hétvégét.“

Hideg Ádám, OKJ eredményei
FIA gokart Európa-bajnokság, Franciacorta (Olaszország), 2022. július 7–10.

Résztvevők: 79
Időmérő csoport: 6.
Időmérő: 17.
EF előfutam: 3.
AE előfutam: 11.
CE előfutam: 11.
BE előfutam: 4.
DE előfutam: 3.
Előfutamok összesen: 9.
A szuperfutam: 5.
Összesített eredmény a döntő előtt: 8.
Döntő: 7. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Zagyva Dorka: Zagyvaróna csodálatos gyorsasági

Rengeteget tanult Zagyva Dorka pályafutása első ORB2-es és egyben első komoly aszfaltos rallyversenyén, a Salgó Rallyn. Édesapjával, Zagyva Lajos csak a célba érkezésre és a tapasztaltszerzésre koncentráltak, ám ezt jócskán túl teljesítették, hiszen a Citroën C2 R2 Max-szal az abszolút értékelés 11., még az RC4-es kategória 7. helyén végeztek. 

„Nagyon boldog vagyok – kezdte Zagyva Dorka. – Régen versenyeztem már aszfalton, ilyen gyors és komoly pályákon pedig még soha sem mentem, ezért nagyon izgultam a verseny előtt.

A két pálya közül Szuhától tartottam egy kicsit, mert felhordásos, szűk, fák között kell menni… De amikor először lejöttünk rajta, apával egymásra néztünk és azt mondtuk, ez nagyon jó pálya. Zagyvaróna pedig csodálatos: gyors, technikás, nagyon tudni kell rajta helyezkedni. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Ez első körben még egy kicsit tapogatóztam, de aztán egyre jobban kezdtem használni az autót. Be mertem menni tőre, tudtam improvizálni, alkalmazkodni a változó körülményekhez. Nagyon élveztem. 

Ha az időeredményünket nézed, akkor látszik, hogy van hová fejlődnöm, de így első lépésnek ez nagyon jó volt. Büszke vagyok apára is, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, és nem sokkal több rutinja van a navigálásban, mint nekem a vezetésben, ennek ellenére hibátlan munkát végzett.

A következő verseny a Mecsek Rally lehet, ami közvetlenül a szóbeli érettségi után lesz. Nem tudom, hogy bevállaljuk-e. Utána viszont szeretnék minél többet időt autóban tölteni, minél többet tanulni a rallyról.

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy elrajtoljak életem első Salgó Rallyján, köszönöm a szurkolást, a jókívánságokat, a lájkokat. Nagyon jól estek.“

Dorkánál csak édesapja, Zagyva Lajos volt elégedettebb, akinek szintén ez volt az első Salgó Rallyja, de úgy tűnik nem az utolsó, hiszen nagyon megtetszettek neki a pályák. 

„Nagyon pozitív tapasztalatokkal és mondhatom azt is, hogy élményekkel lettem gazdagabb – mondta. – Dorka ahhoz képest, hogy élete első ORB2-es versenye volt és most ment először gyors, valódi aszfaltos pályákon, szerintem nagyon jól teljesített. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Az első körben tapogatóztunk. Megbeszéltük, hogy nem megyünk gyorsan, a tapasztalatszerzés a cél, de Dorka betegesen nézi az időket. Szerinte nagyon rosszul jöttünk, de mondtam, hogy ne foglalkozzon vele. 

Zagyvarónán első körben 10:16-ot jöttünk, másodikban 10:04-et, harmadikban 9:59-et. Ez még messze nem pályacsúcs, de látszik rajta az egyenletes fejlődés.

Ami engem illet, rettenetesen koncentráltam a számolásra, de a navigálásra is. A gyorsaságin csak az itinert tudtam diktálni, ott semmire nem volt idő, hogy itt engedd ki, vagy oda helyezkedj. Etapon meg tudtuk beszélni a tapasztaltainkat, de már közel van Dorka ahhoz, hogy egy profi navigátor többet tud segíteni neki, mint én. 

Fotó: Pál István Bence // Zagyva Dorka

Bármennyire is hihetetlen, még én sem versenyeztem a Salgó Rallyn. Valahogy mindig kimaradt, de már látom, hogy nagy hiba volt. Mind a két pálya nagyon tetszett, nekem Szuha talán még jobban. Az pedig, hogy többször is keresztezzük a Zagyva folyót, megint csak nagyon különleges dolog volt számomra. Szerintem nem most jártam itt utoljára. 

Ahogy Dorka is mondta, a következő hetekben a tanulásra koncentrál, az a fontosabb. Ha az érettségi után készen áll a Mecsek Rallyra, akkor ott indulunk, ha nem, akkor megyünk a következő versenyen.“

Zagyva Dorka együttműködő partnere a Vértes és Vidéke Kft.